NSD > Nyheter

Sunday, 29 March, 05:25

NSD - 17 okt 11 kl. 11:15

Gruva misstänks för miljöbrottBoliden mineral i Gällivare misstänks ha brutit mot miljöbalken i samband med grävning i Nautanen. Länsstyrelsen gör därför en anmälan om åtal mot gruvbolaget..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Gällivare, Nautanen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gruvamisstänks för , miljöbrott
Opinionen.se - 02 jul 13 kl. 14:03

Gruvbolag frias från miljöbrott

Gruvbolaget Dragon mining frias av Lycksele tingsrätt från misstanke om miljöbrott vid en gruva i Svartliden i Storumans kommun. Åklagaren hade yrkat att företaget skulle betala företagsbot på 1,5 miljoner kronor, men tingsrätten anser inte det styrkt att gruvans personal gjort sig skyldig till miljöbrott eller otillåten miljöverksamhet, rapporterar lokala medier. Enligt åtalet skulle bolaget ha släppt ut mer tungmetaller än tillåtet i Paubäcken..

Kristianstadsbladet - 22 sep 14 kl. 16:52

Fyra åtalas för miljöbrott vid gruva


Åklagaren yrkar att det finländska gruvbolaget Talvivaara döms till samhällsböter på 850 000 euro, det högsta möjliga beloppet.Fyra personer åtalas för grovt miljöbrott i samband med gruvverksamheten, meddelar Kajanalands tingsrätt. Bland dem finns bolagets vd Pekka Perä, tidigare vd:n Harri Natunen och planeringsdirektören Lassi Lammassaari som åtalas för grov miljöförstöring.

BT - 22 sep 14 kl. 16:52

Fyra åtalas för miljöbrott vid gruva

Åklagaren yrkar att det finländska gruvbolaget Talvivaara döms till samhällsböter på 850 000 euro, det högsta möjliga beloppet. Fyra personer åtalas för grovt miljöbrott i samband med gruvverksamheten, meddelar Kajanalands tingsrätt. Bland dem finns bolagets vd Pekka Perä, tidigare vd:n Harri Natunen och planeringsdirektören Lassi Lammassaari som åtalas för grov miljöförstöring.

Helsingborgs Dagblad - 22 sep 14 kl. 16:57

Fyra åtalas för miljöbrott vid gruva

Åklagaren yrkar att det finländska gruvbolaget Talvivaara döms till samhällsböter på 850 000 euro, det högsta möjliga beloppet. Fyra personer åtalas för grovt miljöbrott i samband med gruvverksamheten, meddelar Kajanalands tingsrätt. Bland dem finns bolagets vd Pekka Perä, tidigare vd:n Harri Natunen och planeringsdirektören Lassi Lammassaari som åtalas för grov miljöförstöring..

UNT - 22 sep 14 kl. 16:52

Fyra åtalas för miljöbrott vid gruva

Fyra personer åtalas för grovt miljöbrott i samband med det finländska gruvbolaget Talvivaaras gruvverksamhet, bland dem vd:n Pekka Perä..

UNT - 30 jan 15 kl. 08:00

Gruvbolag anklagas för miljöbrott

Närboende till Dannemora gruva som tröttnat på störningarna polisanmäler gruvbolaget för miljöbrott..

UNT - 07 apr 15 kl. 16:00

Konkursbo anklagas för miljöbrott

Närboende anmäler konkursboet vid Dannemora gruva för miljöbrott..

YLE - 25 jun 17 kl. 07:32

Anmälningar för miljöbrott skjuter i höjden - byggboomen leder till att flera dumpar avfall i naturen

Antalet polisanmälningar för miljöbrott ökade med över 30 procent år 2016. Enligt polisen är det här goda nyheter eftersom miljöbrottens mörkertal varit enormt. Men samtidigt kan den växande byggbranschen leda till flera avfallsdumpningar i naturen.

SmålandsPosten - 28 aug 14 kl. 07:04

Elva insatser mot miljöbrott

Miljöbrotten har blivit eftersatta inom svenskt rättsväsende. Vi går till val på att fler miljöbrott ska klaras upp. Det stärker också skyddet för djur, ­natur och hälsa, både hos oss i Sverige och i andra länder, skriver Lena Ek (C), miljö­minister och Karin Nilsson (C), riksdagsledamot.

YLE - 12 sep 14 kl. 06:55

Skärpta straff för miljöbrott

Straffen för grova miljöbrott ska skärpas. Målet är att ändra på lagarna så att det inte längre vore lönsamt att begå miljöbrott. På justitieministeriet och miljöministeriet bereds en lagförändring som skulle innebära att brottsrubriceringen grovt miljöbrott skrivs i lagen.

YLE - 26 jul 13 kl. 04:38

Polisen löser gärna fler miljöbrott

Polisen välkomnar Naturskyddsförbundets uppmaning till finländarna om att börja polisanmäla miljöbrott. I dag anmäls ytterst få miljöbrott till polisen och det skulle vara fint om man fick medborgarna att aktivera sig mera, säger brottsutredaren Janne Järvinen vid Centralkriminalpolisen. - Från polisens synvinkel är det ett bra initiativ, säger Järvinen - och speciellt lämpligt är det just nu i bär- och svamptider, då folk rör sig mycket ute i skog i mark.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.