Newsmill > Opinion

Thursday, 02 April, 18:54

Newsmill - 16 okt 11 kl. 19:58

Därför blundar Sida för övergreppen i Etiopienhttp://www.newsmill.se/trackback/40183Trots åratal av övertrepp fortsätter Sverige att pumpa in bistånd i Etiopien. Addis Abebas behagliga klimat och att vi har en lång gemensam historia väger tyngre än mördade demonstranter och fängslade journalister, skriver David Isaksson, journalist och författare. .
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Sida, Etiopien, Sverige, Abebas, David Isaksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför blundar, Sidaför , övergreppeni , Etiopien
Dagen - 22 dec 11 kl. 03:00

Tyst diplomati har gjort sitt i Etiopien

I högsta grad olyckligt och oönskat men knappast oväntat. Så kan utslaget från den etiopiska domstolen i målet mot de terroristanklagade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sammanfattas.Mycket sämre hade det inte kunnat gå under rådande omständigheter.

Newsmill - 16 okt 11 kl. 19:58

Därför blundar Sverige för övergreppen i Etiopien

http://www.newsmill.se/trackback/40183Trots åratal av övertrepp fortsätter Sverige att pumpa in bistånd i Etiopien.

YLE - 26 nov 15 kl. 13:35

Patrik Sjöbergs mamma talar ut om övergreppen

För drygt fyra år sedan avslöjade Patrik Sjöberg en mörk sida av sin karriär. Nu väljer Birgitta Sjöberg att tala ut om finländska tränaren Viljo Nousiainens sexövergrepp på sonen. I samband med att Patrik Sjöberg släppte sin självbiografi 2011 briserade också en bomb i friidrotts-Sverige.

BT - 10 okt 11 kl. 18:42

Regeringen begär visum till Etiopien

Inga svenska journalister har fått visum till Etiopien inför rättegången mot två svenska journalister som är åtalade för terroristbrott. Nu träder regeringen in ? och begär att visum beviljas.

SR - 15 okt 13 kl. 05:00

Tortyr i Etiopien kan bli fråga för svensk polis

Folkmord, systematisk tortyr och våldtäkter i Ogadenprovinsen i Etiopien kan bli en fråga för svensk polis. Över 100 timmar film som sägs innehålla bevis om övergreppen har smugglats till Sverige av en etiopisk flykting som nu tänker överlämna filmerna till polisen..

YLE - 31 mar 16 kl. 09:15

”VM i Qatar en fläck på världsfotbollens samvete” – Amnesty risar, Fifa blundar

Amnesty International målar upp en brutal bild av migrantarbetarnas situation inför fotbolls-VM i Qatar 2022. Beslagtagna pass, låga eller helt uteblivna lönar, smutsiga och trånga boenden – och hot om reprimander om man klagar. Migrantarbetare från bland annat Bangladesh, Indien och Nepal som människorättsorganisationen Amnesty International har pratat med vittnar om övergrepp i samband med bygget av VM-anläggningar i Qatar.

Newsmill - 29 jun 11 kl. 08:30

ICC blundar för folkrättsbrott i USA-stödda diktaturer

Det är dubbelmoral av Internationella brottmålsdomstolen att endast utfärda arresteringsorder för de västkritiska ledarna i Libyen och Sudan. För samtidigt verkar man strunta helt i det välkända förtryck som begås av USA-stödda diktaturer i exempelvis Etiopien och Uganda. Det skadar domstolens rykte.

Expressen - 26 mar 17 kl. 12:24

De nedtystade övergreppen inom den svenska ridsporten

Elever som pressas att ha sex med sina tränare.Eller utmanande tjejer som bedriver häxjakt när tävlingarna går dåligt?Åsikterna går isär om övergreppen inom Sveriges näst största ungdomsidrott.

Svenskbladet - 30 nov 99 kl. 00:00

Bildt bryter tystnaden i Etiopien

Carl Bildt bokstaverar hej framför datorskärmen, H - E - J, men representanterna från den etiopiska regeringen visar inga tecken på att de förstått. Sveriges utrikesminister Carl Bildt för en tyst konversation via webcam med några ministrar ur den etiopiska regeringen. Han har länge kämpat med teckenspråket.

Sydsvenskan - 04 feb 14 kl. 13:03

Kapten Zetterbergs okända sida

Henrik Zetterberg om projektet i Etiopien, att ge tillbaka och chansen till nytt OS-guld
Han är lagkaptenen som ska leda Tre Kronor till OS-guld i Sotji.
Oavsett om Henrik Zetterberg, 33, lyckas är han redan en hjälte för barnen i Kemba i Etiopien. Där har Detroitstjärnan varit med och byggt upp en skola – ett välgörenhetsarbete som han blivit prisad för.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.