Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 05 April, 03:03

Västerbottens Folkblad - 17 okt 11 kl. 11:17

Landstinget ska sparamed stora neddragningarUME Neddragning av vrdplatser. Nedlggning av akutsjukvrd. UME Neddragning av vrdplatser. Nedlggning av akutsjukvrd. Besparingar som Socialdemokraterna och Miljpartiet presenterar i dagens landstingsfullmktige.
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Landstingetska , sparamedstora , neddragningar
Magazin24 - 09 apr 12 kl. 08:04

Tankar omkring Köpings lasaretts neddragningar

Varför skall landstinget minska på lasarettets kapacitet? Det är som vanligt att landstinget har för höga kostnader för sjukvården i Västmanland! Vad gör man då för att rätta till det förhållandet.

Barometern - 16 okt 13 kl. 07:39

Landstinget höjer skatten en gång till

Landstingets skattehöjning kommer att kosta 100 kronor per månad. I snitt får nu länsbon betala 2000 kronor mer i skatt om året än före valet 2010. ?

Västerbottens Folkblad - 21 jun 16 kl. 18:00

[PLUS] Landstinget diskuterade oro på akuten i sommar

Landstinget har gjort rekordstora neddragningar i sjukvården inför sommaren..

Barometern - 11 jun 14 kl. 08:14

Neddragningar inom omsorgen får stark kritik

”Det blir ett löjets skimmer att kalla det utvecklingsförslag när det i själva verket handlar om avveckling”. Det säger handikappkommitténs ordförande Bo Malm om de förslag socialförvaltningen tagit fram från omsorgen av de funktionshindrade.
– Men det är väl ordets makt över tanken som eftersträvas, säger han.

Cornucopia - 10 apr 19 kl. 10:20

Alla neddragningar i regeringens vårbudget - polisen får 232 MSEK mindre

Nedan hittar ni alla neddragningar i regeringens budget. Det finns förstås ökade anslag, som +87 MSEK till det skattefinansierade vuxendagiset regeringskansliet. Bland utmärkande neddragningar hittas -311 till äldreomsorgen och -232 MSEK till polisen, medan offentliga försvarare ("försvarsadvokater") får 665 MSEK ytterligare.

Cornucopia - 13 apr 16 kl. 09:27

Regeringens neddragningar i vårbudgeten - 907 MSEK mindre till utbildning

Regeringen och Magdalena Andersson (s) har idag presenterat sina neddragningar av samhällsservice och välfärd i den sk vårbudgeten. Dit räknas bland annat nästan en miljard i minskade anslag till utbildning och en halv miljard mindre till samhällsplanering och bostadsbyggande. Medan regeringen hävdar att de ökar anslagen till skolbyggnader med 100 miljoner så drar man exempelvis ner det samma med 150 miljoner under en annan post.

Västerbottens Folkblad - 08 nov 11 kl. 10:26

Demonstrerar mot neddragningar

SKELLEFTEÅ Till veckan kommer en demonstration mot landstingets neddragningar på Skellefteå lasarett att hållas. - De kan inte bara bomma igen allt utan att det händer något, säger initiativtagaren Thomas Lundgren. SKELLEFTEÅ Till veckan kommer en demonstration mot landstingets neddragningar ?

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 07:35

Swedbank planerar neddragningar

Det skakiga läget i världsekonomin tvingar storbanken Swedbank till omfattande neddragningar, skriver Di.se. Informationschefen Thomas Backteman kan dock inte säga hur många som berörs av de planerade besparingarna.

SmålandsPosten - 06 feb 14 kl. 09:41

Konkurrensverket tar landstinget till domstol

Konkurrensverket tar Landstinget Kronoberg till domstol och ansöker om böter på 200 000 kronor. Det efter Smålandpostens avslöjande att landstinget struntade i att följa lagen om offentlig upphandling när man anlitade upphandlingskonsulter. Smålandsposten kunde i slutet av förra året visa att landstinget hade anlitat upphandlingskonsulter från företaget Solving efeso för att effektivisera sina upphandlingar.

Barometern - 25 okt 13 kl. 08:35

Landstinget i Sverigetoppen

Barometern har fel. Vi rödgröna partier har inte regeringen att tacka för att landstinget har fått återbetalningar från AFA-försäkringen. Vi får tillbaka premier som vi själva har betalt in.

Barometern - 25 okt 13 kl. 08:35

Landstinget i Sverigetoppen

Barometern har fel. Vi rödgröna partier har inte regeringen att tacka för att landstinget har fått återbetalningar från AFA-försäkringen. Vi får tillbaka premier som vi själva har betalt in.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.