Sydsvenskan > Ekonomi

Sunday, 05 April, 09:54

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 10:50

Upplysningsteknik kan bryta mot lagenSedan rsskiftet mste fretag som arbetar med kreditupplysning frse den som berrs med en kopia p uppgifterna som lmnats ut. Tanken bakom ndringen i lagen r att ge till exempel konsumenter ett starkare integritetsskydd. En kopia ger koll p vilket fretag som begr upplysningar och vilka uppgifter bolaget fr ta del av.
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Upplysningsteknikkan , brytamot , lagen
Supermiljöbloggen - 06 aug 15 kl. 14:12

Hundratals ungdomar varnar norska staten: ”Vi är redo att bryta lagen”

250 ungdomar från hela Norge samlades för att protestera mot dumpningen av gruvavfall i Førde-fjorden. "Vi är redo att bryta lagen", skriver de i ett pressmeddelande. Førde-fjorden är hem till flera utrotningshotade arter och är lekområde för torsk och lax.

DN - 13 dec 18 kl. 23:16

Trump efter Cohens dom: ”Jag beordrade honom aldrig bryta lagen”

Efter onsdagens dom mot Donald Trumps tidigare trotjänare och advokat Michael Cohen kommenterar presidenten nu de beskyllningar som riktades mot honom själv i rätten. ”Jag beordrade aldrig Michael Cohen om att bryta lagen”, skriver han bland annat på Twitter..

YLE - 26 jul 13 kl. 08:42

Kaleva: Över en fjärdedel beredda att bryta lagen

Över en fjärdedel av av finländarna är beredda att bryta mot lagen, om det egna samvetet säger att de gör rätt. Det skriver tidningen Kaleva. Enligt marknadsundersökningsföretaget Taloustutkimus undersökning är 28 procent av finländarna av den åsikten att det är rätt att bryta mot lagen om man följer sitt egna samvete.

Barometern - 04 feb 16 kl. 08:00

Landet riskerar bryta lagen

Sverige har inte en chans att leva upp till sina åtaganden..

Sydsvenskan - 22 dec 11 kl. 06:30

Är det okej för journalister att bryta mot lagen?

Schibbye och Persson försvaras trots att de bröt mot lagen. Frågan är om ­målet ibland kan helga medlen?
1Varför försvarar den svenska regerin gen det som Persson och Schibbye gjort?

HBL - 26 jul 13 kl. 07:18

Kaleva: Över en fjärdedel prioriterar samvetet före lagen

Över en fjärdedel av finländarna är beredda att bryta mot lagen om samvetet säger att de bör göra det, skriver Kaleva. En enkät som Taloustutkimus har gjort åt tidningen visar att 28 procent av de tillfrågade anser att det är rätt att bryta mot lagen av samvetesskäl. De som mest lyssnar på sitt samvete stöder Kristdemokraterna, vänstern och Sannfinländarna.

SR - 27 maj 13 kl. 06:40

Socialstyrelsens abortstatistik kan bryta mot lagen

Socialstyrelsen kan bryta mot personuppgiftslagen när den samlar in uppgifter om kvinnor som gör abort. Efter att personuppgiftsombud på Socialstyrelsen pekat på att insamlandet av abortuppgifter kan bryta mot lagen ska socialstyrelsen nu utreda saken..

YLE - 28 apr 17 kl. 14:53

Vi laddar ner och fifflar med skatter – ändå älskar vi lagen

Finländare är väldigt laglydiga. Vi anser att lagen kommer före moralen. Men varför är det så?

Expressen - 13 dec 18 kl. 14:41

Trump: Fick inte Cohen att bryta mot lagen

Donald Trump förnekar att han gett advokat Michael Cohen i uppdrag att bryta mot lagen. ”Han var en advokat, och en advokat ska känna till lagen”, skriver presidenten på twitter.Trumps tidigare advokat Michael Cohen dömdes på onsdagen till tre års fängelse.

Nyhetskanalen - 13 mar 12 kl. 08:08

Operatörer klarar inte datalagring - tvingas bryta mot lagen

Nästa vecka ska riksdagen rösta om datalagringsdirektivet. Från 1 maj ska det börja gälla. Men operatörerna hinner inte anpassa sig och tvingas därför bryta mot lagen, uppger IT- och telekomföretagen för Ekot.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.