DN > Kultur

Monday, 06 April, 08:09

DN - 17 okt 11 kl. 10:59

Fauna på Södra bar
Läs mer på DN
Läs mer om:
Södra

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fauna, Södra, bar
Sydsvenskan - 20 dec 12 kl. 06:30

Idérik och omdömesgill forskare blev internationellt ledande gestalt

Professor Jan Bergström, Täby, har avlidit, 73 år gammal. Hans närmaste är hustrun Karna och barnen Johan och Helena med familjer.Jan Bergström föddes i Halmstad 1938 och var son till skräddaren Hilding Bergström och dennes hustru Ragnhild.

Nyheter 24 - 20 jul 11 kl. 11:48

Om religion och den underbara bristen på självinsikt


KRÖNIKA. Ytterst sällan får man chansen att bevittna den mänskliga artens brist på självinsikt som under den månad då Copa América. LA PLATA.

BT - 08 apr 13 kl. 14:03

Vargjakt behövs för vargens skull

Allt oftare kommer vargen nära människan. Den dyker upp i byar, samhällen och städer. Nu senast såg vi en varg, som helt oskyggt gick på Borås stads gator.

Barometern - 04 jul 14 kl. 08:00

?Naturen klarar sig utan vargen?

Några vargar ska det inte finnas i länet. Den bestämda uppfattningen har Högsby jaktvårdskrets liksom Högsby LRF och Brukshundklubben. Naturskydds­föreningen i länet vill i motsats till många öka miniminivån och ställer sig bakom det nyligen fattade beslutet av Viltförvaltningsdelegationen om en miniminivå för varg, som innebär att man är beredd att dela en föryngring med angränsande län, motsvarande cirka tio vargar.

YLE - 11 sep 14 kl. 10:28

Isbjörnarna tar i land på Island

Tom Juslin har gjort två rundor i de nordiska länderna och granskat klimatförändringen. Och den syns tydligt, framförallt i fiskarnas beteende. Men också isbjörnarna är förvirrade.

SmålandsPosten - 07 okt 14 kl. 07:30

Vi vill inte riva vattenkraftverk

Kommentar till ledaren Dra inte ur proppen av Mathias Bred den 27 september. Vi sportfiskare har inget emot vattenkraft om det sköts på rätt sätt.
Sportfiskarna värnar om befintliga oröda vattendrag och strömsträckor och att de ska få vara så för att bevara vår ekologiska fauna.

Supermiljöbloggen - 26 jan 15 kl. 08:54

Christer Borg, Älvräddarna: ”Dags att tänka nytt – dags att riva ut”

Vattenkraftens negativa påverkan på miljön och biologisk mångfald är oomtvistad och väldokumenterad sedan decennier. Trots det har vattenkraftsindustrin i Sverige levt i en skyddad vrå alldeles för länge. Det beror på en extremt ålderdomlig lagstiftning med den, jämfört övriga EU-länder, högst märkliga grunden att den som äger en fastighet också ”äger” vattnet som eventuellt råkar rinna förbi.

Helsingborgs Dagblad - 29 jun 15 kl. 16:35

Finstilt och uppknäppt till Mats Rondins minne

Solen sken över Huaröd hela söndagseftermiddagen, och tur var det, även om det tycktes hart när ofattbart. Det fanns annat som nästan var ofattbart: den enastående samling högkvalificerade musiker som samlats vid Isidors kulle för att ge en generös konsert till minnet av Mats Rondin, cellisten, dirigenten och inpiratören, som dog för en tid sedan. Han och hans familj bodde och hämtade kraft i detta Huaröd.

Sydsvenskan - 29 jun 15 kl. 16:35

Finstilt och uppknäppt till Mats Rondins minne

Solen sken över Huaröd hela söndagseftermiddagen, och tur var det, även om det tycktes hart när ofattbart. Det fanns annat som nästan var ofattbart: den enastående samling högkvalificerade musiker som samlats vid Isidors kulle för att ge en generös konsert till minnet av Mats Rondin, cellisten, dirigenten och inpiratören, som dog för en tid sedan. Han och hans familj bodde och hämtade kraft i detta Huaröd.

YLE - 26 okt 15 kl. 15:10

Må bästa bloggen vinna

I dag är en högtidlig dag, finalisterna till den finlandssvenska bloggalan är nämligen utsedda. Vi kollade fiilisar bland finalisterna. Mången bloggare har levt i spänning och i hopp om att få vara med bland finalisterna.

Fler nyheter från DN

DN - 2 timmar sedan

Lasse Bengtsson om nya poddsatsningen: ”Som att komma hem igen”

Den tidigare chefen och programledaren för TV4:s nyhetsprogram Lasse Bengtsson gör comeback..

DN - 12 timmar sedan

Så ska minnet av coronapandemin bevaras

Personliga berättelser, vardagsbilder och myndigheternas agerande är sådant som redan nu måste säkras för framtida forskning och kommande….

DN - 19 timmar sedan

Nytt avsnitt av "Tiger king" kan vara på gång

Zoo-ägaren Jeff Lowe, en av personligheterna i Netflix-serien ”Tiger king”, säger i ett klipp på Twitter att ytterligare ett avsnitt i….

DN - 20 timmar sedan

Konsertrecension: Sjukt bra public service med stjärnsolister

Det fanns ett allvar och en ödmjukhet som präglade hela den här konserten, bortom och helt befriat från de pretentioner som stavas stundens….

DN - Igår: 05:00

Resten av allt är vårt, del 3 av 24

Vårföljetong i DN 2020: Emma Hambergs ”Resten av allt är vårt” (Piratförlaget). Alla delar finns här..

DN - Igår: 14:35

”Käre Emmanuel Macron”

DN - I förrgår: 08:00

Brisant, flor, penibel – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.