DI > Ekonomi

Sunday, 29 March, 11:50

DI - 17 okt 11 kl. 10:46

Debatt: Nya siffror: lönespridningen har minskat ? inte ökatI motsats till vad många tror forsätter­ ­inte lönespridningen att öka på den svenska arbetsmarknaden, utvecklingen går snarare i motsatt riktning, skriver Göran Arrius, Lena Granqvist och Håkan Regnér, Saco..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Göran Arrius, Granqvist, Håkan Regnér

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DebattNya , siffror, lönespridningenhar , minskatinte , ökat
SVT Debatt - 14 apr 14 kl. 12:00

SVT Debatt stänger kommentarsfälten för ombyggnad

SVT DEBATT Sajten debatt.svt.se görs om från grunden.

ÖstersundsPosten - 19 mar 17 kl. 06:00

"Vi har historiska siffror"

För två år sedan avsatte kommunfullmäktige tio miljoner kronor med syftet att minska antalet försörjningsstödstagare och nu visar siffrorna att satsningen bär frukt.
– Vi har historiska siffror. Vi har minskat det totala försörjningsstödet för 2016 med 3,4 miljoner, säger Camilla Elamari på socialförvaltningen..

Ekonomistas - 17 jun 19 kl. 13:43

Replik på DN Debatt: Finansinspektionen drar fel slutsatser

Replik publicerad på DN Debatt idag: Riskerna med hushållens skulder har överdrivits. Utländska erfarenheter beskrivs på ett missvisande sätt. Amorteringskraven har införts på felaktiga grunder.

YLE - 09 jun 17 kl. 10:26

Käbblet om vargarna fortsätter - Luke lägger fram sina siffror

Naturresursinstitutet Luke kritiserar jägarförbundet för att gå ut med felaktiga uppgifter om vargstatistiken. Det är det senaste steget i en dispyt mellan de två organisationerna. Det är frågan om hur många vargar det finns i Finland som igen en gång ger upphov till meningsskiljaktigheter.

Kristianstadsbladet - 02 nov 19 kl. 21:00

Debatt: Lärarnas lönesystem får ej godkänt

Vi i Lärarnas Riksförbund vill se ett lönesystem där lönen kan härledas till individers erfarenhet, skicklighet och formella meriter. Vår nya lönerapport, ”Lärare behöver ett lönesystem byggt på meriter”, visar bland annat att lärare i grundskolans senare år och i gymnasieskolan har haft sämst löneutveckling av alla lärargrupper och att lönespridningen för lärarna sjönk kraftigt åren runt millennieskiftet, skriver företrädare för förbundet..

DalaDemokraten - 21 jul 14 kl. 12:11

Debatt: Arbetslösheten sjunker, även hos långtidsarbetslösa

Sedan 2006 har regeringen fokuserat på att jobben ska komma fler till del. Det har inneburit 250 000 nya jobb och ett minskat utanförskap på 200 000. Jobbskatteavdraget är en stor anledning till detta då drivkrafter för att arbeta och lönsamheten av detsamma har stärkts.

Supermiljöbloggen - 12 sep 14 kl. 11:01

DN-debatt mellan Miljöpartiet och Centerpartiet

Varför har Vattenfall kolkraft och vems förtjänst är det att utsläppen i Sveriges minskar ? Miljöpartiets språkrör Åsa Romson, EU-parlamentariker Isabella Lövin och tidigare språkrör Maria Wetterstrand skriver på DN Debatt om flera förslag för hur Sverige ska agera internationellt för klimatet. Förslagen är bland annat Vattenfalls planer på nya kolgruvor i Tyskland ska stoppas.

Cornucopia - 14 aug 15 kl. 09:47

Våldsdebatten: De faktiska vårdfallen har minskat tydligt sedan 2007

Antalet personer per capita som vårdas i sjukvården på grund av övergrepp av annan person (misshandel, mordförsök, våldtäkter etc) har minskat kraftigt sedan 2007, med tre undantag utanför storstadslänen.

Eftersom Tino Sanandaji valde att redovisa statistik fram till 2007 och av någon anledning inte redovisade siffror sedan 2007, redovisar jag nedan datat från Socialstyrelsens databas.Förändring i procent åren 2007 - 2013
Datat omfattar samtliga patienter i vården under perioden 2007 - 2013, vilket är så långt som databasen än så länge sträcker sig.

Jönköpingsnytt - 15 maj 13 kl. 09:00

Glädjande siffror ? allt färre är arbetslösa

Den totala arbetslösheten i Jönköpings län har sedan januari minskat med 900 personer. Även ungdomsarbetslösheten har minskat med 480 personer i år. Det visar nya siffror från Arbetsförmedlingen..

PI - 21 mar 11 kl. 12:11

Migrationspolitisk debatt i riksdagen på begäran av SD

MIGRATIONSÖVERENSKOMMELSEN Med anledning av den omdiskuterade så kallade migrationsöverenskommelsen mellan regeringen och Miljöpartiet har Sverigedemokraterna begärt, och fått till stånd, en debatt på ämnet svensk migrationspolitik onsdagen den 30 mars. Partiets begäran till talmannen i sin helhet: Regeringen presenterade under föregående vecka en ramöverenskommelse tillsammans med Miljöpartiet angående den svenska migrationspolitiken. Statsministern har beskrivit att överenskommelsen är historisk och att den pekar ut en långsiktig riktning för den svenska migrationspolitiken.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Australien: förbud mot folksamlingar på fler än två personer

Nu får bara två personer träffas utomhus i Australien. Landet skärper restriktionerna för att bromsa spridningen av coronaviruset..

DI - 45 minuter sedan

Sveriges coronastrategi grillas i utländska medier

Den svenska strategin mot coronaviruset, ledd av Folkhälsomyndigheten, har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet i utländska medier. ”.

DI - 45 minuter sedan

Timbros chefsekonom: ”Viktigt att starka bolag delar ut”

Politiker och myndigheter sätter hård press på svenska bolag i utdelningsfrågan..

DI - 1 timme sedan

Stora upplevelser på liten yta på bohemiska Doma

Närodlat, bohemiskt och lite ojämnt. Nyöppnade restaurangen Doma på Östermalm tänjer på gränserna mellan krog och hem, och lyckas på en….

DI - 1 timme sedan

Cybercoms 1.300 konsulter skolas i digital hållbarhet

Cybercom tar hållbarhetsarbetet till en ny nivå. It-konsultbolaget utbildar alla 1.300 konsulter i digital hållbarhet..

DI - 1 timme sedan

Stordalens hotell i Åre stänger över påsk

Det Petter Stordalen-ägda hotellet Copperhill mountain lodge i Åre stänger över påsken..

DI - 2 timmar sedan

Över 2.000 döda i USA – spädbarn yngsta offret

Covid-19 har skördat över 2.100 liv i USA. Däribland ett spädbarn på under ett år, det hittills yngsta dödsoffer som registrerats..

DI - 2 timmar sedan

Australiskt bolag krävde svenska staten på miljarder – får noll

Bolaget Aura Energy krävde svenska staten på 1,8 miljarder kronor i ersättning efter att Sverige beslutade att förbjuda uranprospektering….

DI - 2 timmar sedan

Göteborgs hamn drabbas kraftigt av coronaepidemin

Coronapandemin slår mot Göteborgs hamn, som nu beräknas hantera kraftigt minskade volymer..

DI - 2 timmar sedan

Därför ska du köpa efter jätteraset

Veoneer har rasat med över 80 procent sedan börsnoteringen sommaren 2018. Nu värderas fordonsunderleverantören i nivå med bolagets….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.