Nyteknik > Teknik

Wednesday, 03 June, 18:45

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 10:29

Baldakinen klar i FukushimaTv veckor frsenad r nu inkapslingen av reaktor 1 i krnkraftverket Fukushima Daiichi klar..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Baldakinen, klari , Fukushima
BT - 03 jul 19 kl. 09:17

Baldakinen – en tidskapsel i Midashuset: ”Fräckt”

I Midashuset finns en bit historia bevarad. Entrén till dansrestaurangen Bacchanalen, eller Baldakinen, är fortfarande orörd. – Den har fått stå och mogna till sig som ett bra vin, säger stadsantikvarie Fredrik Hjelm..

BT - 14 mar 11 kl. 10:19

Risk för härdsmälta i Fukushima

Nedkylningsprocessen har avstannat och vattennivåerna sjunker även i reaktor nummer två i japanska kärnkraftverket i Fukushima 1.
I natt inträffade en ny explosion i en reaktor nummer tre på kärnkraftverket.
Tv-bilder visade hur rök vällde upp ur reaktorbyggnaden på Fukushima 1, efter en vätgasexplosion i reaktor nummer tre.

BT - 15 mar 11 kl. 14:14

Olika bud om Fukushima-olyckan

Haveriet i Fukushima-kärnkraftverket betecknas som en sexa på den sjugradiga olycksskalan, enligt franska kärnsäkerhetsmyndigheten ASN. Men Japans kärnkraftsmyndighet håller fast vid sin bedömning - att olyckan är en 4:a på skalan.
En sexa på Ines-skalan skulle innebära att haveriet vid Fukushima är den allvarligaste kärnkraftsolyckan sedan Tjernobyl 1986, som sattes till nivå sju.

TA - 21 mar 11 kl. 09:45

Rök från reaktor i Fukushima

Vit rök syns välla ut ur reaktor 2 på Fukushima, samtidigt som det rapporteras att den svårt skadade reaktor 3 har slutat att ryka, uppger nyhetsbyråer.
Arbetare evakuerades i morse från kärnkraftverket Fukushima efter att grå rök vällde ut från den värst drabbade reaktor 3, uppgav operatören Tepco. ?

Sydsvenskan - 15 feb 13 kl. 06:30

Svenskar skadade vid Fukushima

Tre svenskar skadades, en allvarligt, vid det kraschade japanska kärnkraftverket Fukushima. Nu avbryter Helsingborgsbolaget Scandiclean saneringen.På onsdagen lokal tid välte en arbetsplattform under saneringsarbete vid kärnkraftverket i Japan.

Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 13:23

Isvägg fryser mark vid Fukushima


Vid det havererade kärnkraftverket i Fukushima har nu arbetet inletts med att bygga en underjordisk isvägg för att minska mängden radioaktivt vatten i omlopp.Japans kärnkraftsmyndighet gav i förra veckan klartecken till bygget som regeringen tidigare avsatt pengar till.Över 1 500 rör ska grävas ned och fyllas med frysmedel.

BT - 02 jun 14 kl. 13:23

Isvägg fryser mark vid Fukushima

Vid det havererade kärnkraftverket i Fukushima har nu arbetet inletts med att bygga en underjordisk isvägg för att minska mängden radioaktivt vatten i omlopp. Japans kärnkraftsmyndighet gav i förra veckan klartecken till bygget som regeringen tidigare avsatt pengar till.Över 1 500 rör ska grävas ned och fyllas med frysmedel.

Sydsvenskan - 17 mar 11 kl. 13:47

Vit rök från reaktor i Fukushima

Foto: Scanpix
Vit rök eller ånga har setts komma upp från reaktor 2 i Fukushima, uppger ägaren Tepco. Samtidigt fortsätter man att vattenbomba reaktor 3 från luften, enligt myndigheter.
TOKYO.

BT - 21 mar 11 kl. 09:24

Arbetare evakuerade i Fukushima

Arbetare evakuerades i dag från kärnkraftverket Fukushima efter att grå rök vällde ut från den värst drabbade reaktor 3, uppgav operatören Tepco.
Strålsäkerhetsmyndigheten uppgav tidigare i dag att trycket stiger i reaktor 3 och teknikerna övervägde att sänka trycket genom att öppna ett hål i reaktorskalet.

Enligt kraftverkets operatör har man nu lyckats koppla elkablar till alla de sex reaktorerna, även reaktor 3 och 4 som anses vara de värst drabbade enheterna.

Nyheter 24 - 27 mar 11 kl. 13:13

Fukushima 2 läcker skyhöga mängder strålning


Kärnreaktor 2 läcker strålning tio miljoner högre än det normala och katastrofen i Fukushima förväntas pågå i månader. Fukushima. Tekniker och räddningsarbetare har evakuerats från kärnkraftverket i Fukushima.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 3 timmar sedan

Tegnell: Inte mer självkritisk nu än jag varit tidigare

Anders Tegnell plötsligt självkritisk? Nej. I alla fall inte mer än vad han varit tidigare, säger han till TT..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Einride släpper ny plattform för hållbara transporter

I dag lanserar Einride sin plattform för elektrifierade och autonoma transporter – en matchningstjänst för att förmedla hållbara transporter..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Luft-taxi ska få ett lyft av bränsleceller

Nu kan vätgasen bli ett hetare alternativ för flygfarkoster. Startupen Hypoint i Kalifornien utvecklar ett bränslecellsystem speciellt för luft-taxi, som de kallar för "turbo-luftkylt"..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Chalmers varslar 180 personer: ”Mycket smärtsamt”

Chalmers tekniska högskola i Göteborg varslar 180 personer..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Designelevernas framtidslösningar: Svävande fordon och självkörande transporter

Hur ska digitalisering och automatisering formges för framtiden? Avgångseleverna vid Designhögskolan i Umeå visar upp sina förslag för att göra tekniken mer mänsklig..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Mobildata: Svenskarnas resande skjuter i höjden

Svenskarnas resande ökade rejält i förra veckan jämfört med veckan innan. Störst uppgång märktes i Västerbotten och Norrbotten, visar uppgifter från Telia..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Så ska samhällsviktiga coronatestas i Stockholm

Nu, efter tre månader med coronasmittan i landet, kan de som har samhällsviktiga funktioner börja testas för covid-19 i Stockholm. Vägen hit har kantats av missförstånd och oklarheter, men nu börjar Region Stockholm att undersöka hur även resten av befolkningen ska kunna erbjudas testning, berättar finansregionråd Irene Svenonius (M)..

Nyteknik - 7 timmar sedan

Google stäms för att ha spårat ”anonyma” Chrome-användare

Google beskylls för att fortsätta spåra Chrome-användare som tror sig surfa inkognito. Nu stäms techjätten på över 46 miljoner kronor i USA..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Enorma dieselutsläpp orsakar ekokatastrof i Sibirien

Lokala myndigheter i Sibirien, Ryssland, har utfärdat katastrofläge sedan 20 000 ton fossila bränslen läckt ut i en flod nära den arktiska staden Norilsk..

Nyteknik - 8 timmar sedan

Mercedes visar insidan på sin tyska batterifabrik

För första gången låter Mercedes allmänheten få en glimt av batteriproduktionen i tyska Kamenz. En av nio anläggningar som ska tillverka en halv miljon batterier om året..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.