DI > Ekonomi

Monday, 30 March, 17:49

DI - 17 okt 11 kl. 10:23

BP i förlikning om oljekatastrofenDen brittiska oljejätten BP, med styrelseordförande Carl-Henric Svanberg, har ingått ett förlikningsavtal med Anadarko, partnern vid den katastrofdrabbade oljekällan i Mexikanska golfen förra året..
Läs mer på DI
Läs mer om:
BP, Carl-Henric Svanberg, Anadarko, Mexikanska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BP i förlikningom , oljekatastrofen
Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 19:55

Rugby-VM i skuggan av oljekatastrofen


Oljan närmar sig land och situationen förvärras. NYA ZEELAND. 300 ton olja har hittills läckt ut från det kantrade containerfartyget strax utanför den nyzeeländska Nordön.

UNT - 06 jan 11 kl. 04:27

Pengajakt bakom oljekatastrofen

BP:s, Halliburtons och Transoceans försök att spara tid och pengar ledde till oljekatastrofen i Mexikanska golfen, fastslår den kommission som president Barack Obama tillsatt för att reda ut orsakerna till det jättelika oljeutsläppet..

Nyheter 24 - 06 jan 11 kl. 08:52

Girighet orsakade oljekatastrofen


Barack Obamas kommission färdig med slutrapporten. Oljekatastrofen i Mexikanska golfen, den värsta i USA:s historia, orsakades av att BP och företagen de samarbetade med kompromissade med säkerheten för att tjänar mer pengar och spara tid. Det har den av Barack Obama tillsatta kommissionen kommit fram till i den slutrapport om katastrofen som nu är färdig.

SVT - 06 jan 11 kl. 09:56

"BP ansvariga för oljekatastrofen"

Det var oljebolaget BP:s försök att spara tid och pengar som ledde till oljekatastrofen i Mexikanska golfen i fjol. Det slås fast av den kommission som president Barack Obama tillsatt för att reda ut orsakerna till händelsen..

NT - 18 feb 11 kl. 03:39

BP kunde undvikit oljekatastrofen

BP hade folk på oljeriggen Deepwater Horizon som kunde ha förhindrat de misstag som ledde till oljekatastrofen i Mexikanska golfen förra året. Men de blev aldrig tillfrågade..

Expressen Dina Pengar - 05 mar 11 kl. 11:50

Svanberg får bonus trots oljekatastrofen

Flera höga BP-chefer blir snuvade på bonusen efter oljekatastrofen. Men ordförande Carl-Henric Svanberg klarar sig - trots flera kritiserade uttalanden. - Vi är nöjda med hans insatser, säger Toby Odone på BP till Expressen..

SvD - 21 apr 11 kl. 04:30

BP stämmer för oljekatastrofen

Ett år efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen stämmer oljejätten BP den havererade oljeriggens ägare Transocean och företaget Cameron som levererat utrustning till riggen..

Expressen Dina Pengar - 21 apr 11 kl. 07:15

BP stämmer för oljekatastrofen

Ett år efter oljekatastrofen i Mexikanska golfen lämnade oljejätten BP in stämningsansökningar mot oljeriggen Deepwater Horizons ägare Transocean och mot företaget Cameron som levererat utrustning till riggen. .

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 06:45

Sanering efter oljekatastrofen i sluttampen

Försvarsmakten inleder nu den sista etappen av saneringen efter oljekatastrofen i Moheda.
? Vi vill börja innan vintern, säger Malin Höök, generalläkare på Försvarsmakten.

DN - 28 jul 15 kl. 10:15

Kostnad efter oljekatastrofen sänkte BP-vinst


Den brittiska oljejätten BP redovisar en vinst som är klart lägre än förväntat efter att ha bokfört en engångskostnad på 9,8 miljarder dollar, motsvarande drygt 83 miljarder kronor, relaterad till oljekatastrofen i Mexikanska golfen 2010..

Barometern - 27 maj 14 kl. 06:12

Bråk om bröd slutade med förlikning

En felaktigt utformad annons ledde till att två öländska matföretagare fick mötas i rätten. Det slutade med förlikning. Öländska bröd, som äger varumärket Sörens bröd, har stämt Sörens shish-kebab för varumärkesintrång.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

ABB-facket efter vinstvarningen: Vi har fullt upp

ABB vinstvarnade och drog tillbaka helårsprognosen på måndagen, några dagar efter utdelningsbeslutet och den diskussion som därpå uppstått….

DI - 15 minuter sedan

Krisen i stålindustrin djupnar – ”totalt stillastående”

SSAB slopar utdelning och inleder förhandlingar om att permittera personal i Finland för att förbereda sig för en kraftigt försvagad….

DI - 30 minuter sedan

Fladdrig börsdag går mot stängning på plus – spelsektorn går starkt

Efter en svängig börsdag där huvudindexen pendlade mellan minus och plus gick Stockholmsbörsen till en stängning rejält över nollan..

DI - 45 minuter sedan

Skandal att politiker kallar Volvo girigt

En stor del av Ekots lördagsintervju ägnades åt AB Volvos aktieutdelning. .

DI - 45 minuter sedan

Styrelsemedlem i Medicover har tankat aktier för 1,5 Mkr

Tysken Arno Bohn, som är styrelseledamot i vård- och diagnostikbolaget Medicover, har i fredags och på måndagen köpt sammanlagt 17.360….

DI - 45 minuter sedan

Danska finansinspektionen avråder banker från att dela ut pengar

Banksektorn bör avstå från utdelningar till aktieägarna och att köpa tillbaka aktier i den nuvarande osäkra situationen, anser den danska….

DI - 1 timme sedan

Skistar: Färre gäster än normalt i påsk

I förra veckat gjorde Skistar det möjligt att boka om sina skidsemestrar. Redan nu syns tydliga effekter. ”Vi ser direkt att det innebär….

DI - 1 timme sedan

USA: Dallas Fed index rasade till minus 70

Federal Reserve Dallas index över aktiviteten i näringslivet i regionen sjönk till -70,0 i mars jämfört med 1,2 i februari, enligt Dow….

DI - 1 timme sedan

NCC drar tillbaka sitt reviderade utdelningsförslag

Byggbolaget NCC:s styrelse har beslutat sig för att dra tillbaka det reviderade utdelningsförslaget om 2,5 kronor per aktie. ”Istället….

DI - 1 timme sedan

Pegroco halverar utdelningsförslag på preferensaktierna

Det First North-listade investeringsbolaget Pegrocos Invest styrelse har beslutat att skjuta upp årsstämman samt att innehålla den….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.