BT > Nyheter

Monday, 30 March, 11:54

BT - 17 okt 11 kl. 09:59

Boråsarnas hus kan få rivas på grund av ny storhamn
? Som ett slag i magen!
Husägarna i västkustidyllen beskriver sin känsla när de fick höra att Varbergs hamn kanske flyttas till Väröhalvön. Ett projekt som, bokstavligen, skulle mala ned hela deras paradis till grus.
?
Läs mer på BT
Läs mer om:
Husägarna, Varbergs, Väröhalvön, Björn Peterson, Sören Johansson, Göran Lindqvist, Sanddamm, Värö Bruk, Lindqvist, Björn Petersons, Skandinaviens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boråsarnas, huskan , , rivas, grundav ny , storhamn
BT - 28 maj 19 kl. 06:37

Avgörandet – nu bestäms Borås trafikplan: ”Miljardbelopp – hus kan tvingas rivas”

Borås framtida trafikplan är snart klar – en utredning som många väntat på och som tagit lång tid att ta fram. Den kan utan vidare beskrivas som ett vägval för Borås och kommer att ha stor påverkan på staden under lång tid framöver. .

BT - 15 aug 16 kl. 16:37

Näslund: Bästa dealen Borås kan få

Man kan tycka att den korridor – den åttonde! – för nya järnvägen genom Borås som Trafikverket presenterat inte är den bästa, att den delar staden, att fina hus måste rivas..

BT - 31 dec 14 kl. 09:45

Borås: Tio saker på gång under 2015

BT listar de tio viktigaste sakerna som är på gång i Borås under 2015. På första plats: orangeriet som nu tar form i Stadsparken. Det är decembergrått och blött, och det är kyligt under Orangeriets tak.

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

BT - 12 nov 14 kl. 10:05

Handelsträdgård rivs men K-märkt hus blir kvar

Nu ska Parkstadens handelsträdgård rivas och marken säljas. Men det K-märkta trähuset på tomten blir kvar. Under 90 år bedrevs handelsträdgård i parkstaden, men sedan ett par år tillbaka står byggnaderna övergivna och nu vill lokalförsörjningsnämnden att de rivs.

Kristianstadsbladet - 19 mar 14 kl. 09:50

Lundell bor långt ifrån Kivik Art

Foto: Bass Nilsson

Lundell vann striden om betongtorn, så löd rubriken i Svenska Dagbladet. ”Ulf Lundell vinner skulpturstrid”, rubriksatte Dagens Nyheter. ”Lundell vann i domstol – tornet måste rivas”, stod det i Kvällsposten.

YLE - 25 jan 17 kl. 21:25

Höga hus på Brändö väcker missnöje

Vasaborna fick på onsdag kväll en bättre bild av exakt vad som planeras i området kring den gamla tvålfabriken på Brändö. Tvålfabrikens vara eller icke vara dök upp igen. Dessutom klagades det ordentligt på byggnadernas höjd.

BT - 25 sep 19 kl. 19:35

Hus har förfallit sedan 2005 – Borås stad ställer krav på Borås stad

Samhällsbyggnadsförvaltningen fick i februari in en anonym anmälan om en förfallen byggnad i Borås. Byggnaden som bedöms ha kulturhistoriskt värde får inte rivas. Trots det har inte underhåll utförts av ägaren – som är Borås stad.

YLE - 13 jan 15 kl. 07:40

Gröndals bor vill ge verkstaden nytt liv - staden vill riva

Det finns inte mycket kvar av det gamla Esbo, säger Gröndalsgillet rf. Därför motarbetar man stadens beslut att riva den gamla verkstadsbyggnaden Wikbergs längs med Åbovägen. Men staden vill följa NTM-centralens beslut att riva.

DN - 25 okt 17 kl. 14:12

Hennes hus ska rivas – men Monica vägrar att flytta

I Sköndal kommer tusentals bostäder att byggas. Men för att byggplanerna ska kunna genomföras så måste ett hundratal villor i området rivas.  I en av villorna bor Monica Cedlöf, 79.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

TT-FLASH: Kraftig ökning av varsel

Under förra veckan varslades 18 433 om uppsägning. Det är en kraftig ökning jämfört med föregående vecka..

BT - 15 minuter sedan

Helsingborgs framtid hotad av corona

Coronakrisen har slagit hårt mot fotbollsallsvenska Helsingborg. På en presskonferens meddelade klubben att både elitlicensen och föreningens framtid är hotad på grund av de ekonomiska konsekvenserna av virusutbrottet..

BT - 5 minuter sedan

Albanien hjälper Italien: "Glömmer ej en vän"

Trettio läkare och sjuksköterskor från Albanien har landat i Italien för att hjälpa till i kampen mot coronaviruset..

BT - 45 minuter sedan

Ardern prisad: Som att bli omstoppad av mamma

Hon har direktsänt i myströja från sängen, och lägger dagligen upp långa Facebook-videor för att "kolla hur alla mår". Nya Zeelands premiärminister Jacinda Ardern gör succé med sitt personliga tilltal i coronaviruskrisen..

BT - 45 minuter sedan

Rättegång mot politiker sköts upp: ”På grund av coronaoro”

Rättegången mot en Markpolitiker som står åtalad för sexuellt ofredande sköts upp i sista stund. Anledningen var att mannen nyligen kom tillbaka från en resa i Sydeuropa..

BT - 30 minuter sedan

Vårdpersonal strider mot sänkta skyddskrav

Viss vårdpersonal ska numera kunna jobba med coronapatienter i kortärmat och utan munskydd, tycker regionerna. Vårdpersonalen håller inte med. Nu blåser det till strid om skyddskraven för personalen mitt under coronakrisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.