NSD > Nyheter

Tuesday, 07 April, 02:03

NSD - 17 okt 11 kl. 10:03

Hon stångas mot fördomarTill Dita von Teese, Jay-Z och nu senast Lena Philipsson. Luleåfödda Petra Larsson sprider vidare sin stripaerobic. Men fortfarande möter hon motstånd och skepsis. - Det här är inget konstigt eller farligt som man gör i mörka källare, säger hon..
Läs mer på NSD
Läs mer om:
Dita, Teese, Lena Philipsson, Petra Larsson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon stångasmot , fördomar
Ekonomistas - 13 nov 15 kl. 05:38

Lärdomar från Projekt Metropolit

Nyligen sändes i Sveriges Radio P3-dokumentären Projekt Metropolit som handlar om hur ett sociologiskt forskningsprojekt på 1980-talet fick kritik för att kartlägga individer utan deras samtycke. Denna episod berör en rad viktiga frågeställningar om forskningens frihet, den personliga integriteten i dataåldern och myndigheternas hantering av våra administrativa registerdatabaser, och kan rekommenderas till såväl forskare och allmänhet med intresse för förutsättningarna för den svenska registerforskningen.  Sociologerna vid Stockholms universitet inom Projekt Metropolit samlade under 1960- och 70-talen information om alla personer födda i Stockholm 1953 och som fortfarande bodde kvar i stan tio år senare.

SR - 06 jun 17 kl. 11:26

"Sana slår hål på fördomar"

Cool, lojal och vass. Sana har blivit mångas favoritkaraktär i norska succéserien Skam. Sofia Nesrine Srour och Shahera Elise Ali har bidragit till säsongen med sina erfarenheter kring att vara ung muslimsk tjej i Norge..

Expressen - 12 feb 20 kl. 10:00

Danska omstridda studien: Plastkassar bättre än tygpåsar

En uppmärksammad dansk studie visar att en tygkasse i ekologisk bomull ger ett 20 000 gånger större avtryck på miljön än en plastpåse.Resultatet delar forskarvärlden. Lena Lundberg, plastexpert vid Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, tillhör dem som ser rapporten som banbrytande.

Kristianstadsbladet - 10 okt 12 kl. 10:30

Små orter, stora liv

Orter som kan vara tråkiga i mångas ögon kan bli de mest spännande i böckernas värld. Tänk bara på Astrid Lindgrens Vimmerby, Göran Tunströms Sunne, Susanna Alakoskis Ystad eller Kerstin Ekmans Svartvattnet.
Där möjligheten att vara anonym är liten frodas intrigerna och skvallret.

SVT Debatt - 09 mar 14 kl. 08:00

Vi har alla ett ansvar att säga ifrån

HATBROTT Människor utsätts för kränkningar och hatbrott i Sverige 2014, trots att vi är så upplysta. Vi har alla ett ansvar att reagera och säga ifrån. Stå inte bara och titta på!

YLE - 05 sep 15 kl. 18:53

Pjäs på Wasa Teater lär dagisbarn tolerans

Lurvis och Rynkel vaknar upp i sin vita, rena värld. De är klädda i vitt, från de vita stickade tofflorna till de vita hattarna. Vitt är normen och det vackra – lite som hemmen i inredningstidningarna de senaste åren.

Kristianstadsbladet - 12 jan 13 kl. 07:00

I det rasistiska Sverige

Angelägen och sorglig läsning, skriver frilansjournalist Emilia Söelund efter att ha läst Pockettidningen R:s aktuella nummer om romernas historia och situation i Sverige.
Tidskrift
Pockettidningen R. Tema: ?

BT - 01 sep 13 kl. 09:24

Inget ljus i löparmörkret

Sverige har hyggliga kastare och goda hoppare. Men vad har hänt med löpningen? Där vilar ett mörker.

BT - 01 sep 13 kl. 09:24

Inget ljus i löparmörkret

Sverige har hyggliga kastare och goda hoppare. Men vad har hänt med löpningen? Där vilar ett mörker.

SmålandsPosten - 03 sep 13 kl. 07:51

Jonas Gardell: Torka aldrig tårar utan handskar 3. Döden

Nu äntligen kommer den sista avslutande delen i Jonas Gardells romansvit om åren då HIV och aids skakade världen.
Vi vet redan vad som ska hända. I förra delen dog Rasmus en kvalfylld död och lämnade kvar sin älskade Benjamin.

HBL - 22 sep 13 kl. 06:00

Öppet villebråd för ökad intolerans

På 90-talet handlade rasismen om konkreta händelser. Som då de små invandrarpojkarna i Gårdsbacka på vägen hem från fotbollsplanen blev misshandlade av skinnskallar. I dag är rasismen mer abstrakt, men mer närvarande.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.