Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 April, 21:57

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 09:55

Två kärnreaktorer ska tas i driftI kväll ska två kärnkraftsreaktorer åter tas i drift om allt går enligt planerna. Det är Oskarshamns reaktor 2 och Forsmark reaktor 3 som ska återstartas. Produktionen från de båda verken ska sedan öka successivt. Forsmarksreaktorn skulle ha startats redan under söndagskvällen men starten har försenats, enligt meddelanden till elbörsen Nordpool..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Oskarshamns, Forsmark, Nordpool

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Två, kärnreaktorerska , tasi , drift
Cornucopia - 10 jul 19 kl. 13:32

Polen vill bygga upp till nio kärnreaktorer

Polens energiminister meddelade igår att Polen vill bygga mellan sex och nio kärnreaktorer fram om vardera cirka 1000 MW. Tidplanen är att ha en första reaktor i drift 2033 och den sista av dem år 2040.Polsk väg.

Sydsvenskan - 30 dec 11 kl. 18:06

Skånska ambulanser ofta ur drift

Foto: Patrick Persson
Trasiga fordon och personalbrist hindrar skånska ambulanser från att rycka ut.
Det senaste året har skånska ambulanser tagits ur drift vid något hundratal tillfällen. Det har också hänt att ambulanser blivit stående hela dagar, eftersom det varit brist på personal.

Cornucopia - 05 jun 19 kl. 11:18

Elledning till södra Sverige har inte kunnats tas i drift på fyra år

En elledning, som skulle ersätta den kraft som Skåne förlorade när Barsebäcks reaktorer stängdes ner, har stått färdig i fyra år, men inte kunnat tas i drift skriver en tidigare ansvarig i en debattartikel hos SvD. Samtidigt stoppade precis vänsterpartierna V-MP-S-C en snabbutredning om fortsatt drift av reaktorerna i Ringhals, vilket högerpartierna L-M-KD-SD ville se.
Ringhals fyra reaktorbyggnader.

VBL - 16 jun 12 kl. 08:30

Japan startade två kärnreaktorer

Japans premiärminister Yoshihiko Noda gav tillstånd till att starta två kärnreaktorer på lördagen. Det är de första reaktorerna som tas i bruk efter att landet körde ner all kärnkraft efter olyckan i Fukushima. De sista reaktorerna togs ur bruk i slutet på maj..

SR - 01 aug 17 kl. 17:23

Efter IT-skandalen - det dröjer innan all drift är tillbaka i Sverige

Transportstyrelsen har beslutat att all myndighetens IT-drift i framtiden ska skötas av säkerhetsprövad personal i Sverige. Men än så länge är inte all drift återhämtad, och enligt myndighetens generaldirektör Jonas Bjelfvenstam kommer det dröja ytterligare innan all drift kan skötas i Sverige..

Alingsås tidning - 10 jan 19 kl. 16:03

Pumpstationen i Skår åter i drift

Den havererade pumpstationen i Skår är åter i drift – lösningen är dock bara provisorisk.
Det var i början av veckan som avfallspumpstationen i Skår havererade och fick tas ur bruk. Under onsdagskvällen monterades dock en ny pump på plats och stationen kunde åter tas i bruk.

Nyteknik - 06 mar 14 kl. 06:30

Ryssland är närmast drift i Generation 4-utveckling

Den fjärde generationens kärnreaktorer ska bli säkrare, mer bränslesnåla och ge mindre avfall. Det finns många idéer om vilken teknik som ska användas, men alla lämnar de traditionella reaktorerna långt bakom sig..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 13:27

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020. – Det är den e.

GöteborgsPosten - 14 aug 18 kl. 14:49

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020..

Sydsvenskan - 14 aug 18 kl. 13:27

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020. – Det är den e.

YA - 27 feb 19 kl. 10:26

Upphittat - två norska kärnreaktorer

Avvecklingen av kärnkraftverket i norska Kjeller blir dyrare än beräknat, skriver NRK. En tungt vägande orsak är att man hittat två nya, eller nygamla, reaktorer, så nu måste fyra reaktorer avvecklas. Reaktorerna Nora och Jeep1 togs ur drift på 1960-talet enligt de regler som gällde då.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Världsbanken skjuter till virusstöd

Världsbanken lanserar en krisplan för att bistå länder som drabbas hårt av coronaviruset. Över 15 månader ska den USA-baserade bistånds- och långivaren vara beredd att skjuta till motsvarande drygt 1 600 miljarder kronor, har dess styrelse beslutat. I e.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Bildextra: Corona-graffiti från hela världen

Graffitikonstnärer täcker väggar med goda råd och hyllningar till vårdpersonalen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Norsk kritik mot klubbar som permitterar

Flera norska fotbollsklubbar väljer precis som vissa svenska att permittera sina spelare för att få ekonomisk hjälp under coronakrisen. Men inte Lillestrøm – vars ordförande är kritisk till klubbarna som gör det. – Det är klart att det är en frestande i.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Uppgifter: Stockholm Marathon skjuts upp

Stockholm Marathon, som är planerad att arrangeras den 30 maj, skjuts upp med anledning av coronavirusets spridning och regeringens restriktioner, enligt SVT. Maratonloppet över 42 195 meter arrangeras årligen i Sveriges huvudstad och lockade förra året.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

De kan vinna internationella Bookerpriset

Den nederländska författaren Marieke Lucas Rijneveld kan bli en av de yngsta någonsin att vinna det internationella Bookerpriset. 28-åringen är nominerad för sin debutroman "The discomfort of evening". Den tyske författaren Daniel Kehlmann är nominerad.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Ringvägen blir av i Trelleborg – men lastbilstrafiken till hamnen flyttas inte

Kommunen och Trafikverket överens..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Coronasmittan lindrar sjuksköterskas körkortsindragning

Normalt sett skulle kvinnan mista sitt körkort i två månader..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Det händer i världens labb – april kan ge oss viktiga svar

Vetenskapen kommer snart i fatt viruset, skriver mikrobiologen Farshid Jalalvand..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Positiva reaktioner på krislägesavtalet

Vårdförbundet och Läkarförbundet är positiva till att Region Stockholm begär att få aktivera krislägesavtal när antalet intensivvårdade patienter med covid-19 växer kraftigt. Det innebär att sjukvårdspersonal kan få högre lön och gå upp i arbetstid. – V.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Drastisk ökning av inställda rättegångar

Sedan coronaviruset började spridas har antalet inställda rättegångar drastiskt ökat. På tingsrätterna ställs nu omkring 40 procent av förhandlingarna in. Domstolsverket konstaterar i ett pressmeddelande att en viss ökning av antalet inställda förhandli.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.