BT > Utrikes

Saturday, 04 April, 20:43

BT - 17 okt 11 kl. 09:49

3 000 kan ha dött i färjekatastrofenDen överlastade färjan Spice Islander kan ha tagit med sig hela 3 000 människor i djupet mellan Zanzibar och Tanzanias fastland i förra månaden. Myndigheterna beräknar nu att cirka 3 600 personer befann sig ombord, trots att färjan var godkänd för bara 600.
2 764 personer saknas, medan 203 passagerare har hittats döda och 619 levande, sade Seif Ali Iddi, representant för Zanzibars regering, häromdagen enligt tidningen Guardian Sunday i Dar es Salaam.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Spice Islander, Zanzibar, Tanzanias, Seif Ali Iddi, Zanzibars, Guardian Sunday, Dar, Salaam

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 3 000kan ha , dötti , färjekatastrofen
Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över


Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag.I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

BT - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats.
Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 14 kl. 08:36

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen..

BT - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats. Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer


Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem.Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

BT - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer

Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem. Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.