UNT > Utrikes

Wednesday, 01 April, 13:00

UNT - 17 okt 11 kl. 09:48

3 000 kan ha dött i färjekatastrofenFärjan Spice Islander kan ha tagit med sig hela 3 000 människor i djupet nära Zanzibar i förra månaden. Myndigheter beräknar nu att cirka 3 600 personer befann sig ombord, trots att färjan var godkänd för bara 600. (TT).
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Spice Islander, Zanzibar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 3 000kan ha , dötti , färjekatastrofen
Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över


Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag.I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

BT - 01 maj 14 kl. 08:27

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen.

Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats.
Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 14 kl. 08:36

Arbetare protesterar världen över

Tiotusentals människor världen över väntas i dag inta gatorna för demonstrationer på arbetarrörelsens internationella högtidsdag. I Seoul i Sydkorea väntas demonstrationen blir återhållsam med tanke på färjekatastrofen. 5 000 arbetare väntades till manifestationen utanför järnvägsstationen på eftermiddagen..

BT - 01 maj 14 kl. 08:42

Tårgas mot turkiska demonstranter

Turkisk polis använder tårgas och vattenkanoner för att skingra hundratals demonstrationer som trotsar demonstrationsförbudet vid det symboliskt laddade Taksimtorget i Istanbul, rapporterar AFP:s reporter på plats. Efter upprepade varningar ska hundratals kravallpoliser ha gett sig i kast med att skingra aktivister, som i sin tur försöker ta sig över barrikaderna och in mot torget.Läget är spänt i Istanbul ett år efter de demonstrationer som ses som en startpunkt för de våldsamma protesterna mot premiärminister Recep Tayyip Erdogan och hans regering som ägde rum förra sommaren.

Kristianstadsbladet - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer


Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem.Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

BT - 16 aug 14 kl. 12:52

Påven saligförklarade martyrer

Inför 800 000 anhängare ledde påven Franciskus en mässa på lördagen i Sydkoreas huvudstad Seoul. Franciskus fördömde de växande klyftorna mellan rika och fattiga och uppmanade människor i välbärgade samhällen att "lyssna på de fattiga" bland dem. Påven saligförklarade 124 koreanska martyrer som mördades på 1700- och 1800-talet när härskarna försökte stoppa spridningen av den kristna läran på den koreanska halvön.

Sydsvenskan - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.

Helsingborgs Dagblad - 25 dec 15 kl. 05:58

Över 60 döda i färjekatastrof

Antalet döda som återfunnits efter färjekatastrofen i Indonesien har stigit till 63. Fortfarande saknas runt 15 personer samtidigt som sök- och räddningsoperationen trappas ner.Enligt rederiet fanns 116 människor ombord när färjan hamnade i sjönöd och sjönk i hårt väder i lördags.

Fler nyheter från UNT

UNT - 45 minuter sedan

Över 9 000 döda av coronaviruset i Spanien

I det hårt coronavirusdrabbade Spanien har 864 personer avlidit det senaste dygnet..

UNT - 45 minuter sedan

Fejkade sin död för att slippa restriktioner

En man i Kashmir låtsades vara död och reste mer än 16 mil i ambulans..

UNT - 1 timme sedan

Kapten på virussmittat hangarfartyg: Hjälp

"Vi är inte i krig, sjömän måste inte dö"..

UNT - 1 timme sedan

Hot om fängelse för aprilskämt om virus

Det ser ut att bli färre aprilskämt än vanligt i år..

UNT - 2 timmar sedan

Danskt kemikalievatten var aprilskämt

Att danskar skulle få nöja sig med kemikaliespäckat badvatten har visat sig vara ett aprilskämt..

UNT - 3 timmar sedan

Kraftig ökning av dansk vattenförbrukning

Den privata vattenförbrukningen i danska Trekantsområdet har ökat med 58 procent sedan i mitten av mars, då landet införde omfattande restriktioner på grund av coronaviruset, enligt vattenleverantören Ewii..

UNT - 4 timmar sedan

Guterres: Viruset kan återvända

Coronapandemin är den värsta globala krisen sedan andra världskriget, säger FN:s generalsekreterare António Guterres..

UNT - 4 timmar sedan

Dubblad dödssiffra i USA

USA är nu uppe i över 4 000 covid-19-relaterade dödsfall, en totalsiffra som är mer än dubbelt så hög som för tre dagar sedan..

UNT - 6 timmar sedan

Trump: "De dör där ute på fartyget"

18 dygn efter senaste besöket i land letar kryssningsfartyget Zaandam fortsatt efter en hamn att anlöpa..

UNT - 6 timmar sedan

Ukraina dammar av sovjetisk respiratordesign

För att möta det skriande behovet av respiratorer försöker Ukraina få igång inhemsk produktion – med hjälp av bortglömd teknik från Sovjettiden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.