Newsmill > Opinion

Saturday, 28 March, 13:31

Newsmill - 10 okt 11 kl. 15:57

Köttfria måndagar bra för både klimat och hälsahttp://www.newsmill.se/trackback/40036Meatless Monday började som en frivillig ransoneringsåtgärd i USA under första världskriget. Nu har idéen spridit sig över världen vilket är bra för både klimatet och folkhälsan, skriver Gunhild A. Stordalen, PhD, AT-läkare och styrelseledamot i European Climate Foundation.
Läs mer på Newsmill
Läs mer om:
Monday, USA, Gunhild, European Climate Foundation

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köttfria, måndagar, braför , både, klimatoch , hälsa
Supermiljöbloggen - 19 nov 13 kl. 15:38

Norska försvaret börjar med köttfria måndagar

Ser det som en klimatåtgärd. Norska försvaret ska börja med köttfria måndagar, det skriver tidningen Aftenposten. Med 35 000 måltider om dagen så innebär tilltaget att det blir 150 ton mindre kött som går åt på ett år.

Expressen - 03 feb 14 kl. 06:36

Att äta rätt kött kan vara bra för klimatet

I veckan har köttkonsumtionen åter diskuterats. Denna gång efter att LRF:s lokalavdelning i Nyköping beslutade sig för att dela ut hamburgare i protest mot köttfria onsdagar i skolorna. Konsensus i debatten tycks vara att kött är skadligt för klimatet, speciellt kött från idisslare som kor och får.

Skånskan - 22 okt 19 kl. 20:30

Årets skolkock finns i Skåne

klimatsmart. Håkan Olssons intresse för ekologisk och hållbar mat har ökat markant de senaste åren och i dag arbetar han inte bara på Sveriges bästa hållbara offentliga restaurang, han har även blivit utsedd till Sveriges bästa skolkock.Namn: Håkan Olsson
Ålder: 53 (fyller 54 i november).

BT - 23 maj 14 kl. 00:30

Valrörelse utan rätta knorren

En av valrörelsens hetaste frågor har handlat om europeiska grisknorrar. Dessa ska inte kuperas, enligt beslut i EU. Men likafullt klipps det hej vilt, och inte minst i det billiga fläskets förlovade land Danmark.

NT - 05 jun 12 kl. 16:06

Världsmiljödagen möter Norrköpingsborna

Köttfria måndagar och stopp för oljeborrningar i Arktis är budskapen på världsmiljödagen..

BT - 29 jan 13 kl. 14:19

Köttskatt kan ge motsatt effekt

Det är ytterst angeläget att köttet som produceras idag och i framtiden ger minsta möjliga klimatavtryck. Då är det viktigt att komma ihåg att det är skillnad på kött och kött, menar LRF. Alla bör vi välja det kött vi äter med omsorg.

ÖstersundsPosten - 25 feb 13 kl. 14:18

Köttfritt i Edsåsdalen

Edsåsdalen kör köttfria måndagar. De hänger på Paul McCartneys miljöprojekt som manar till att dra ner köttkonsumtionen..

SN - 30 aug 13 kl. 07:42

Föräldrar arga: "Behöver kött"

Veronica Goodwin blev galen när hon läste om planen på köttfria måndagar i Nyköpings skolor och förskolor. ? Jag har inget emot att det serveras vegetarisk mat.

BT - 09 maj 14 kl. 09:07

Hög tid att bryta köttnormen i Europa

I dag den 9:e maj firas Europadagen till minne av nazistfången och EU-fadern Robert Schumans deklaration 1950 om att skapa ett enat Europa för att bevara freden. Robert Schuman drömde om att förena Europas medborgare i en demokratisk och politisk gemenskap. I EU-valet den 25 maj söker Djurens parti väljarnas förtroende att förstärka och modernisera den fredsvisionen till att även inbegripa djuren inom köttindustrin.

YA - 12 jul 14 kl. 03:55

De tar Sverige på Flumride

Helhetssynen frånvarande i MP:s och Fi:s politik.
Almedalen bekräftade det som EU-valet varnade för, nämligen att MP och Fi är de partier som har mest medvind just nu. Det finns stor nyfikenhet för vad de till synes unga och pigga partierna står för; samtidigt är det enkelt och harmlöst att stötta dem.

Supermiljöbloggen - 04 apr 15 kl. 07:39

Supermusik för Supermiljöbloggen, låt oss presentera: Birdsong

Den 7 april firar Supermiljöbloggen fyra år och ställer därför till med fest med temat ”Framtidens mat”. Vi har kvällen till ära fått tag på tre fantastiska artister som vi vill presentera för er läsare! Näst på tur är den fantastiska artisten Birdsong som tidigt blev upptäckt av Max Martin, men som beslöt sig för att gå sin egen väg.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.