Sydsvenskan > Utrikes

Monday, 30 March, 18:01

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 09:46

Utbildade flyr fattiga länderTjugotre miljoner av världens utvandrare är riktigt efterfrågade.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
OECD, Sydafrikas, Puerto Ricos, Mayagüez, USA, Puerto Rico, Manuel Gomez, Caribbean Business, Barbados, Guyana, Barbados Advocate, Jagdeo, Nya Zeeland, EU, Tajeddine, Husseini, Tyskland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utbildade, flyr, fattigaländer
SVT Debatt - 25 apr 14 kl. 14:01

(C) måste föra kampen för de fattiga – och mot nazismen

CENTERPARTIET Tidigare generationers centerpartister manade till kamp och lät aldrig engagemanget för de fattiga eller kampen mot nazism och fascism falna. Det ska inte heller vi göra. I dag inleds Centerpartiets EU-dagar i Göteborg.

GöteborgsPosten - Igår: 12:28

Modi ber fattiga om ursäkt för virusåtgärder

Kritiken mot Indiens landsomfattande isolering växer. Åtgärden har slagit särskilt hårt mot landets miljontals fattiga invånare – och nu ber premiärminister Narendra Modi om ursäkt..

YLE - 10 maj 17 kl. 19:27

De fattiga ska få välja vård, säger Zyskowicz - århundradets blåsning säger Nylander

De fattigaste får sämre och dyrare vård medan vårdbolagen kan skumma grädden av mjölken, säger oppositionen. Tvärtom, säger regeringspartierna: Nu får också de fattiga välja en bättre vård. Riksdagen debatterade i dag, onsdag, regeringens förslag till valfrihet inom vården.

YLE - 28 aug 14 kl. 13:03

"Finland glömmer sina fattiga"

Finland är ett bra samhälle för den högt utbildade medelklassen och arbetarna, men de fattiga lämnas åt sitt öde säger professor i sociologi. Långvarig arbetslöshet och den fattigdom som följer på den skapar en mängd problem. Arbetslösheten ökar och så gott som varje dag kommer rapporter om nya samarbetsförhandlingar.

BT - 02 apr 12 kl. 09:36

Fattiga, rika och viljan att göra gott

Det har talats en del om en trend i årets bokflod. Biståndslitteraturen utgörs av berättelser om svenskarnas vacklande självbild som välgörare i världen och en postkolonial problematik. Härom veckan kom Gunnar Ardelius Friheten förde oss hit med 1960-talets Liberia som fond.

SVT - 08 jan 11 kl. 23:23

Utländsk arbetskraft flyr Danmark

Nästan hälften av den högt utbildade utländska arbetskraften i Danmark känner sig inte välkomna i landet. En tredjedel åker hem tidigare än planerat, visar en ny undersökning..

YA - 08 dec 11 kl. 06:30

Kunskapens barn flyr Socialdemokratin

Statistiska centralbyråns, SCB:s, stora opinionsundersökning gav Socialdemokraterna 45,9 procent av väljarsympatierna. Det var mer än dubbelt så mycket som Moderaterna och starkare än hela alliansen.
Statsvetaren Sören Holmberg förklarade att regeringen Reinfeldt var rökt.

YLE - 14 nov 12 kl. 05:38

Jobben flyr trots utbildning

Större företag flyttar under de kommande åren allt fler arbetstillfällen från Finland. Utflyttningen av jobb gäller inte enbart lågbetalda industrijobb. Både beslutsfattande och produktutveckling flyttas från Finland.

GöteborgsPosten - 13 jul 18 kl. 09:32

Emelie hjälper synsvaga i fattiga länder

Redan när Emelie Steirud utbildade sig till optiker på Högskolan i Kalmar väcktes hennes intresse för möjligheten att få resa ut som volontär. Och nu har det blivit verklighet.
– Det är fantastiskt att känna att man varit med och gjort skillnad i människors liv, säger hon om sin resa till Peru..

BT - 07 feb 13 kl. 13:18

Hur fattiga är de fattiga barnen?

Finns fattiga barn i Sverige? Finns det hålögda, håglösa, smutsiga och dåligt klädda barn, som lever i misär? För att kunna få mat för dagen måste de hjälpa till med försörjning genom tiggeri och småstölder.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 3 minuter sedan

Dansarna uteblir än en gång i ”Let's dance”

Även denna vecka pausar deltagarna i "Let's dance". TV4 har beslutat att dansarna ska få vila medan programledarna Tilde de Paula Eby och David Hellenius dyker ned i minnesvärda ögonblick ur programmets historia. "Medan dansgänget återhämtar sig från si.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Dagens viktigaste nyheter

Detta har hänt i dag..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Kris och oro föder skvaller och nationellt krypskytte

Skåne oroas över stockholmare, Danmark över svensk ”slapphet” och svenska vårdanställda..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Färdtjänstbrukare ska slippa dela taxibil

Idag inför Lunds kommun möjlighet till ensamåkning. Men bara vissa tider på dygnet..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Van Gogh-målning stulen från stängt museum

En Van Gogh-målning har stulits från Singer Laren-muesumet i Nederländerna, som hållit stängt till följd av restriktioner i samband med coronavirusets spridning globalt. Vilken målning det gäller är i nuläget oklart, men konstverket ska ha varit utlånat.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Fängelsedomar för skjutning på videoinspelning

Två 18-åriga män döms till fängelse sedan en ung kvinna skadats vid en inspelning av en rapvideo på Ingarö utanför Stockholm i fjol, rapporterar flera medier. I videon, som spelades in i december, gestikulerade några män med pistoler. Ett skott avlossad.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hjärtskärande om ortodox judinna på flykt

Annika Gustafsson ser Netflix-serien ”Unorthodox”..

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Stora utmaningar med masstestning för corona

Kraven på att masstesta svenskar för misstanke om coronaviruset ökar. Nu senast är det Moderaterna som tycker att betydligt fler bör testas för coronaviruset än vad som görs i dag. En storskalig provtagning av befolkningen skulle hjälpa både en pressad.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Kommun polisanmäler eget kommunalt bolag

Stora upphandlingar i byggprojekt har inte gjorts enligt lagen om offentlig upphandling, en ineffektiv användning av skattemedel och dålig psykosocial arbetsmiljö för medarbetare. Det är några av de brister som påvisats när Ängelholms kommun gjort en ge.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Inbrottsdrabbad hittade alla grejor i kolonistuga

Bara 150 meter bort fanns allt – och även inbrottstjuven..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.