Sydsvenskan > Inrikes

Wednesday, 01 April, 04:34

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 09:44

Skola utan läxorSkolan startade år 2000 i den gamla folkparken i Västerås. Dansrotundan finns fortfarande kvar. Scenen och dansgolvet, där varken dansskor eller barnafötter lyckats slita ner originalparketten, har blivit ett aulaliknande samlingsrum mitt i skolan.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Krüger På Rotundaskolan, Linda, Västerås, Linda Lindahl, Rotundaskolans, Sistonen, Rotundaskolan, Philip, Mathilda Persson, Johan Skage, Megapol, Helen, Thea Alsing, Helen Matsman, Lindahl, Johan, Westlund, Linköpings

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skolautan , läxor
BT - 15 jul 14 kl. 11:56

Läxfri skola ? även i Borås

Hallstahammar har beslutat att kommunen ska utreda om den kan bli Sveriges första hemläxfria kommun. Unga Örnar tycker det här är ett fantastiskt beslut! Vi vill ha en helt läxfri skola i hela Sverige.

BT - 21 jul 14 kl. 08:47

Beslut om läxfri skola skall inte fattas av politiker

Replik. Svar till Mikael M Karlsson, BT 2/7. Mikael M Karlsson skrev i sin insändare att en läxfri skola är fantastisk för att barn inte ska behöva komma hem med läxor som de inte kan få hjälp med hemma.

Kristianstadsbladet - 09 apr 14 kl. 13:22

Borg: Gör era läxor

- Sköt er skola och gör era läxor, är det viktigaste beskedet till unga, sade finansminister Anders Borg under riksdagsdebatten om vårbudgeten.
Regeringen har levt upp till ramverken, enligt Borg. Politiken har varit klok och förstärkt Sveriges långsiktiga förmåga.

TA - 09 apr 14 kl. 13:25

Borg: Gör era läxor

- Sköt er skola och gör era läxor, är det viktigaste beskedet till unga, sade finansminister Anders Borg under riksdagsdebatten om vårbudgeten.
Regeringen har levt upp till ramverken, enligt Borg. Politiken har varit klok och förstärkt Sveriges långsiktiga förmåga.

Opinionen.se - 09 apr 14 kl. 13:31

Borg: Gör era läxor


– Sköt er skola och gör era läxor, är det viktigaste beskedet till unga, sade finansminister Anders Borg under riksdagsdebatten om vårbudgeten. Regeringen har levt upp till ramverken, enligt Borg. Politiken har varit klok och förstärkt Sveriges långsiktiga förmåga.

BT - 09 apr 14 kl. 13:36

Borg: Gör era läxor

- Sköt er skola och gör era läxor, är det viktigaste beskedet till unga, sade finansminister Anders Borg under riksdagsdebatten om vårbudgeten. Få utom Sverige har kraft att stötta och skjuta till energi i nästa lågkonjunktur, anser han. Men skyddsvallarna har aldrig varit viktigare än i dag, trummar han in.

Barometern - 07 feb 14 kl. 11:52

Vad tycker du om läxor?

Hur många läxor har du varje vecka och får du någon läxhjälp på din skola? Fyll i enkäten och var med i Barometern-OT:s undersökning om läxor. Läser in...

Barometern - 26 mar 14 kl. 07:11

Läxor är viktigt för dagens elever

För en tid sedan hade jag nöjet att få sitta bredvid Alva sex år, när hon gjorde läxorna. Alva flyttade med sina föräldrar till Malta för fyra år sedan och går nu i maltesisk skola. Hon började med en sida matte med uppgifter som 7+5+6.

Expressen - 25 nov 15 kl. 09:24

Läraren: Dags för en skola utan läxor

Läxor regleras inte i skollagen och nämns inte i läroplanen, ändå är det många som "vet" att läxor är bra. Jag vet att läxfritt fungerar, skriver läraren Pernilla Alm..

NT - 06 dec 13 kl. 19:36

Mer läxor än tidigare på Rambodal

Kungsängsskolan Rambodal har varit en näst intill läxfri skola. Nu ges mera läxor och lärarna pratar om vad som är en bra läxa..

Helsingborgs Dagblad - 09 apr 14 kl. 13:30

Borg: Gör era läxor

— Sköt er skola och gör era läxor, är det viktigaste beskedet till unga, sade finansminister Anders Borg under riksdagsdebatten om vårbudgeten..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Explosion i Malmö – port i flerfamiljshus förstörd

Ambulans, räddningstjänst och polis larmades till den aktuella adressen. Explosionen ska ha hörts långväga..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Farfar hämtade fel barn på förskolan

När farfar kom till förskolan och ropade på sitt barnbarn kom en flicka glatt springande och följde med. Först när de kom hem till farmor upptäckte hon att det var fel barn. Uppenbarligen reagerade varken farfar eller flickan på att de inte kände varand.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Rusning efter plastskydd till butikskassorna

Det är svårt att hålla två meters avstånd när man ska betala. För att skydda sin personal mot droppsmitta väljer allt fler butiker att sätta upp plastskydd vid kassorna. Willys är en av de kedjor som satt upp skydd för personalen.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Hon har bytt New York-flyg till vårdutbildning

Bara för några veckor var hon ansvarig för servicen ombord på ett SAS-flyg till New York. Nu står Malin Öhman på Sophiahemmet och lär sig om smittspridning och patientsekretess. Hon är en av 300 före detta SAS-anställda som genomgår intensivutbildning f.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Resebyråerna kräver miljardfond av regeringen

Sveriges resebyråer vill att regeringen upprättar en fond för att rädda branschen när kunderna kräver tillbaka pengarna under coronakrisen. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) säger i en kommentar till TT att regeringen inte utesluter fler åtgärder. – De.

Sydsvenskan - 9 timmar sedan

Staffanstorp kovänder – blir kvar i Kommunförbundet Skåne

”Kom till en punkt där det var 'förändras eller dö' som gällde”, säger ordföranden Patric Åberg..

Sydsvenskan - 10 timmar sedan

Brittiska dödssiffran ökar

Det senaste dygnet har 381 britter avlidit till följs coronaviruset vilket är mer är en fördubbling jämfört med dygnet dessförinnan. "Av dem som lagts in på sjukhus i Storbritannien har sorgligt nog 1 789 avlidit", skriver hälsodepartementet på Twitter..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Totalt besöksförbud på äldreboenden

Från och med på onsdag råder totalförbud för besök på äldreboenden. De tidigare rekommendationerna om att inte besöka äldreboenden räcker uppenbarligen inte, enligt regeringen. – Regeringen har tidigare lämnat en skarp rekommendation mot att besöka äldr.

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Morötter på vägen skapar trafikproblem på väg 104

Ett lass med morötter stör trafiken på väg 104 vid Flyinge..

Sydsvenskan - 12 timmar sedan

Spridning i Tokyo – Japan väger åtgärder

Japans regering pressas att vidta åtgärder mot coronaviruset. De få tester som genomförs i landet tyder på en spridning av coronaviruset och ett 60-tal smittade har avlidit. Smittan har upptäckts hos ytterligare 70 personer i Tokyo, meddelar myndigheter.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.