Sydsvenskan > Kultur

Monday, 06 April, 13:15

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 09:35

Under utan små universumDet är med föräldraskap som med tandvärk. Det verkar som om den som drabbats av det helt enkelt inte kan sluta prata om det.
.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Kempe, Sveriges, Sudokulösningar, Utrivna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Under utan små, universum
Sydsvenskan - 05 okt 11 kl. 06:30

Universum blir iskallt när galaxer rusar iväg

Universum expanderar snabbare, tvärtemot vad forskarna tidigare trott. Varför är fortfarande okänt.
STOCKHOLM.

Kristianstadsbladet - 12 jan 13 kl. 16:18

Ny upptäckt är störst i universum

Astronomer har gjort en upptäckt som kan komma att rubba uppfattningen om universums struktur. Den upptäckta kvasargruppen är den största struktur som hittills setts i hela universum.
- De har hittat bevis på en ansamling av galaxer som är så otroligt stor att man inte hade väntat sig det enligt våra teorier om hur strukturen i universum uppstod i Big Bang för 13,7 miljarder år sedan, säger Robert Cumming vid Onsala rymdobservatorium.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Universum håller på att dö – tidigare än vad man trott

Universum är ju en sjukt häftig grej. Men hur länge får vi egentligen ha kvar vårt episka, gigantiska hem? Det försöker forskare just nu ta reda på när de samlas på en stor konferens på Hawaii.

Barometern - 07 jul 14 kl. 06:43

Timbuktu har ingen chans mot Miss Universum

Det finns likheter mellan dagens svenska politik och en Miss Universum-tävling. Den yttre framtoningen har stor, kanske avgörande betydelse, men det handlar inte bara om det. Skönhetsdrottningen skall utföra välgörenhetsarbete och sprida information om aids.

Barometern - 07 jul 14 kl. 06:43

Timbuktu har ingen chans mot Miss Universum

Det finns likheter mellan dagens svenska politik och en Miss Universum-tävling. Den yttre framtoningen har stor, kanske avgörande betydelse, men det handlar inte bara om det. Skönhetsdrottningen skall utföra välgörenhetsarbete och sprida information om aids.

Expressen - 17 maj 17 kl. 18:45

”Kall fläck” kan vara parallellt universum

En ny studie ställer vår kunskap om universum på ända. Brittiska forskare har undersökt en oförklarligt kall fläck i rymden – och kommit fram till ett oväntat resultat. Fyndet kan innebära att teorin om parallella universum stämmer.

Kristianstadsbladet - 14 nov 11 kl. 06:30

I barnets universum

Mötet på Louisiana mellan den färgstarka danska Cobragruppen och deras inspirationskälla Paul Klee är det ett kreativt och intressant möte, både i likheterna och olikheterna. Thomas Kjellgren, skribent och chef för Kristianstads konsthall, finner både välkända och nya kartbilder.
UTSTÄLLNING.

Posh24 - 10 maj 12 kl. 09:23

Bloggaren Dessie tävlar i Miss Universum!

Nu kan bloggaren Desirée "Dessie" Nilsson bli nästa Miss Universum! I samband med ett event som hon gick på upptäcktes hon av Joakim Granberg, som håller i de svenska uttagningarna. Bloggerskan fick gå före i kön: "I vanliga fall söker man ju in, men när jag gick på eventet med mina klackskor och jag är 174 lång, så såg han min kropp och mitt ansiktet och sa bara "Wow, du är med i Miss universum", avslöjar hon i sin blogg.

Helsingborgs Dagblad - 20 nov 12 kl. 16:16

Universum går i konkurs

Boxningsstallet Universum, som tidigare innefattade världsmästarna Vladimir och Vitalij Klitjko, är konkursmässigt, meddelades på tisdagen. ? Universum kan inte längre räddas, sade vd:n Waldemar Kluch.

YLE - 21 mar 13 kl. 20:32

Förståelsen för universum utvidgas

Europeiska rymdorganisationen ESA har gjort ett stort framsteg när det gäller att förstå hur universum har uppkommit. Med rymdteleskopet Planck har man kunnat skapa den hittills mest detaljerade kartan av den kosmiska bakgrundsstrålningen efter "Big Bang". Den visar bland annat att universum utvidgas långsammare och är också litet äldre än man har trott hittills..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 14 kl. 22:02

VIP-middag på universum

Cirka 400 hedersgäster deltog på VIP-middagen som anordnades på Universum efter att kulturhuvudstadsåret var officiellt invigt. Middagsgästerna skjutsades med bussar direkt till Universum efter invigningsshowen inne i stan för att äta en härlig middag komponerad av Mattias Dahlgren. Alla såg glada och uppspelta ut när de klev upp på röda mattan.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Frölundas spelare avstår bidrag från staten

SHL-laget Frölunda har permitterat alla spelare fram till slutet av april. Men hockeyklubben kommer i nuläget inte att ansöka om statligt stöd för att väga upp delar av spelarnas lönebortfall. A-lagets spelare står bakom beslutet som innebär att de går.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Båda förlorade jobben: ”Man får inte ge upp”

Det skulle bli deras år. Båda hade äntligen hittat jobb och dottern skulle snart börja i förskolan. Men på en dag vändes livet upp och ned för Bisher Hanineh och Reham Shikho.

Sydsvenskan - 11 timmar sedan

Boris Johnson kvar på sjukhus

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson befinner sig som planerat fortfarande på sjukhus, där han under söndagen lades in för provtagning. Orsaken är att han fortfarande har symptom på covid-19, tio dagar efter det att han testades positivt. Johns.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Man hostade på förbipasserande – greps

En man i 60-årsåldern greps i centrala Eskilstuna under söndagskvällen efter att ha hostat och spottat på förbipasserande. I samband med hostattackerna hävdade mannen att han var smittad av coronaviruset. Mannen ska enligt polisen ha varit berusad, men.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Nattsvart syn på bopriserna

Hushållens syn på bostadspriserna är nattsvart i spåren av coronapandemin. Aldrig tidigare under 17 års tid har SEB:s boprisindikator rasat så mycket som nu. Indikatorn föll i april med hela 67 punkter till minus 20 vilket är den största förändringen un.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skånske störtloppsstjärnan ”Har så mycket kärlek till den här idrotten”

Köll igång försäsong i trädgården i karantänen i Österrike..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Skobranschen vädjar om snabbt stöd mer likt Danmark

Grannländerna har satsat på olika strategier när det gäller coronaviruset..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Personal i äldrevården larmar: ”De gamla blir inte mätta”

Potatis, kaffe och grädde tar slut. ”De gamla blir inte mätta.”.

Sydsvenskan - 8 timmar sedan

Nytt fall för oljepriset

Oljepriserna har fallit tvärt efter det att ett möte mellan Opec och dess allierade om minskad oljeproduktion försenades. Det dämpade förhoppningarna om att snabbt kunna parera de ekonomiska konsekvenserna av coronaviruset på energimarknaden och priset.

Sydsvenskan - 15 timmar sedan

Åtalas för dataintrång mot Allra-granskare

En 46-årig man har åtalats misstänkt för att ha kapat en mobiltelefon som tillhörde en skribent som granskade fondbolaget Allra. Genom att flytta skribentens telefonnummer till ett annat sim-kort ska 46-åringen ha kommit över hans Google-konto, rapporte.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.