BT > Ekonomi

Friday, 03 April, 00:17

BT - 17 okt 11 kl. 09:06

Möjlig skandal sänker Olympus
Den japanska kameratillverkaren Olympus aktie rasade med ytterligare 24 procent på måndagen, efter medieuppgifter om att bolagets sparkade vd hade inlett en utredning om olämpliga utbetalningar i samband med företagsköp.
Vd:n, britten Michael Woodford, sparkades i fredags vilket fick aktien att falla med 18 procent. Sammanlagt har nu Olympus börsvärde minskat med motsvarande 21 miljarder kronor.
Olympus tillbakavisar anklagelserna i ett uttalande.
.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Olympus, Michael Woodford

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Möjlig, skandal, sänker, Olympus
BT - 07 dec 11 kl. 07:51

Olympus-höjdare avgår efter skandal

Den japanska kameratillverkaren Olympus meddelar att styrelseledamoten Makoto Nakatsuka lämnar sin post, och att bolaget ska inrätta två expertpaneler som ska utreda redovisningsskandalen. Den ena panelen ska överväga rättsliga åtgärder mot de ansvariga och den andra ska ta sikte på revisorernas roll.
En oberoende kommitté har funnit att Olympus dolt förluster på elva miljarder kronor för investerarna och uppmanat bolaget att åtala de ansvariga.

Helsingborgs Dagblad - 10 jan 12 kl. 01:51

Olympus stämmer chefer efter skandal

Japanska kameratillverkaren Olympus stämmer 19 nuvarande eller före detta chefer och styrelsemedlemmar. De krävs på 3,6 miljarder yen (325 miljoner kronor) i kompensation för de förluster som redovisningsskandalen har åsamkat. De som fortfarande sitter i styrelsen kommer att avsättas, sade Olympus på tisdagen.

E24 - 17 okt 11 kl. 09:04

Misstänkt skandal sänker Olympus

Den japanska kameratillverkaren Olympus aktie rasade med ytterligare 24 procent på måndagen efter uppgifter om en utredning om olämpliga utbetalningar..

Newsmill - 05 mar 13 kl. 10:57

Att slänga maten lika stor skandal som köttfusket

http://www.newsmill.se/trackback/49489  EU-parlamentariker: Det är ekonomiskt, miljömässigt och moraliskt oförsvarbart att låta så otroligt stora mängder ätbar mat gå förlorad.

News55 - 17 okt 16 kl. 10:50

Marie Richardson: ”Jag tänker att jag redan är 60”

Marie Richardson har fullt upp med repetitionerna av Shakespeares ”Macbeth”, i regi av Stefan Larsson, och med vännen Mikael Persbrandt som sin motspelare. Trots att de har känt varandra i 30 år är det här första gången de delar scenen. – Vi började båda som statister i Ingmar Bergmans ”Kung Lear”, fast vi spelade aldrig samtidigt, säger Marie Richardson till Expressen.

Helsingborgs Dagblad - 10 okt 13 kl. 17:15

Advokaten: "Det är en skandal"

Den 44-årige mannens försvarsadvokat Lars Kruse är starkt kritisk till polisens agerande. "Det är en skandal att polisen inte velat utreda alla dessa brott" säger Lars Kruse som tänker polisanmäla polisen för tjänstefel..

Helsingborgs Dagblad - 07 maj 15 kl. 14:13

Viteshotet mot Folkets hus en skandal

I veckan fick jag ett telefon samtal från mina muslimska vänner. De berättade att man inte fick hyra den största lokalen i folkets hus för att politikerna i miljönämnden fattat beslut om att det var störande att använda den största av folkets hus lokaler. De hade tänkt anordna en konferens för 500 deltagare.

E24 - 09 jun 15 kl. 14:16

Qviberg JO-anmäler staten: ”Ärendet är en skandal”

Finansmannen Mats Qviberg har redan stämt Ekobrottsmyndigheten, som misstänker honom för grovt svindleri i samband med HQ-kraschen. Nu har han vänt sig till Justitieombudsmannen. ”Jag tycker att hela ärendet är en skandal”, säger Qviberg till SvD Näringsliv..

GT - 15 jan 19 kl. 18:31

”Det är skandal – är ett systemfel”

Ryan Lasch är inte nominerad till CHL:s mest värdefulle spelare.Något som får SVT-experten Jonas Andersson att reagera starkt.– Jag tror att han tänker att det är skandal, för det är det, säger han i SVT:s sändning..

BT - 03 jun 13 kl. 10:21

Omöjlig att värja sig mot

Kristian Gidlunds debut är en sammanställning av hans blogg I kroppen min, som handlar om att Kristian Gidlund är döende i cancer. Det är problematiskt på ett sätt, när privata bloggar görs om till böcker. För även om allt bör betraktas som ?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.