SVT > Videos

Monday, 30 March, 01:55

SVT - 17 okt 11 kl. 08:42

Rädda Barnen och FN mot barnarbeteBarnarbete är ett stort problem över hela världen. Rädda Barnen och FN nu ska nu ställa hårdare krav på företagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Barnen, FN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rädda, Barnenoch FN mot , barnarbete
Barometern - 20 maj 14 kl. 06:48

Rädda Barnen vill stoppa utvisningen

Rädda Barnen vill att familjen Diabs utvisnings-ärende prövas enligt den kommande lagen som ska ta mer hänsyn till barnperspektivet. Rädda Barnen i Oskarshamn har engagerat sig i ärendet och även tagit hjälp centralt inom organisationen för hur de kan påverka utvecklingen.
– Rädda Barnen har ju varit remissinstans under tiden det nya lagförslaget beretts.

Nyan - 28 dec 18 kl. 09:06

Rädda Barnen får hundratals önskemål om julklappar

Förra året beviljade Rädda Barnen 165 julklappar till åländska barn. Men mer behöver göras för att ge alla barn samma förutsättningar till ett gott liv, konstaterar Rädda Barnens verksamhetsledare Lotta Angergård.
– Innan jag började arbeta på Rädda Barnen trodde jag att vårt skyddsnät, vårt välfärdssystem var tätare, men arbetslöshet, sjukdom, separation, livskriser, långvarigt utkomststöd och annat kan förstöra familjers ekonomi.

Barometern - 10 maj 14 kl. 09:56

Rädda Barnen engagerar sig

Nu har även Rädda Barnen börjat engagera sig i familjen Diab/Saids utvisning till Libanon. Samtidigt är det osäkert om familjen släpps in i landet. – Vi har börjat med en research och tagit kontakt med vårt regionkontor i Malmö, berättar Eva-Marie Hansson, som är ordförande i Rädda Barnens Lokalförening i Oskarshamn.

Nyan - 20 nov 19 kl. 13:42

Rädda Barnen-pris till Ålands Judoklubb och Ålands Radio

Ålands Judoklubb och Ålands Radio är årets mottagare av Rädda Barnen-priset. Varje år sedan 2009 delar Rädda Barnen på Åland ut ett pris till en vuxen eller en grupp vuxna för att lyfta fram dem som goda exempel i barnkonventionens anda. Eftersom det i år är jubileumsår för Rädda Barnen i världen, Rädda Barnen på Åland och barnkonventionen delar man i år ut två Rädda Barnen-priser.

Sydsvenskan - 11 jun 15 kl. 21:17

Pakistan kastar ut Rädda Barnen

För andra gången på tre år kastas Rädda Barnen ut ur Pakistan. På torsdagen satte polis ett lås på hjälporganisationens kontor och en lapp där det stod att kontoret var förseglat. Orsaken ska vara att Rädda Barnen motarbetat Pakistan.

Helsingborgs Dagblad - 11 jun 15 kl. 21:17

Pakistan kastar ut Rädda Barnen

För andra gången på tre år kastas Rädda Barnen ut ur Pakistan. På torsdagen satte polis ett lås på hjälporganisationens kontor och en lapp där det stod att kontoret var förseglat. Orsaken ska vara att Rädda Barnen motarbetat Pakistan.

Nyan - 24 okt 17 kl. 18:59

Rädda Barnen söker vinnare

Nu tas det emot nomineringar till Rädda Barnen-priset 2017.
– Rädda Barnen-priset är en utmärkelse som årligen delas ut till någon, en vuxen eller en grupp av vuxna på Åland, som i beslutsfattande eller i verksamhet värnat om barnets rättigheter genom att ha ett barnperspektiv, ha beaktat berörda barns intressen och berett dem möjlighet till delaktighet, sägs i ett pressmeddelande. Vem som helst får lämna in förslag på pristagare, senast den 3 november vill Rädda Barnen ha nomineringarna.

Nyan - 31 okt 18 kl. 19:06

Dags nominera vinnare till Rädda Barnen-pris

Nu är det dags att nominera kandidater till Rädda Barnen-priset.
Rädda Barnen-priset delas årligen ut till en vuxen eller en grupp vuxna på Åland. Priset instiftades för att uppmuntra och uppmana vuxna till insatser i Barnkonventionens anda, skriver Rädda Barnen i ett pressmeddelande.

Nyan - 12 feb 19 kl. 13:31

Jubileumsår för Rädda Barnen

I dag fyller Rädda Barnen på Åland 60 år och man inleder ett helt års firande.
Under 2019 firar dessutom Rädda Barnen i världen 100 år och barnkonventionen fyller 30 år. – Detta vill vi i Rädda Barnen fira på det sätt som vi anser viktigast: Öka kunskapen om Barnkonventionen och hur samhället kan gå från ord till handling när det gäller arbetet med barnets rättigheter, skriver man i ett pressmeddelande.

SmålandsPosten - 28 feb 14 kl. 06:24

Rädda Barnen vill ha svar på vad eleverna får betala

Att en del aktiviteter inom skolan kostar pengar­ har tidigare uppmärksammats av social­demokraten Camilla Ymer, som i vintras tog upp problemen med skolförvaltningen i Uppvidinge. I ett utskick till skolor i länet har nu också Rädda Barnen uppmärksammat pro­blemet. Friluftsdagar med avgifter, luciakläder, lotterier eller andra saker som kostar i skolan kan ställa krav på elever och därmed också på deras föräldrar.

Kristianstadsbladet - 09 sep 14 kl. 21:05

Rädda Barnen: Vi gav Sidatopp lön


Charlotte Petri Gornitzka fick en lön på 100 000 kronor när hon tillträdde som vikarierande generaldirektör på biståndsmyndigheten Sida 2010.Samtidigt fick hon pengar från hennes tidigare arbetsgivare, den internationella biståndsorganisationen Rädda Barnen. - I den situation som rådde, med att vara vikarie, så fattade jag beslutet att det var rimligt.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.