DI > Ekonomi

Monday, 06 April, 14:03

DI - 17 okt 11 kl. 09:01

IMF betalar till Grekland "när läget klarnar"IMF kommer att betala ut sin del av nästa låneutbetalning till Grekland så fort som läget för landets ekonomi klarnat. Det sade IMF-chefen Christine Lagarde i intervju med Europe 1 radio på måndagen, enligt Bloomberg News..
Läs mer på DI
Läs mer om:
IMF, Grekland, Christine Lagarde, Europe, Bloomberg News

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IMF, betalartill , Greklandnär , läget, klarnar
Kristianstadsbladet - 22 mar 13 kl. 11:54

Cypernbanker säljer av i Grekland

Cypriotiska bankers grekiska tillgångar ska säljas sedan Cypern kommit överens med Grekland, rapporterar Reuters.Cypern är hårt pressat att staga upp sina krisande banker före måndag.
Planen på sådana försäljningar ger "gynnsamma villkor" för Cypern, enligt det cypriotiska uttalandet.

TA - 22 mar 13 kl. 13:47

Grekland tar över Cypernbanker

Cypriotiska bankers tillgångar i Grekland säljs nu till grekiska ägare efter en överenskommelse mellan länderna.Cypern är hårt pressat att staga upp sina krisande banker före måndag. "De kommande timmarna avgör landets framtid", enligt regeringen.

Cornucopia - 26 maj 15 kl. 10:55

Grekland har skärpt till sin ekonomi

Förhandlingsspelet mellan Eurozonen, EU, IMF och Grekland fortsätter. Samtidigt har faktiskt Greklands besparingsåtgärder och åtstramningar gett effekt under 2014. Det bör finnas hopp om att retoriken i media är just förhandlingar och att man kommer komma överens.

Sydsvenskan - 27 feb 16 kl. 13:02

Tusentals strandsatta i Grekland

Över 5 000 människor sitter fast vid Idomeni, gränsövergången mellan Grekland och Makedonien, sedan fyra länder på Balkan infört ett dagligt tak för antalet migranter som släpps in i länderna.De skärpta kontrollerna i Makedonien, Slovenien, Kroatien och Serbien innebär att tusentals människor, däribland många barn, har blivit strandsatta i Grekland.Läget är spänt vid gränsövergången vid Idomeni, där omkring 400 människor på lördagsmorgonen protesterade och krävde att bli insläppta av de makedonska myndigheterna.

Affärsvärlden - 20 mar 17 kl. 15:06

Sapin: Tid finns för uppgörelse om Grekland

Eurogruppen har fortfarande tid att hitta en lösning för Grekland. Läget är inte avgörande nu. Det sade Frankrikes finansminister Michel Sapin till journalister när han anlände till eurogruppens möte på måndagen..

YLE - 24 maj 16 kl. 17:36

Stubb inför eurogruppen: IMF kan inte vara med till vilket pris som helst

Euroländernas finansministrar är samlade i Bryssel för ännu ett möte om den grekiska skuldkrisen. Kvällens möte bjuder ändå på ny koreografi. Den här gången är det inte långivarna och Grekland som står i olika hörnor i ringen utan i kvällens boxningsmatch möts euroländerna och Internationella valutafonden IMF.

Sydsvenskan - 22 jun 15 kl. 19:58

Det borde egentligen vara enkelt för Grekland att välja väg.

Det var ganska försiktiga tongångar när ledare från euroländerna samlades till krismöten i Bryssel. Så handlade det också om det ytterst känsliga läget för Greklands ekonomi. Tonen i kommentarerna varierade från viss skepsis till försiktig optimism.

Helsingborgs Dagblad - 22 jun 15 kl. 19:58

Det borde egentligen vara enkelt för Grekland att välja väg.

Det var ganska försiktiga tongångar när ledare från euroländerna samlades till krismöten i Bryssel. Så handlade det också om det ytterst känsliga läget för Greklands ekonomi. Tonen i kommentarerna varierade från viss skepsis till försiktig optimism.

Ekonomistas - 18 jun 15 kl. 07:00

Gästinlägg: Vad Grekland behöver

Ett avtal mellan Grekland och dess fordringsägare är fortfarande sannolikt. Vad landet verkligen behöver är emellertid en partiöverskridande överenskommelse om att förändra sina institutioner, en mindre restriktiv finanspolitik och löften om framtida skuldnedskrivningar, skriver Christian Odendahl, chefsekonom på tankesmedjan Centre for European Reform i detta gästinlägg.  Förhandlingarna mellan Grekland och dess fordringsägare håller på att slutföras och det är bråttom.

Nyhetskanalen - 18 jun 12 kl. 08:06

Chefekonomer positiva till valutgången i Grekland

Resultaten av söndagens grekiska nyval togs emot med optimism av marknaden och på de ledande Asienbörserna var det uppåt på måndagsmorgonen. Även SEB:s chefekonom Robert Bergkvist var nöjd med valutgången. - Jag drar en liten suck av lättnad.

HBL - 27 nov 12 kl. 19:37

Katainen: Avtalet lugnar ner läget i eurozonen

Statsminister Jyrki Katainen (Saml) är nöjd över att en överenskommelse om Grekland äntligen nåddes.Katainen tror att avtalet kommer att lugna ner läget i eurozonen. Han anser att de metoder som använts är förnuftiga.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Nordeas smittåtgärd: Dubblar blippgränsen på samtliga betalkort

Nordea har beslutat sig för att höja gränsen för kontaktlösa betalningar på samtliga av bankens betalkort..

DI - 15 minuter sedan

EU ger 8 miljarder euro i lånegarantier till småföretag

BRYSSEL (Nyhetsbyrån Direkt) EU-kommissionen har beslutat att anslå 1 miljard euro som ska omvandlas till 8 miljarder euro i lånegarantier….

DI - 15 minuter sedan

Över 50.000 har dött av corona i Europa - värst drabbade kontinenten

Över 50 200 människor har avlidit sedan de har smittats av coronaviruset i Europa..

DI - 15 minuter sedan

14.00: Se Folkhälsomyndighetens presskonferens om coronaläget

Klockan 14.00 håller Folkhälsomyndigheten, MSB och Socialstyrelsen sin dagliga presskonferens om hur coronaviruset slår i Sverige..

DI - 15 minuter sedan

Tyskland kan lätta på restriktioner under vissa villkor

Det tyska inrikesministeriet är redo att delvis häva nedstängningen förutsatt att vissa villkor är uppfyllda..

DI - 15 minuter sedan

Virusdrabbat kryssningsfartyg får lägga till

Det coronadrabbade kryssningsfartyget The Ruby Princess får lägga till 80 kilmeter söder om Sydney efter drygt två veckor till havs..

DI - 30 minuter sedan

Scania laddar för återstart – men Volvo avvaktar trycka på startknappen

Scania siktar precis som huvudägaren Volkswagen på att återstarta produktionen den 20 april, med då sannolikt i begränsad omfattning. .

DI - 45 minuter sedan

Nöjesbolaget upp för tionde dagen i rad – defensiva aktier förlorare

H&M och verkstadsaktier går stark under veckans första handelsdag och bland de mindre bolagen fortsätter nöjesbolaget Moment Group ta….

DI - 1 timme sedan

Det blir värre innan det blir bättre

Färre varsel men fler arbetslösa. Det var veckoskörden från Arbetsförmedlingen. Och det lär bli värre innan det blir bättre..

DI - 1 timme sedan

Getinge skalar upp produktionen med 160 procent

Medicinteknikbolaget Getinge skalar upp produktionen av ventilatorer med 26.000 stycken, motsvarande en kapacitetsökning med 160 procent….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.