Aftonbladet > Nyheter

Friday, 10 April, 03:48

Aftonbladet - 17 okt 11 kl. 08:46

Mao ? diktatorn med de blodigaste händernaDen kinesiska ledaren var en mästare på att styra människors tankar.
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mao, diktatornmed de , blodigaste, händerna
Expressen - 10 okt 17 kl. 15:40

USA:s och Sydkoreas krigsplaner i händerna på nordkoreanska hackare

Hackare från Nordkorea ska ha stulit en stor mängd militära dokument om sydkoreanska och amerikanska krigsplaner, rapporterar BBC.Bland annat ska dokument innehålla en sydkoreansk plan för att mörda den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un vid krig..

DN - 06 jan 17 kl. 09:50

Grannländerna redo att ingripa mot diktatorn

Krisen i Gambia närmar sig ett avgörande skede. President Yahya Jammeh vägrar fortfarande att acceptera fjolårets valnederlag, men han står nu helt ensam mot en enad front av grannländer som ryckt ut till demokratins försvar..

Kristianstadsbladet - 25 jun 12 kl. 10:46

De stora språngens väg

Två nyligen utgivna böcker sätter in det moderna Kinas framväxt i ett historiskt perspektiv. Författare Stefan Foconi har läst dem och reflekterar över Kinas utveckling.
Det är länge sedan jag var i Kina.

Sydsvenskan - 11 jan 13 kl. 06:30

Krigare kräva dessa drycker

Bessie, du är ful. Men imorgon är jag nykter.Så svarade Winston Churchill när ledamoten Bessie Braddock påpekade för Storbritanniens krigstida ledare att han var berusad under parlamentsutfrågningen.

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 07:00

Talande tystnad - Shen Congwens svåra val

Foto: Nils Nilsson
När gymnasielärare Nils Nilsson besökte Hunan-provinsen i Kina i höstas såg han till att få tid för en visit på författare Shen Congwens födelsehem, som omvandlats till ett populärt museum. Här finner han en tilltalande lågmäld poetisk realism, men också en författare som vägrade att bli en röst för makten.
Någon måste tala.

Cornucopia - 16 mar 19 kl. 13:40

Saakashvili: Putins nästa angrepp blir mot Sverige eller Finland - snart

Georgiens tidigare reformpresident Micheil Saakashvili skriver hos Foreign Policy att Putins nästa militära angrepp och stöld av territorium från en granne blir mot Sverige eller Finland. Detta då diktatorn Putins popularitet kraschat och behöver lyftas, och att ett angrepp mot en fd sovjetrepublik blivit uttjatat. Nato-länder är uteslutna från angrepp, och kvar finns Sverige eller Finland, som Kreml-diktaturen kan norpa en liten bit av utan att konsekvensutsättas annat än fortsatta sanktioner och lite utskällningar.

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 15:42

Missa inte populära läsarresan till Peking

Resan i korthet: Pris: Från 15 900 kr
Datum: 27 mar - 2 apr 2020
Reslängd: 7 dagar
Avreseort: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Resmål: Peking
Mer information och bokning: Kinaresor På Privata Affärers resa till Kina träffar vi spännande personer från både näringsliv och myndigheter. Metropolen erbjuder dessutom god mat, intressant kultur och väldigt prisvärd shopping. Med på resan

Cornucopia - 24 nov 18 kl. 11:15

Ny rysk kärnvapendoktrin - sätter in kärnvapen först om angripen konventionellt

Den ryska diktaturen avser nu ändra sin kärnvapendoktrin. Diktaturen ska få anfalla med kärnvapen även om som svar på konventionell krigföring. Eller som det också kallas att anfalla först - first strike.

YLE - 23 apr 13 kl. 14:02

Finska barnböcker väcker intresse i arabvärlden

Hemma i Kervo packar översättaren och forskaren Maria Pakkala sin kappsäck igen. Hon har för några dagar sedan återvänt från Kairo och nu bär det av till Abu Dhabi. Med sig har hon bland annat Markus Majaluomas barnböcker som hon har översatt till arabiska.

Sydsvenskan - 29 maj 13 kl. 06:30

Minskad chans för fred, ökad risk för spridning

EU:s beslut att häva vapenembargot mot rebellerna i Syrien utlöste snabbt nya hot.Först lovade Ryssland att leverera luftvärn till regimen. Sen hotade Israel att flygbomba de ryska vapnen.

BT - 26 okt 14 kl. 07:52

Startar Tunisien en ny vår?

Den arabiska våren lever – men bara i Tunisien. Idag är det parlamentsval i det land där demokrativågen som sköljde fram över den arabiska regionen startade i december 2010, när den unge gatuförsäljaren Muhammad Bouazizi i förtvivlan tände eld på sig själv som en protest mot den fattigdom och diktatur som Tunisien led under. Det är ett viktigt val.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.