Nyteknik > Teknik

Friday, 03 April, 07:28

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 08:46

Snacka går ju - uppfinna är svårareDEBATT. Alla pratar ? för att inte säga tjatar - om innovationer. Finns något mer att tillägga?
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snacka, gårju , uppfinnaär , svårare
YLE - 23 feb 16 kl. 05:30

I Vaasa hacklab samlas uppfinnarna

I Vaasa hacklab växer framtidens innovationer fram. Den blivande robotdoktorn Thomas Höglund tar oss med på studiebesök. När man hör ordet hacker tänker många säkert på personer som gör dataintrång och brott på nätet.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Coronaviruset tog fart i Wuhan – som nu varnas för ny smittovåg

Faran är inte över i Wuhan, coronapandemins först drabbade stad. Mer än tre månader efter de första fallen varnar myndigheterna för en andra våg av viruset..

Nyteknik - 30 minuter sedan

Världens starkaste eldrivna utombordare byggs i Norge

Under sommaren ska Evoy visa hur långt deras prototyp tar sig på batterierna. Sedan är förhoppningen att den mest kraftfulla eldrivna utombordaren hittills når marknaden tidigt nästa år..

Nyteknik - 1 timme sedan

”Vi har fått utveckla helt nya beräkningsverktyg”

Utvecklingen av det segeldrivna bilfartyget WPCC har klivit in i en ny fas. Ny Teknik var med när en miniatyrmodell testades i den 260 meter långa släprännan på Chalmers..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Permitterade ingenjörer, kodare och designers – nu vill alla ”hacka” coronakrisen

Hack for Sweden blir Hack the crisis i spåret av coronautbrottet. Målet: Att hitta nya lösningar som kan mildra effekterna av pandemin. Nytt för i år är att hackatonets deltagarna får ta del av öppna data från svårt drabbade Sydkorea..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Astronauternas urin kan möjliggöra hus på månen

För att 3d-printa hus krävs en lös betong, men på månen är vatten en begränsad resurs. Lösningen kan vara en supermjukgörare av urea – som utvinns ur astronauternas kiss..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Forsmark om effekthöjningen: ”Förnyad dialog mer framkomlig väg”

Forsmarks kraftgrupp hoppas fortfarande kunna höja effekten i block 1, men avstår från att överklaga domen som stoppade planerna. Nu satsar bolaget på en ny dialog..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Förslaget: Sätt varningstext på bränslepumpar

”Rökning dödar” är en varningstext som länge prytt cigarettpaket. Nu vill en brittisk expertgrupp införa motsvarade texter på bränslepumpar..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Bilfabriker tillverkar visir: ”Godkänd av sjukvården”

När den ordinarie produktionen står stilla, används nu de stora bilfabrikerna i Göteborg på annat sätt. AB Volvo planerar att tillverka 1 000 visir om dagen vid sin lastbilsfabrik i Tuve..

Nyteknik - 18 timmar sedan

Danmark har blivit grönare: ”På rätt väg”

Mindre kol och naturgas, mer vind. Det bidrog till att göra Danmarks energimarknad snäppet grönare förra året, visar preliminär statistik från Energistyrelsen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Så har de löst tekniken i jättefältsjukhuset i Älvsjö

Efter snabbt och bitvis komplicerat arbete, står de första 140 vårdplatserna klara i det externa sjukhuset på Stockholmsmässan. Över 400 ytterligare vårdplatser ska tillkomma under de närmaste veckorna. "Det har varit tekniskt utmanande", säger Fredrik Hagel, ingenjör och projektområdeschef på Locum..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.