Nyheter 24 > Nyheter

Thursday, 02 April, 21:40

Nyheter 24 - 17 okt 11 kl. 08:42

Ingen kontrollerar vem som jobbar inom äldrevården
Lagen säger olika om barn och äldre. För att få arbeta med barn måste du lämna in utdrag ur belastningsregistret. När det kommer till äldrevården så är det upp till arbetsgivaren själv att fatta beslut. Ett beslut som de flesta inte ens reflekterar över att ta. Praktikanter och anställda inom barn och skola måste skicka in ett särskilt registerutdrag, enligt lagen om registerkontroll.
Läs mer på Nyheter 24
Läs mer om:
Anders Haglöf, Lövgärdets, Göteborg, Nyheter24, Haglöf, Ingela Nygren, Växjö, Maria, Socialstyrelsen, Camilla Olofsson, Lena Sihm, Rikspolisens, Tryggvesson, Kalmar, Attendo Care, Nordens, Charlotte Näsström-Morén, Margareta Karlsson, Ludvika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingen kontrollerarvem som , jobbarinom , äldrevården
YLE - 15 jul 14 kl. 05:26

Äldrevården i Raseborg prickas

Äldrevården i Raseborg har en hel del bristfälligheter anser Regionförvaltningsverket i södra Finland som prickar staden. Staden får bland annat en anmärkning för att man gett service åt invånarna på olika grunder - något som står i strid med grundlagen. I bakgrunden finns en utdragen tvist mellan staden och Arto Tuominen, som tagit strid för sina föräldrars vård.

BT - 12 sep 14 kl. 16:18

Äldrevården viktig för KD

– Vi hade svårt att få ihop en lista, men det gick till slut. Och nu är vi en liten grupp som kämpar på och vi vill hålla våra frågor aktuella, säger Stig Nilsson. Stig, som varit aktiv KD:are i 30 år, toppar listan i Svenljunga.

SmålandsPosten - 12 jul 14 kl. 00:32

Sluta smutskasta äldrevården

Förhållandena i äldrevården engagerar allt fler. Samtidigt råder det oenighet kring hur det egentligen är ställt med vården för äldre i Sverige. Det finns dem som målar upp domedagslika bilder där våra åldringar får klara sig bäst de vill, där undermåliga boenden är legio och där vinstintresset smulat sönder mänskliga värden.

YLE - 28 mar 14 kl. 04:33

Vårdreformen väcker oro för äldrevården

Ingenstans i Europa har man integrerat allt. Det är en djärv förändring, säger Olli-Pekka Lehtonen, direktör för Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt. Sammanlagt 62 kommuner i Österbotten, Satakunda och Egentliga Finland ska bilda ett av Finlands fem miljondistrikt inom vården.

YLE - 16 mar 15 kl. 11:05

Hur fungerar äldrevården i din kommun?

Hurdan service kommer du att få när du blir äldre och inte längre klarar dig hemma? Kommer du att kunna räkna med någon service, när befolkningen föråldras samtidigt som den offentliga sektorn naggas i kanterna? Yle har gjort en kartläggning över äldrevården i alla kommuner, för att se om den motsvarar de krav som står skrivna i lagen om äldreomsorg.

News55 - 30 jan 17 kl. 16:52

Hbtq-personer riskerar att diskrimineras i äldrevården

Hur kunde det vara att som hbtq-person växa upp i en tid när din könsidentitet klassades som ett sjukdomstillstånd? Anna Siverskog har intervjuat hbtq-personer i en avhandling som bland annat belyser hur det är att åldras som sådan i Sverige idag, det rapporterar tidningen Corren. – De har ofta tuffa och våldsamma erfarenheter och har förlorat mycket.

YLE - 20 jul 12 kl. 07:19

HS: Guzenina-Richardson vill ha dimensionering av personalen inom äldrevården

Omsorgsminister Maria Guzenina-Richardson vill trots allt se en personaldimensionering inom åldrevården. Guzenina-Richardson säger till Helsingin Sanomat i dag att enbart rekommendationer inte verkar hjälpa för att rätta till missförhållandena inom äldrevården. Guzenina-Richardson ser därmed ut att ha bytt åsikt.

YLE - 29 apr 13 kl. 07:25

Äldrevården i Jakobstadsregionen ses över

Social- och hälsovårdsnämnden i Jakobstad ser nu över äldrevården i kommunerna efter att regionförvaltningsverket anmärkt på såväl personaldimensioneringen som utrymmena. I fredags bekantade sig nämndens ordförande Bo Kronqvist med De gamlas hem i Jakobstad. Enligt regionförvaltningsverket borde äldreboendet anställa ytterligare 8 närvårdare för att uppfylla kraven i dagens rekommendation.

BT - 02 jun 13 kl. 13:49

C vill utveckla äldrevården i länet

En av vårdens största utmaningar är att utveckla ett omhändertagagande av äldre som ger ökad trygghet för patienten och dess anhöriga, skriver tre centerpartister som vill satsa på äldrevården i länet. Vid nästa fullmäktige ska vi besluta om budget för 2014 för Västra Götalandsregionen. Centerpartiet har presenterat sitt förslag till budget och vi betonar sjukvården för de äldre och sköraste patienterna, kollektivtrafiken samt en kraftfull och samlad satsning på IT.

News55 - 01 okt 15 kl. 07:19

Överläkaren: ”Bristen på vårdplatser fortsätter döda patienter inom äldrevården.”

I somras slog professorn och överläkaren Yngve Gustafson larm på News55 om att bristen på vårdplatser dödar patienter inom äldrevården. Nu säger Gustafson till News55 att läget blivit ännu allvarligare. –I Västerbottens län planerar man att dra ner 80 vårdplatser från en nivå med redan mycket överbeläggningar.

YLE - 05 sep 17 kl. 05:01

Kimitoön: Beslut om äldrevården på is

Kimitoöns kommunfullmäktige ville inte besluta enligt kommunstyrelsens förslag och slopa den omdebatterade behovsutredningen och fastighetsplanen för Kimitoöns omsorg. I stället beslöt man lägga planen på is och återkomma till den när man vet mera om vårdreformen och vad konsulterna kommit till. Om några veckor väntas konsulternas rapporter och i november torde regeringens nya förslag gällande vårdreformen komma.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.