Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Sunday, 05 April, 15:07

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 08:37

Överkörd tvååring engagerar i KinaTvååriga Yue Yue blev överkörd av två bilar och lämnades sedan att dö på gatan. Den tragiska händelsen har utlöst stort engagemang i Kinas allt större och mäktigare sociala nätmedier. Både förbipasserande och affärsinnehavare struntade i den skadade flickan i staden Foshan. När hon till slut fördes till sjukhus konstaterades att hon är "nästan hjärndöd"..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Kina, Yue Yue, Kinas, Foshan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Överkörd, tvååring, engagerari , Kina
VBL - 13 dec 12 kl. 10:06

Överkörd femåring lämnades att dö i Kina

En kinesisk video av ett litet barn som blir överkört av en minibuss och lämnas att dö har väckt en debatt på internet om vad som är fel i Kina..

SmålandsPosten - 12 dec 17 kl. 14:56

Älmhultskonstnär visar sina verk på utställning i Kina

Älmhultskonstnären Ola Arvén är en av 18 europeiska konstnärer som kommer att delta i en grupputställning i Kina under december och januari..

Skånskan - 17 jul 18 kl. 01:00

Tyd­lig­gör vill­koren för Kina-EU-re­la­tionerna

Sam­ti­digt som pre­si­denterna Trump och Putin möttes i Helsingfors be­sökte EU: högsta le­da­re, rådets ord­fö­ran­de Donald Tusk och kom­mis­sionens ord­fö­ran­de Jean Clau­de Junc­ker, Kina där pre­mi­är­mi­nis­ter Li Keqiang var värd.
Det var fram­ti­da in­ves­te­ringar som var hu­vud­äm­ne för mö­tet. Det finns i många länder en räds­la för Ki­nas av­sikter med sina växande in­ves­te­ringar i EU-länderna.

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 06:31

"Det han gör, gör ingen annan i Kina"

Världens mest inflytelserike konstnär. Världens mäktigaste konstnär? Kanske till och med världens bä?

Kristianstadsbladet - 05 jun 14 kl. 14:39

Nittve öppnar våra ögon för Kina

På några decennier har Kinas konstscen exploderat - något som gått Sverige förbi. Men nu har delar av världens främsta samling av kinesisk samtidskonst landat i Umeå.
Att vi till slut, två decennier efter den kinesiska konstens internationella boom, får möjlighet att se en rad av landets viktigaste konstnärer hänger förstås ihop med att det är en svensk som just nu leder bygget av Asiens största museum för samtidskonst.

Trelleborgs Allehanda - 05 jun 14 kl. 14:39

Nittve öppnar våra ögon för Kina

På några decennier har Kinas konstscen exploderat - något som gått Sverige förbi. Men nu har delar av världens främsta samling av kinesisk samtidskonst landat i Umeå.
Att vi till slut, två decennier efter den kinesiska konstens internationella boom, får möjlighet att se en rad av landets viktigaste konstnärer hänger förstås ihop med att det är en svensk som just nu leder bygget av Asiens största museum för samtidskonst.

Sydsvenskan - 29 aug 14 kl. 23:48

Olafur Eliassons ”Riverbed” kräver beröring

Olafur Eliasson
Riverbed. Louisiana, t o m 4/1 2015 Lavastenen fyller salarna på Louisiana. Den ligger i djupa drivor, och gör det svårt att gå.

BT - 08 jul 13 kl. 18:04

"Det är en galnings verk"

En psykiskt urspårad man. Det är bilden av den knivbeväpnade 24-åring som dödade en kvinna och skadade två män i Varberg i söndags. Polisen utreder nu också den egna insatsen när mannen sköts till döds.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:44

Expressionismpionjären Tyko Sallinens verk ställs ut på Åbo Konstmuseum

Åbo Konstmuseum ställer ut den finske konstnären Tyko Sallinens verk i höst. Sallinen räknas som en pionjär för den finska modernismen och expressionismen i början av 1900-talet. Utställningen har kommit till genom samarbete med Helsingfors konstmuseum, som tidigare i år ställde ut Sallinens verk.

Skånskan - 08 nov 18 kl. 01:00

Kina för­tjänar kri­tiken om mänsk­liga rät­tig­heter

När FN:s råd för mänsk­liga rät­tig­heter på tis­dagen be­handlade si­tua­tionen i Kina fick den ki­ne­sis­ka reg­i­men hård kri­tik från många av länderna i rådet. Det var verk­li­gen inte oför­tjänt. De mänsk­liga rät­tig­heterna har ald­rig hållits högt i Kina, och un­der pres­i­dent Xi Jinpings re­gim har si­tua­tionen blivit all­var­ligt för­sämrad.

VA - 06 apr 11 kl. 13:15

Varningssignal från Kina

6 april På tisdagen levererade American Superconductor en vinstvarning med hänvisning till att dess största kund Sinovel Wind vägrat acceptera kontrakterad leverans förrän bolaget minskat sina lager. Det här kan vara första bekräftelsen på en stor lageruppbyggnad i Kina som riskerar att slå brett mot alla bolag som exporterar till Kina, och flera vinstvarningar av den här typen kan följa. American Superconductor, AMSC levererar elektroniska komponenter till vindkraftverk och Kinesiska Sinovel vägrar nu ta emot kontrakterade leveranser av komponenter till sina 1,5 MW och 3 MW verk.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

HIF-forwardens udda skadehistorik: ”Stark mentalt”

Assad Al Hamlawi har råkat ut för flera skadesmällar – väntar på HIF-debuten..

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Multisjuka Max, 27, i karantän i mammas källare

”Du kan aldrig se vilka som är i riskgrupp – så behandla alla som att de är det.”.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Medelålders man död i mopedolycka

En man i 50-årsåldern har omkommit efter att ha kört in i ett elskåp med moped. Olyckan inträffade natten mot söndagen i centrala Ronneby, rapporterar P4 Blekinge. – Han fördes till sjukhus med ambulans men avled till följd av olyckan, säger Kim Hild, p.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Påven om viruset i digital mässa: ”Tragedi”

Vanligtvis trängs ett stort folkhav för att lyssna på påve Franciskus mässa under palmsöndagen. Men Petersplatsen i Vatikanstaten ekade tom och i stället livesändes gudstjänsten där påven kallade coronapandemin för en tragedi och manade till mod och hop.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Danska medier: Statsministern ska presentera plan för återgång

Statsministern förväntas presentera plan för återgång på måndagen..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Rooney slår tillbaka mot ministern: ”Skamligt”

Kritiska röster har krävt att spelarna i Premier League ska gå ned i lön..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

En man död i båtolycka

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en båtolycka i en sjö utanför Flen. Mannen hade varit på en fest på en ö på lördagskvällen. – Sedan var det tre personer som skulle ta sig därifrån och då välte båten och de hamnade i vattnet, säger Åsa Willsund,.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Corona: 401 bekräftade dödsfall hittills

6 830 personer i Sverige har hittills bekräftats smittade av coronaviruset..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Drönare bevakar utegångsförbud i Jordanien

”Militären och säkerhetstjänsten kommer att säkerställa att utegångsförbudet respekteras.”.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Efter OS-flytten: ”En känsla av hopplöshet”

Tokyo-OS flyttades till nästa år..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.