Expressen > Nyheter

Saturday, 28 March, 11:58

Expressen - 17 okt 11 kl. 00:25

Nu avgörs dementa Gannas ödeGanna Chyzhevska, 91, är dement, nästan blind och har problem med hjärtat. På måndag avgör migrationsverket om hon ska utvisas till Ukraina. Barnbarnet Anna Otto kämpar in i det sista för sin mormor. - Hon hotar att ta sitt liv om de kommer och hämtar henne, säger hon..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Gannas, Chyzhevska, Ukraina, Anna Otto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu avgörs, dementa, Gannas, öde
News55 - 08 dec 15 kl. 14:32

Dementa lämnas inlåsta och ensamma på Attendoboende

Dementa som regelbundet lämnas inlåsta och ensamma. Döende som får vänta för länge på smärtlindring. Larmsystem som inte fungerar.

DN - 29 nov 12 kl. 00:50

?S och Alliansen vill tillåta tvång i vården av dementa?

Ny lag föreslås. Regeringen och Socialdemokraterna är överens: I vissa lägen måste det bli lagligt med tvångsåtgärder mot personer i demensvården. Med dagens lagstiftning måste personalen ofta avgöra om man ska bryta mot lagen eller inte för att kunna utföra sina arbetsuppgifter.

BT - 11 okt 14 kl. 10:12

Lars Näslund: Huset som avgör slaget om Borås

Hur ska den låsta politiska maktfrågan i Borås lösas efter valresultatet som återigen placerade SD som vågmästare? Svaret finns förmodligen inne i det här huset. Kan de borgerliga partierna få S-kommunalrådet Ulf Olsson och V:s Ida Legnemark att se på Byttorpsklints äldreboende utan ideologiska skygglappar, även om de två känner sig stärkta av överenskommelsen i Stockholm mellan Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt?

Nyhetsverket - 01 jan 18 kl. 22:41

Rekordmånga äldre – kan bli avgörande i valet

”En halv miljon fler 65-plussare får rösta i vale i år än i början av 2000-talet. Åldersklyftan mellan unga och gamla är rekordstor – och gynnar vissa partier och drabbar andra. – Vore jag partistrateg skulle jag bli vettskrämd, säger Seniorsossarnas Inger Segelström.

BT - 14 jul 13 kl. 14:59

Kvinnas saknas ännu efter en vecka

Efter en veckas sökande är den 74-åriga dementa kvinna som försvann från sitt hem norr om Haparanda förra söndagen ännu borta. - Vi har inte hittat några spår som kan härledas till kvinnan, säger Jussi Toiviainen vid polisen i Haparanda.På söndagen utför hemvärnet skallgång i området kring hemmet i Kärrbäck och en helikopter söker i området.

Kristianstadsbladet - 14 jul 13 kl. 14:56

Kvinnas saknas ännu efter en vecka


Efter en veckas sökande är den 74-åriga dementa kvinna som försvann från sitt hem norr om Haparanda förra söndagen ännu borta. - Vi har inte hittat några spår som kan härledas till kvinnan, säger Jussi Toiviainen vid polisen i Haparanda.På söndagen utför hemvärnet skallgång i området kring hemmet i Kärrbäck och en helikopter söker i området.

UNT - 14 jul 13 kl. 14:56

Kvinnas saknas ännu efter en vecka

Efter en veckas sökande är den 74-åriga dementa kvinna som försvann från sitt hem norr om Haparanda ännu borta. I dag söker hemvärnet och en helikopter efter kvinnan. I kväll avgör polisen om insatsen ska avbrytas.

YLE - 10 maj 14 kl. 05:00

Hunden Scifi tränas att rädda människor

På ruinbanan i Klockmalmen i Esbo har en grupp hundägare samlats för att träna sina hundar att leta efter människor i ruiner. För hundarna är det en lek, men de som orkar träna några år kan göra stor nytta genom att söka efter borttappade människor i terrängen. Gabi Tuomi ger de andra goda råd.

SmålandsPosten - 03 dec 14 kl. 07:18

Vårdvalets regler måste justeras

Forskningen visar att allmänmedicinska specialister i första linjens sjukvård leder till bättre hälsa och effektivare vårdutnyttjande. Organspecialister behövs på sjukhusen. Därför bör reglerna i vårdvalet justeras så att den allmänmedicinska specialitetskompetensen är ett villkor, skriver Bengt Järhult.

SvD - 03 jan 15 kl. 17:03

Kostnaderna för demensvården skenar

Vården av dementa kostar hisnande 63 miljarder kronor per år och väntas öka dramatiskt de kommande åren. Det visar beräkningar från Socialstyrelsen, de första som gjorts sedan 2005. Fetma och diabetes driver på utvecklingen och förebyggande insatser pekas ut som avgörande..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Gymnasieeleverna: ”Vi saknar kompisarna”

Efter att gymnasieskolorna stängde på torsdagen i förra veckan har gymnasieelever nu studerat hemifrån i en vecka. Hur har det gått hittills? Expressen har pratat med tre elever om hur det är att plugga på distans.

Expressen - 1 timme sedan

Danska experterna: Öppna skolorna nu

Danmark har stängt stora delar av samhället.Den som umgås i en grupp på mer än tio personer straffas med böter.Men flera experter i landet vill nu se att vissa restriktioner hävs – så att fler kan bli smittade..

Expressen - 1 timme sedan

Skräckvecka på isen – flera dödsolyckor

Dödsfallen har avlöst varandra under veckan och fem personer har dött på de svenska isarna.Nu vill Issäkerhetsrådet varna för den förrädiska vårisen..

Expressen - 1 timme sedan

Fyra döda på lyxkryssaren – minst 25 svenskar fast

Fyra personer har dött ombord på lyxkryssaren Zaandam.  Ombord lever minst 25 svenskar i ovisshet instängda i sina hyttar. – Det är väldigt läskigt och känns inte alls bra, säger Ing-Marie Persson, 74, som befinner sig ombord tillsammans med sin sambo.

Expressen - 2 timmar sedan

Planen: Masstesta –  för att rädda ekonomin

Coronatesta alla som ännu inte testats. Det är ekonomiforskarnas viktigaste förslag för att rädda svensk ekonomi. Det skulle kunna vara värt 50 miljarder kronor enligt forskningsrapporten, rapporterar SVT.

Expressen - 3 timmar sedan

Larmet: Sverige kan förlora 80 000 jobb

Inställda avgångar, varsel och andra nedskärningar.Flygbranschen har drabbats hårt av coronaviruset.Kostnaden för den svenska ekonomin kan bli 80 miljarder kronor, skriver SvD Näringsliv..

Expressen - 3 timmar sedan

CORONA I KORTHET: Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne • Weqas, 61, död i corona: ”Helt frisk innan” • Löfvens lyft när SD tappar

Stockholmare känner sig inte välkomna i Skåne under coronakrisen. Två som känner sig ovälkomna är Eva-Pisa och Anders Isberg.■■■Svenske Weqas Lordini, 61, som bott i Paris sedan 2004, har dött av corona.

Expressen - 3 timmar sedan

Blodet i hemmet kan fälla misstänkt hustrumördare

Nu sitter den misstänkta buntbandsmördaren i häktet, i väntan på domen.Mannens försvar har varit att hustrun satt buntbandet runt sin egen hals.Men under rättegången dementerade blodanalytikern självmordshypotesen.

Expressen - 4 timmar sedan

Stockholmare: Därför fortsätter vi gå på krogen

Mindre folk än vanligt rörde sig ute i Stockholm under fredagskvällen. Detta efter att Stefan Löfven meddelat att det är ”allvar nu”, samtidigt som Folkhälsomyndigheten infört nya restriktioner för nattklubbar och barer.– Det märks att vi har mycket mindre gäster.

Expressen - 4 timmar sedan

Stockholmare känner sig ovälkomna i Skåne

Det är med blandade känslor Stockholmsparet Eva-Pia och Anders Isberg inlett sommarsäsongen i Kivik på Österlen.Precis som många andra stockholmare kom de lite tidigare i år, när coronaepidemin accelererat. Men de känner sig inte riktigt välkomna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.