BT > Nyheter

Monday, 06 April, 06:59

BT - 17 okt 11 kl. 08:12

Unga vill kunna leva på lönenFör min generation skulle det innebära en fantastisk chans att faktiskt kunna börja leva när man är runt 20?21 och inte behöva vänta med att flytta hemifrån och inte behöva oroa sig för att snabbt behöva bege sig till jobbet för att ta det där extrapasset, skriver Tobias Edin.
Det är svårt att ta regionchefen för Svenskt Näringsliv, Kenneth Krantz, på allt för stort allvar när det diskuteras rapporter om heltid, deltid och hur dessa avspeglar arbetsmarknaden för unga.
Jag kan bara misstänka att han inte arbetar deltid eller har vad man i min generation ofta kallar för en timanställning. Du bör ha ett heltidsarbete med en lön som jag bara antar att det går att leva gott på.
Läs mer på BT
Läs mer om:
Tobias Edin, Svenskt Näringsliv, Krantz, SMS, LO, Edin, Handelsanställdas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ungavill kunna , leva, lönen
SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 06:08

Så blåser dammsugarföretaget unga på "garantilönen"

Garantilön på nästan 20 000 kronor oavsett om du säljer några dammsugare eller ej. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.

SmålandsPosten - 30 jan 14 kl. 06:08

Så blåser företaget unga på "garantilönen"

Garantilön på nästan 20 000 kronor oavsett om du säljer några dammsugare eller ej. Låter det för bra för att vara sant? Det är det också.

Ekonomistas - 24 apr 19 kl. 07:00

Sverige är inte Danmark – prisfall på 40% kan krävas för att amorteringskraven inte ska utestänga unga

Erfarenheterna från Danmark av att avskaffa amorteringskraven har okritiskt tolkats som att unga inte skulle utestängas av amorteringskraven i Sverige. I Danmark hade alla bolån amorteringskrav före 2003. Detta år infördes amorteringsfria lån, som snabbt blev mycket populära bland alla bolånetagare, särskilt bland unga, låginkomsttagare och pensionärer.

YLE - 20 okt 16 kl. 17:06

Nu vänder trenden: Dagens unga får det sämre ställt än sina föräldrar

Levnadsstandarden bland unga finländare rasar. Inkomsterna sjunker och behovet av utkomststöd ökar. Bland annat det visar statistik från den nationella service-och intresseorganisationen Finlands Ungdomssamarbete Allianssi rf.

YLE - 13 feb 15 kl. 09:52

”Minimilönen räcker inte till”

Finländska företag kan göra sig skyldiga till människorättsbrott genom att endast betala den lokala minimilönen till sina arbetstagare utomlands, rapporterar Finnwatch. Minilönen i flera länder går inte att leva på och därför måste det finnas klarare kriterier, menar organisationen. Medborgarorganisationen Finnwatch rapporterar om att flera företag bryter mot de mänskliga rättigheterna då de inte betalar en tillräckligt hög lön till sina arbetstagare.

YLE - 12 maj 15 kl. 17:45

Unga samer har svårt få sin röst hörd

Många barn och unga får inte undervisning på samiska eftersom det inte finns lärare. Unga samer upplever också att de inte kan påverka frågor som gäller dem i samhället. - I svenska skolor finns till exempel inte samiska, man får inte lärare för att arbetsvillkoren och lönerna är för dåliga.

YLE - 14 dec 16 kl. 05:05

Katriina kan inte leva på sin lön - att bara klara sig är inte att leva

Skolgångsbiträdet Katriina Richter får inte lönen att räcka till och utan bostadsbidrag skulle ekonomin helt enkelt inte gå ihop. I framtiden kommer allt fler att tvingas försörja sig på en kombination av lön och stöd, förutspår både facket och arbetsgivarna. Katriina Richter jobbar som skolgångsbiträde i Helsingfors.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Dyrare för unga kvinnor med bil

Några hundralappar dyrare bilförsäkring för unga kvinnor, men kanske större utbetalningar på pensionsförsäkringen. Det blir resultatet när försäkringsbolagen inte längre får göra skillnad på könen. Från den 21 december är det inte längre tillåtet för försäkringsbolag att använda kön som en faktor när priset på försäkringen eller storleken på utbetalningen sätts.

TA - 21 okt 12 kl. 16:22

Dyrare för unga kvinnor med bil

Några hundralappar dyrare bilförsäkring för unga kvinnor, men kanske större utbetalningar på pensionsförsäkringen. Det blir resultatet när försäkringsbolagen inte längre får göra skillnad på könen.
Från den 21 december är det inte längre tillåtet för försäkringsbolag att använda kön som en faktor när priset på försäkringen eller storleken på utbetalningen sätts.

YLE - 02 apr 13 kl. 15:51

Unga jordbrukare tänker på pensionen

Skillnaden i männens och kvinnornas pensioner är särskilt stora på många håll i Svenskfinland, visar Yle Nyheters kartläggning. På tio-i-topplistan över de största skillnaderna finns många skärgårdskommuner. På andra plats ligger åländska Kumlinge.

YLE - 30 aug 17 kl. 16:44

Sauli Väisänen om flytten till Italien: "Jag har fått börja leva min dröm och spela i en stor liga"

Mittbacken Sauli Väisänen lär ta plats i Finlands startelva mot Island efter en bra start på säsongen i italienska SPAL. – Jag har fått börja leva min dröm och spela i en stor liga. Italienska ligan har alltid tillhört mina favoritserier för det spelas taktiskt bra fotboll där.

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Delstaten tänker hålla val – mitt i pandemin

Delstaten Wisconsin i USA går mot strömmen och planerar att genomföra sitt primärval – mitt under rådande viruskris. Beslutet skapar ilska och frågor i delstaten där Demokraterna i augusti ska hålla sitt, på grund av coronaviruset, uppskjutna partikonvent..

BT - 30 minuter sedan

Inte läge att dödförklara livekulturen

Är coronaviruset slutet på livekulturen i sin nuvarande form? Är det slut på applåderna i teatersalongen och vrålet från konsertpubliken? Än så länge är det för tidigt att dödförklara livekulturen, menar utövare och branschpersoner som TT har pratat med..

BT - 30 minuter sedan

Asiatiska börserna stiger

BT - 45 minuter sedan

Medan du sov: Här är nattens händelser

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad. .

BT - 30 minuter sedan

Kan säkra varannan tugga mat – på papperet

Sverige kan endast säkra varannan tugga mat på egen hand – på papperet. I praktiken har vi ingen självförsörjning av livsmedel alls..

BT - 45 minuter sedan

Coronakris tvingar klädbranschen till förändring

På galgarna hänger plaggen på rad. I klädbutikerna är det folktomt – om de ens är öppna. Coronapandemin skyndar på förändringsarbetet för en bransch i kris redan innan viruset lamslog världen..

BT - 1 timme sedan

McLaren-chef larmar: "Bräckligt tillstånd"

De ekonomiska effekterna av coronakrisen slår hårt mot formel 1-sporten. McLaren-chefen Zak Brown larmar om att fyra stall är illa ute..

BT - 1 timme sedan

Låg a-kassa väntar timanställda

Trots att nivåerna och kraven för a-kassan ändras under krisen så kommer många att hamna utanför. För dem som precis klarar inträdet blir ersättningen mycket låg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.