Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 01 April, 03:56

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kraftbolag får kritik - nu rusar elpriset igen
Chefen för Svenska Kraftnät, Mikael Odenberg, rasar mot kärnkraftsbolagens planering. Nu riskerar elkunderna att få chockpriser på el även denna vinter, skriver Dagens Nyheter..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Svenska Kraftnät, Odenberg, Dagens Nyheter

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftbolagfår , kritiknu , rusar, elpriset, igen
PrivataAffärer - 29 aug 17 kl. 15:00

Därför rusar elpriset

Spotpriset på el rusade över 25 procent förra veckan. Orsaken är minskad produktion från vind- och kärnkraft....

Cornucopia - 22 nov 18 kl. 09:26

Elpriset når 132 öre idag

Idag ska det bli minusgrader i stora delar av landet under eftermiddagen. Trots att vintern inte egentligen börjat så kommer elpriset landa på 132 öre per kWh idag. Och före 2019, när vi börjar stänga ner reaktorer på Ringhals kärnkraftverk, permanent.

SVT - 16 mar 11 kl. 15:27

Elpriset höjs efter händelserna i Japan

På den nordiska elbörsen rusar nu elpriset efter händelserna i Japan -alla kurvor pekar rakt upp. För konsumenten handlar det om en höjning per kilowatttimme med ca 12 öre momsen inräknad sen i fredag - och elpriset kan komma att gå upp ännu mer..

DI - 24 jan 19 kl. 14:37

Elpriset rusar – så ska du göra med dina elavtal

Elpriset skjuter i höjden och landets elkunder får ställa in sig på kraftigt höjda elpriser både på kort och längre sikt, varnar bedömare. Under torsdagen sattes nytt årsrekord då det nordiska elpriset översteg 70 öre per kWh, enligt Bixia. Kylan gör att elförsörjningen är hårt ansträngd och risken för bortkopplingar stiger, enligt Svenska Kraftnät..

DI - 01 feb 12 kl. 15:08

Elpriset rusar - och nu kommer rysskylan

Elpriset har rusat den senaste veckan. På onsdagen kostar elen 76,5 öre per kilowattimme på elbörsen Nordpool. Så dyr har den inte varit på över ett år.

SvD - 18 jan 16 kl. 07:30

Elpriset rusar i höjden – upp 60 procent

Kylan kvarstår och elpriserna skjuter i höjden. Räkna med en klart högre elräkning för januari. För boende i Stockholmsregionen och södra Sverige kan elpriset ökat så mycket som 60 procent..

DI - 24 okt 16 kl. 19:02

Elpriset rusar

Elpriserna både i Sverige och runt om i Europa rusar. Höstens historiska högtrycksväder men även en rad andra skäl bidrar..

DI - 23 feb 18 kl. 18:49

USA-börser: It-bolag rusar efter stark rapport

New York-börserna klättrade i den inledande fredagshandeln och vid 18-tiden var både Dow Jones industriindex var upp 0,7 procent. Nasdaq kompositindex och det bredare S&P 500 steg båda 0,9 procent.  Uppgången leddes av energi och kraftbolag samt IT-aktier.

Cornucopia - 03 aug 18 kl. 11:10

Elpriset nu 73 öre per kWh

Elpriset är i skrivande stund på timbasis 73 öre per kWh exklusive moms och de som sedan tidigare har bundet elpris sparar en hel del. Skillnaden mot den kommande nattens lästa pris är 29 öre och natten som gått hade ett pris på 51 öre. Detta visar hur sparsamt det är att ladda elbilar nattetid i sådana här lägen.

Cornucopia - 21 feb 20 kl. 11:30

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Cornucopia - 22 sep 18 kl. 08:55

Elpriset var två öre i natt

En effekt av den myckna mestadels dåligt producerande vindkraften är att när det verkligen blåser rejält får vi ett ordentligt överskott av energi. Särskilt när detta sker nattetid vid lågförbrukning. Således kostade elen 2 - 3 öre för oss som har timdebitering, exklusive skatter, moms och nät.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.