Kristianstadsbladet > Opinion

Tuesday, 31 March, 08:01

Kristianstadsbladet - 17 okt 11 kl. 06:30

Mer makt till EU löser skuldkrisenFörsäljningen rasar och priserna dumpas. Odlaren går i värsta fall i konkurs, innan forskarna upptäcker att vissa gurkor var av högsta kvalitet. Därefter väntar en lång väg tillbaka med stigande gurkpriser.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
EU, EMU, Andrakammarsalen, Anna Kinberg Batra, Portugal, Spanien, Italien, Irland, Silvio Berlusconi, Tyskland, Frankrike, Greklands, IMF, José, Barroso, ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Mer, makttill EU , löser, skuldkrisen
SR - 01 jun 15 kl. 06:15

Turkiets president siktar mot mer makt

Det turkiska regeringspartiet AKP vill nå en stark majoritet i parlamentsvalet på söndag för att kunna göra om det politiska systemet så att presidenten får mer makt. Kritiker ser planerna som ett hot mot demokratin. Presidenten själv höll i helgen ett massmöte i Istanbul..

Alliansfritt Sverige - 05 maj 14 kl. 08:36

Folkpartiet – de enda som vill se mer makt till EU

26 miljoner arbetslösa, ökad korruption och mindre insyn. Det är inte konstigt att många nu förändrar sin EU-politik och vill minska makten i Bryssel. Centerpartiet vill se ”ett smalare EU” och Kristdemokraterna vill se ”ett mindre och mer ändamålsenligt EU”.

Dagens PS - 14 jul 17 kl. 11:29

Finanskändis får mer makt i Ericsson

DagensPS har tidigare berättat om hur Christer Gardell från aktivistfonden Cevian klivit in med stormsteg i Ericsson. Nyheten fick den gamla folkaktien att ta glädjeskutt på börsen. Ericssons styrelseordförande, den tidigare Volvochefen Leif Johansson, meddelade ganska snabbt efter Gardells intåg att han slutar och inte ställer upp för omval vid nästa årsstämma.

SR - 21 jan 17 kl. 09:35

Erdogan ser ut att få mer makt

I Turkiet har parlamentet i natt godkänt det lagpaket som ger mer makt åt presidentämbetet. Men under omröstningarna har känslorna varit heta. I veckan fördes två kvinnliga parlamentsledamöter till sjukhus efter tumult mellan dem som stöder och de som motsätter sig förslaget om mer presidentmakt..

Hela Gotland - 04 jul 11 kl. 04:00

Vill ge mer makt till färjerederier

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd (M) vill ge mer makt åt det rederi som ska sköta Gotlandstrafiken. Men arbetet med upphandlingen ser ut att spricka på grund av tidsbrist. Destination Gotland kan därför få förlängt kontrakt..

Sydsvenskan - 23 nov 11 kl. 17:11

EU-kommissionen vill ha mer makt

EU-kommissionen vill ha mer makt över euroländernas ekonomier. Budgetförslag kan få skrivas om, övervakningen ökar och krisländer kan uppmanas att söka nödlån.
EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso tycker inte att han lägger sig i för mycket när han till exempel vill se budgetförslag från alla euroländer i mitten av oktober och får rätt att ge bakläxa om länderna ser ut att misslyckas med uppsatta mål.

Sydsvenskan - 23 nov 11 kl. 17:11

EU-kommissionen vill ha mer makt

Foto: Virginia Mayo/AP
EU-kommissionen vill ha mer makt över euroländernas ekonomier. Budgetförslag kan få skrivas om, övervakningen ökar och krisländer kan uppmanas att söka nödlån.
EU-kommissionens ordförande José Manuel Barroso tycker inte att han lägger sig i för mycket när han till exempel vill se budgetförslag från alla euroländer i mitten av oktober och får rätt att ge bakläxa om länderna ser ut att misslyckas med uppsatta mål.

Expressen - 19 maj 14 kl. 23:47

"Ett år är ju mer makt till mig på något sätt..."

Jättelöftet Simon Gustafson, 19, är på väg att förlänga med Häcken. Men hur länge...? – Ett år, det är ju mer makt till mig på något sätt.

YLE - 27 mar 14 kl. 04:15

Analys: Mer makt än en minister?

Vill man ha inflytande som europaparlamentariker så finns makten inom räckhåll. Men då gäller det att arbeta hårt, ta för sig och skapa förtroende bland de europeiska kollegorna. Svenska Yles EU-ranking visar dels att de finländska parlamentarikerna har lyckats rätt väl med att få uppdrag där de kan utöva större inflytande.

YLE - 10 nov 16 kl. 17:51

Lagutkast: Yrkesskolorna får mer resultatansvar, ministeriet mer makt

Yrkesskolor som presterar väl kan räkna med mer pengar i framtiden. Ett färskt lagutkast ger yrkesskolorna större resultatansvar, samtidigt som Undervisningsministeriet kommer att axla ett större ansvar för att styra verksamheten. Målet med reformen är att anpassa utbildningen till det framtida behovet av arbetskraft.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 19 maj 17 kl. 16:51

Att skylla på diskriminering blir en fälla

Visst finns fördomar i svenska samhället, men det största skälet till arbetslöshet bland nyanlända är sådant som utbildningsnivå eller brist på språkkunskaper och kontaktnät. Om politiker fastnar i att skylla på diskriminering gör man människor en otjänst; det passiviserar att se sig själv som offer..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Madeleine Brandin: Himmavid

”Skåningen är rödlätt, påklädd, och ätande”. Barhuvad gick ingen..

Kristianstadsbladet - 22 feb 17 kl. 03:00

Kommunpolitiker måste jobba hårdare

En fjärdedel av Malmös budget kommer från skatteutjämningen och nu riskerar fler kommuner att bli bidragsberoende..

Kristianstadsbladet - 21 feb 17 kl. 14:37

Carolin Dahlman: Nej, invandringen är inte bara lönsam

Bara för att Trump har sagt en sak behöver man inte tycka motsatsen..

Kristianstadsbladet - 23 dec 16 kl. 12:25

Dahlman: Socialsekreterarna jobbar åt oss och måste följa vad vi demokratiskt har bestämt

När enskilda tjänstemän rusar iväg och agerar utifrån vad de själva vill hotas demokratin. Vill man se förändring får man engagera sig politiskt och inte utnyttja den förtroendeposition de fått av oss..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Dags att rensa i röran

Alldeles för många kommuner. En oändlig mängd beslutsfattare. Tillsammans skapar de ett splittrat Sverige där tillgången till välfärd blir som ett lotteri..

Kristianstadsbladet - 01 dec 14 kl. 03:00

Utsatta barn får inte hjälp i tid

Bristen på socialsekretare är ett nationellt problem. Risken är att det kan drabba barn som far illa..

Kristianstadsbladet - 29 nov 14 kl. 03:00

Bistånd utan förstånd

Det svenska biståndet är omfattande. Men ingen vet om det är effektivt. Riksrevisionen sågar statens dåliga kontroll av hur pengarna används..

Kristianstadsbladet - 10 dec 14 kl. 03:00

Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen

Kristianstadsbladet - 06 dec 14 kl. 03:00

S har gått sönder

Låt extravalet handla om Stefan Löfven och hans förmåga att regera landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.