Västerbottens Folkblad > Nyheter

Sunday, 29 March, 07:32

Västerbottens Folkblad - 17 okt 11 kl. 08:09

Viktigt EU-beslut för NorrbotniabananPå onsdag tar EU-kommissionen ett beslut som kan bli avgörande för Norrbotniabanan. På onsdag tar EU-kommissionen ett beslut som kan bli avgörande för Norrbotniabanan. Om Botniska korridoren prioriteras av EU så öppnar det en möjlighet att få EU-medel till kustjärnvägen. ? Continue reading ?.
Läs mer på Västerbottens Folkblad
Läs mer om:
EU, Norrbotniabanan, Botniska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viktigt, EU-beslutför , Norrbotniabanan
Blekinge Läns tidning - 15 apr 16 kl. 17:14

Beslut ska fattas nära människorna

För Centerpartiet är det viktigt att beslut fattas så nära människor som möjligt. När Indelningskommittén nu har lämnat sitt förslag till ny länsindelning anser vi att förslaget också måste innehålla en decentraliseringsreform som flyttar statlig makt och statliga resurser flyttas till regional nivå..

BT - 12 sep 17 kl. 19:47

JUST NU: Nintendo (!) flyttar in till lager i Borås: ”Viktigt strategiskt beslut”

Enligt ett pressmeddelande flyttar Bergsalagruppen sina varor till Aditro Logistics i Viared..

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 06:51

V: Nu ska Norrbotniabanan byggas


Regeringen är överens om att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång. Det uppger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för SVT:s Västerbottensnytt. - Det här är mycket viktigt för både Norr- och Västerbotten och en fråga som jag har drivit hårt i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

BT - 22 okt 14 kl. 06:51

V: Nu ska Norrbotniabanan byggas

Regeringen är överens om att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång. Det uppger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för SVT:s Västerbottensnytt. - Det här är mycket viktigt för både Norr- och Västerbotten och en fråga som jag har drivit hårt i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 14 kl. 06:54

V: Nu ska Norrbotniabanan byggas

Regeringen är överens om att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång. Det uppger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för SVT:s Västerbottensnytt. — Det här är mycket viktigt för både Norr- och Västerbotten och en fråga som jag har drivit hårt i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 11:57

Norrbotniabanan ska byggas

Vänsterpartiet och regeringen är överens om att bygga Norrbotniabanan.En avgörande investering för övre Norrlands utveckling, enligt V.Men en byggstart kan ligga långt fram i tiden.

BT - 22 okt 14 kl. 11:57

Norrbotniabanan ska byggas

Vänsterpartiet och regeringen är överens om att bygga Norrbotniabanan. En avgörande investering för övre Norrlands utveckling, enligt V.Men en byggstart kan ligga långt fram i tiden.

Helsingborgs Dagblad - 01 jun 18 kl. 09:48

Regeringen vill påbörja halva Norrbotniabanan

En kortare sträcka ska börja byggas i år, men regeringen vill också att resten av Norrbotniabanan mellan Umeå och Skellefteå ska kunna bockas av för byggstart senast 2024. – Det är viktigt för den regionen, för person- och godstrafiken och för den indus.

Sydsvenskan - 01 jun 18 kl. 09:48

Regeringen vill påbörja halva Norrbotniabanan

En kortare sträcka ska börja byggas i år, men regeringen vill också att resten av Norrbotniabanan mellan Umeå och Skellefteå ska kunna bockas av för byggstart senast 2024. – Det är viktigt för den regionen, för person- och godstrafiken och för den indus.

YLE - 09 jun 15 kl. 13:28

Noviaanställda: Panikartat beslut med fel fokus

Ett omotiverat och förhastat beslut som glömmer bort yrkesutbildningens egentliga uppgift. Det säger Noviaanställda i Raseborg om beslutet att dra in flera utbildningslinjer. Vid yrkeshögskolan Novias utbildningsenhet i Raseborg dras totalt fyra linjer in.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.