Nyteknik > Teknik

Friday, 03 April, 01:05

Nyteknik - 17 okt 11 kl. 07:56

Nu har Italien fått solstingItalien är det land i världen som just nu bygger mest solkraft, cirka 8,5 gigawatt i år. Det är mer än tre gånger så mycket som i fjol..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Italien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu har Italien, fått, solsting
YA - 02 aug 13 kl. 06:30

Kyla, mörker och bubbel

Foto: Moa Dahlin
Det lär knappast finnas någon risk att drabbas av solsting i en källare full av skumpa. Om de dyra dropparna avnjuts ute i solgasset är det kanske en annan femma. YA har besökt en sval och synnerligen mörk plats, Kronovalls slotts gamla iskällare.

Nyan - 29 jul 18 kl. 10:58

Sommartips för blodgivare

Hör du till dem som donerar blod? Då finns det några saker som lönar sig att lägga bakom örat nu i sommarvärmen. Det är till exempel viktigt att dricka mycket, det lönar sig att vara uppmärksam på insektsbett och resor utomlands kan leda till tillfälligt blodgivningsförbud.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 8 timmar sedan

Permitterade ingenjörer, kodare och designers – nu vill alla ”hacka” coronakrisen

Hack for Sweden blir Hack the crisis i spåret av coronautbrottet. Målet: Att hitta nya lösningar som kan mildra effekterna av pandemin. Nytt för i år är att hackatonets deltagarna får ta del av öppna data från svårt drabbade Sydkorea..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Astronauternas urin kan möjliggöra hus på månen

För att 3d-printa hus krävs en lös betong, men på månen är vatten en begränsad resurs. Lösningen kan vara en supermjukgörare av urea – som utvinns ur astronauternas kiss..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Forsmark om effekthöjningen: ”Förnyad dialog mer framkomlig väg”

Forsmarks kraftgrupp hoppas fortfarande kunna höja effekten i block 1, men avstår från att överklaga domen som stoppade planerna. Nu satsar bolaget på en ny dialog..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Förslaget: Sätt varningstext på bränslepumpar

”Rökning dödar” är en varningstext som länge prytt cigarettpaket. Nu vill en brittisk expertgrupp införa motsvarade texter på bränslepumpar..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Bilfabriker tillverkar visir: ”Godkänd av sjukvården”

När den ordinarie produktionen står stilla, används nu de stora bilfabrikerna i Göteborg på annat sätt. AB Volvo planerar att tillverka 1 000 visir om dagen vid sin lastbilsfabrik i Tuve..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Danmark har blivit grönare: ”På rätt väg”

Mindre kol och naturgas, mer vind. Det bidrog till att göra Danmarks energimarknad snäppet grönare förra året, visar preliminär statistik från Energistyrelsen..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Så har de löst tekniken i jättefältsjukhuset i Älvsjö

Efter snabbt och bitvis komplicerat arbete, står de första 140 vårdplatserna klara i det externa sjukhuset på Stockholmsmässan. Över 400 ytterligare vårdplatser ska tillkomma under de närmaste veckorna. "Det har varit tekniskt utmanande", säger Fredrik Hagel, ingenjör och projektområdeschef på Locum..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Coronasjukhuset på Stockholmsmässan blir lika stort som Karolinska

Efter snabbt och bitvis komplicerat arbete, står de första 140 vårdplatserna klara i det externa sjukhuset på Stockholmsmässan. Över 400 ytterligare vårdplatser ska tillkomma under de närmaste veckorna..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Bugg i Zoom låter hackare stjäla ditt Windows-lösenord

Chattprogrammets hantering av länkar gör det enkelt att lura till sig användarnamn och lösenord till Windows..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Volvo startar nytt bolag för självkörande

Volvo Cars och bilteknikbolaget Veoneer har kommit överens om att dela upp företaget Zenuity, som man tidigare ägt tillsammans..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.