Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 09 April, 09:23

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 07:55

Svensk miljardär ger bort alltQ-meds grundare Bengt Ågerup ska satsa några hundra miljoner kronor för att minska dödligheten bland afrikanska kvinnor i samband med barnafödande. Det är dock bara början..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Bengt Ågerup

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svensk miljardärger , bortallt
SvD - 16 feb 17 kl. 12:11

Utsläppsrätter: en miljard ska bort från marknaden

En miljard utsläppsrätter ska bort, enligt EU-parlamentets beslut. Men det är fortfarande långt från att klara Paris-avtalet, menar bland andra Fredrick Federley (C). – Den fria tilldelningen av utsläppsrätter är fortfarande på tok för generös, säger han..

GT - 15 okt 14 kl. 21:15

Därför ger miljardären bort sin förmögenhet

Han har levt i skymundan i 24 år, men nu ska finansmannen Per Arwidsson låta sina miljarder regna över Sverige. Västsvensken testamenterar nästan hela sin digra förmögenhet till stiftelsen som ska värna om Sveriges stadsutbyggnad. – Man måste bygga för framtiden på ett sätt som skapar trivsamma områden där människor verkligen vill bo, säger bohusläningen Per Arwidsson..

Alliansfritt Sverige - 14 jul 11 kl. 09:52

Borg tar en miljard ur biståndsbudgeten


FÖRDELNINGSPOLITIK. I ett sällsynt drag av extrem fördelningspolitik har regeringen beslutat att minska biståndet med en miljard kronor. Pengarna ska istället gå till Anders Borgs finansdepartement.

Skånskan - 02 dec 15 kl. 14:24

Gorm fällde skog för hel miljard

HÄSSLEHOLM I Skåne fällde stormen Gorm 20 procent av den årliga avverkningen av skog. Drygt två miljoner skogskubikmeter föll i södra Sverige, till ett värde av cirka en miljard.– I våra bygder blev det en hel del skador på skogen på båda sidor om den gamla riksgränsen mellan Danmark och Sverige, säger Stig Hermansson från Verum, regional skadesamordnare på Skogsstyrelsen, placerad i Hässleholm.

Supermiljöbloggen - 27 jun 16 kl. 15:43

Sommar i P1: Gunhild Stordalen – miljöaktivist och miljardärfru

Läkare, miljöaktivist och miljardärfru - så beskriver Gunhild Stordalen sig själv. Imorgon får vi höra henne berätta mer om sitt liv, sina livsprojekt inom miljö och hållbarhet och varför vi måste lägga fokus på livsmedelsfrågan i klimatdebatten.  Jag är miljöaktivist, läkare och miljardärfru.

Dagens PS - 12 dec 17 kl. 10:41

Råkade slänga över en miljard – på soptippen

Hamnade under gigantiskt sopberg vid flyttstädning. Det var i mitten av 2013 som 32-årige walesaren James Howells råkade kasta bort sin hårddisk i en sopcontainer i samband med en flyttstädning, rapporterar The Independent och The Telegraph. I dag ligger hårddisken, som innehöll hans plånbok med 7.

Dagens PS - 30 maj 19 kl. 07:56

Miljardären ger bort halva sin förmögenhet

Hedgefondmiljardären Paul Tudor Jones ska donera halva av sin personliga förmögenhet under Warren Buffett och Bill Gates initiativ ”Giving Pledge”. Det rapporterar CNBC. Tudor Jones är en av 19 personer att ha tecknat under åtagandet det senaste året.

Barometern - 12 sep 13 kl. 07:18

Psykiatrin får lokaler för miljard

Landstinget planerar nu för en ny miljardsatsning på nya lokaler. Efter projekten för länets sjukhus och hälsocentraler är det psykiatrins tur. Dagens slitna lokaler ska bort.

Alliansfritt Sverige - 09 maj 14 kl. 08:45

Friskolkoncern pludrades på en halv miljard innan konkursen

Det är något allvarligt fel med det svenska skolsystemet när man i Dagens Industri kan man läsa att John Bauer-koncernens tidigare ägare plundrade bolaget innan det gick i konkurs. Och det var ingen liten summa pengar, utan närmare en halv miljard kronor. JB-education har ett nära samband med moderaterna.

Dagens PS - 02 dec 16 kl. 10:40

Kamprad ger anställda 1 miljard i julklapp

Dagens PS har tidigare skrivit om Ikeas lojalitetsprogram som gav personalen ett generöst tillskott i plånboken lagom till jul. En annan gång skrev vi om när Agunnaryd-sonen gav bort 53 miljoner kronor till sin småländska hemort. Och nu är det dags igen.

Dagens PS - 24 apr 17 kl. 08:18

Svenskdoldis ärvde allt – plockar ut en miljard

Jula-arvingen Karl-Johan Blank, andra från väster, har plockat ut 1 miljard kronor i utdelning till sitt bolag KJB Holding. (Foto: TT) Den svenska butikskedjan Jula går som tåget med 548 miljoner kronor i nettovinst förra året. De goda finanserna får effekt för personalens plånböcker som sammanlagt får dela på 43 miljoner kronor i bonus.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Positiv öppning väntas på börsen

Skärtorsdagen avslutar handeln i påskveckan där Stockholmsbörsen stänger redan vid klockan 13..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Oljepriserna lyfter på Opec-förväntningar

Oljepriserna steg på torsdagen, där förhoppningar om att de oljeproducerande länderna inom Opec+ ska komma överens om produktionsminskningar senare under dagen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Rutger Arnhult köper Cibus Nordic-aktier för 34 miljoner

Finansmannen och fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult har under mars köpt 273.813 aktier i Cibus Nordic som är ett investmentbolag med fokus på fastighetssektorn..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Skanska renoverar bro i USA

Skanska har fått i uppdrag att renovera Benjamin Franklin Bridge som förbinder Philadelphia, Pennsylvania med Camden, New Jersey, USA..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Avvaktande handel på Asienbörserna

De kinesiska börserna var upp på skärtorsdagen medan Tokyobörsen gick i motsatt riktning..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Vi granskar det vi heter

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

”Risk för finansiell präriebrand”

BÖRSGOLVET..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Fyndpriser på företagsobligationer

Medan börsen visat blodröda siffror finns ett fåtal alternativa fonder som i stället har ökat i värde. En av dem är Atlant Fonders Protect A..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Ingen svarar när larmet ringer

Telefonförsäljningen för seniorbolaget Doro kommer att minska rejält kommande kvartal på grund av corona. Utsikterna är suddiga och 2020 verkar bli ett förlorat år..

Affärsvärlden - 15 timmar sedan

Cykliskt plattformsbolag med konsultvärdering

It-konsulter verkar vara en riskgrupp för corona. Det gäller särskilt Eworks plattform för konsultmäkleri. Den som orkar se igenom en djup cyklisk nedgång ser något bra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.