Opinionen.se > Opinion

Wednesday, 03 June, 19:11

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU vill övervaka tvångsutvisningar
Sverige måste öka insynen i samband med att asylsökande tvångsutvisas.EU:s gränskontrollmyndighet Frontex kräver att oberoende observatörer ska vara med på plats både vid flyktingförvaren och ombord på flygplanen, för att garantera att personernas grundläggande mänskliga rättigheter säkerställs. Det är ett krav för att Frontex ska finansiera tvångsutvisningarna.Men kravet kommer även från EU-kommissionens sida. - Det kan vara en person från en frivilligorganisation som är med under hela processen för att se att värdigheten och grundläggande rättigheter för den person som ska utvisas respekteras, säger Sveriges EU-kommissionär Cecilia Malmström (FP)..
Läs mer på Opinionen.se
Läs mer om:
Frontex, EU, Sveriges EU, Cecilia Malmström

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU vill övervaka, tvångsutvisningar

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.