Affärsvärlden > Ekonomi

Wednesday, 01 April, 07:45

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 07:27

Staten fortsätter att leka kapitalistKRÖNIKA. Staten är en usel riskkapitalist och politikerna vet om det. Ändå kastar de ständigt nya miljarder i brasan..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
KrÖnika

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenfortsätter att , leka, kapitalist
Cornucopia - 06 dec 15 kl. 17:41

Raderar alla kommentarer från "Kapitalist"

Från och med idag kommer jag radera alla kommentarer från signatur Kapitalist. Dels för att personen behöver klinisk hjälp och en bloggs kommentarsfält är inte rätt plats för professionell terapi, och dels för att vederbörande framfört förtäckta dödshot mot mig.
Kapitalist, du är helt enkelt inte välkommen här.

Cornucopia - 21 aug 17 kl. 14:56

Staten tar ut vinster från rättsväsende och försvar på upp till 53% av kapitalet

Nu när vinster inom sk välfärdsutförarbolag ska begränsas kan det vara intressant att titta på hur staten själva tar ut vinster från statliga kärnverksamheter som rättsväsende och försvar. Detta via sk affärsverk eller statliga företag. Upp till 53% av det sk myndighetskapitalet togs ut som vinst 2016, att jämföra med de motsvarande 7% av operativt kapital som välfärdsutförare ska få ta ut.

SvD - 31 mar 15 kl. 05:47

En råkapitalist och ett helgon

Michail Chodorkovskij, som gett ut en bok om sin fängelsetid, besökte i går Stockholm där han för ovanlighetens skull deltog i en offentlig debatt. Han är en av världens mest kända ryssar – före detta oligark, samvetsfånge och Putinkritiker, en råkapitalist och ett helgon..

VA - 27 nov 18 kl. 09:20

Kinas mest kända kapitalist är kommunist

Jack Ma är Kinas kanske mest kända kapitalist. Men också kommunist, visar det sig. Alibaba-grundaren har tidigare antagits vara partipolitisk obunden men enligt kinesisk statlig media är han medlem i det styrande kommunistpartiet.

DalaDemokraten - 28 nov 14 kl. 15:36

Vi behöver Mamma Staten

Nyliberalismens samhällsomvandling tog ungefär 25 år att genomföra. Det skedde oavsett politiskt block. Den stora ideologiska skillnaden återfinns inom det socialdemokratiska partiet.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:05

Husbolag förbjöd förskolebarn att leka i egna lekparken

Barnen i Åshöjdens förskola i Helsingfors får inte längre leka på sin egen gård. Efter ett förbud från husbolaget och disponentbyrån Realia står klätterställningarna och rutschbanorna nu tomma. Kasper Strömmans dotter går i Åshöjdens förskola som öppnade i höst.

YLE - 16 okt 14 kl. 06:05

Disponentbyrå förbjöd förskolebarn att leka i egna lekparken

Barnen i Åshöjdens förskola i Helsingfors får inte längre leka på sin egen gård. Efter ett förbud från husbolaget och disponentbyrån Realia står klätterställningarna och rutschbanorna nu tomma. Kasper Strömmans dotter går i Åshöjdens förskola som öppnade i höst.

DI - 2 timmar sedan

Carl Bennet: Staten borde ta hela lönekostnaden

Industrimannen Carl Bennet är kritisk mot regeringens permitteringspaket. Staten borde ta över hela lönekostnaden, anser han. .

UNT - 16 mar 14 kl. 09:03

Konsten att leka

Uppsalabon Inger Norberg tyckte att en del barn i dag slutade leka och allt mer satt med tekniska prylar. Samtidigt började hon glömma bort en del lekar hon hade kunnat som barn och mamma. Det krävde något.

YLE - 27 okt 14 kl. 08:30

"Actionman kan visst leka med pärlor"

På Folkhälsans daghem Björnen ligger dockor och bilar i samma låda. Leksakerna blandas om så att barnen lär sig att flickor och pojkar kan leka med samma saker.
Vicki Sorensen är daghemsföreståndare på Folkhälsans daghem Björnen.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 4 minuter sedan

Lukas Lundin avgår som ordförande för IPC

Oljebolaget IPC:S ordförande har avböjt omval vid årsstämman den 5 maj, till följd av "andra plikter och styrelseuppdrag"..

Affärsvärlden - 2 minuter sedan

Nyfosa avvaktar med SBB-affär

Fastighetsbolaget Nyfosa ingick i januari en avsiktsförklaring med SBB i Norden avseende förvärv av fastighetsportföljer med ett totalt värde om cirka 8 miljarder kronor. Nyfosa beslutar nu att avvakta tills vidare med genomförandet av transaktionen..

Affärsvärlden - 15 minuter sedan

Wall Street avslutade kvartalet i moll

De ledande börserna i New York vände ned efter en positiv inledning på tisdagen och därmed avslutade kvartalets sista handelsdag i moll..

Affärsvärlden - 30 minuter sedan

Skistar stänger samtliga skidanläggningar

Skistar har beslutat att stänga samtliga skidanläggningar i Sverige för resten av säsongen från och med den 6 april..

Affärsvärlden - 16 timmar sedan

USA-terminerna pekar nedåt

Terminerna för USA-börserna rörde sig på tisdagen mestadels i negativt territorium, men rörelserna varit relativt sett begränsade..

Affärsvärlden - 18 timmar sedan

Expertens varning: Arbetslösheten kan bli ännu värre

Regeringen spår att arbetslösheten stiger till 9 procent i år. Men experter varnar för att arbetslösheten kan bli ännu större, och hur snabbt den hittar tillbaka efter raset blir helt avgörande..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Cykliskt i topp på börsen

Med måndagens uppgång i ryggen fortsatte Stockholmsbörsen att handlas i positivt territorium vid lunchtid på tisdagen..

Affärsvärlden - 19 timmar sedan

Värsta arbetslösheten på över 20 år

Regeringen spår att arbetslösheten stiger till nio procent i år i en ny ekonomisk bedömning i coronakrisens spår. Det skulle innebära den högsta arbetslöshetssiffran på över 20 år..

Affärsvärlden - 21 timmar sedan

ECB inleder jakt på höga bankbonusar

Europeiska centralbanken ECB:s bankövervakningsfunktion tar ytterligare ett steg efter att ha propagerat mot utdelning av 2019 års vinst. Nu varnas banker också för att betala ut för höga bonusar till ledningen i ljuset av den pandemikris som pågår, enligt uttalanden som ordförande Andrea Enria gjort för Financial Times..

Affärsvärlden - 20 timmar sedan

Etrion rusar efter köprekommendation

Solenenergibolaget Etrion steg brant under god omsättning i tisdagens inledande handel och handlades på plus för 2020..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.