Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Wednesday, 08 April, 13:20

Nya Wermlands Tidningen - 17 okt 11 kl. 07:30

Många stora brister i systemet
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Många stora bristeri , systemet
News55 - 30 mar 16 kl. 10:51

Pensionärsförbunden: Allvarliga brister i dagens pensionssystem

Fyrtio års arbete kan ge endast några hundralappar mer i pension jämfört med en person som aldrig arbetat men har full garantipension och fullt bostadstillägg, skriver fem pensionärsorganisationer och kräver en utvärdering av hela pensionssystemet. De fem artikelförfattarna Christina Tallberg (PRO), Christina Rogestam (SPF Seniorerna,) Berit Bölander (SKPF), Jöran Rubensson (SPRF) och Berndt Holgersson (RPG) skriver i en debattartikel i Expressen att nästan varannan svensk saknar förtroende för pensionssystemet. Orsaken: Att systemet helt enkelt inte levererar tillräckligt höga pensioner att leva på.

Sydsvenskan - 21 aug 14 kl. 00:45

Chefläkare kände inte till brister

Systemet testades inte med alla möbler i lokalen. Det kan förklara att larmet tros ha krånglat i snart ett år. Problemen uppmärksammades i början av sommaren.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 12 kl. 11:06

Från lärare: "Brister i introduktionen"

"I grund och botten ligger det väl i tiden att ha ett webbaserat IUP-system. Det finns dock några stora brister i introduktionen av detta i Helsingborg. Har det skett någon upphandling av systemet, kort och gott har vi det bästa systemet?.

YLE - 21 mar 13 kl. 07:07

Tekniska system har brister i datasäkerheten

Det finns stora brister i datasäkerheten för tekniska system som kontrollerar infrastrukturen, visar forskning som har gjorts vid Aaltouniversitetet. I kartläggningen har man tittat på säkerheten för system som till exempel kontrollerar kraftverk, dörrlås och larm vid bland annat banker, fabriker, sjukhus och fängelser. Om obehöriga kommer in i systemet kan det orsaka stora problem, både i det tekniska systemet och i den fysiska miljön.

YLE - 24 jan 14 kl. 06:56

Brister i kontroll av slakthästars medicinering

Det finns brister i systemet som används att kontrollera vilka mediciner en häst har fått under sitt liv. Det här kan leda till att hästar skickas till slakt trots att de fått mediciner som gör att hästens kött inte är lämpligt som livsmedel. Sonja Leskinen har utvecklat ett system som bättre kontrollerar hästarnas medicinska historia och som ska göra det svårare att förfalska information.

DN - 10 maj 18 kl. 06:58

Gränskontrollerna förlängs – men gränspolisen larmar om stora brister i systemet

Regeringen förlänger gränskontrollerna mot Danmark och Tyskland i ytterligare sex månader. Samtidigt larmar gränspolisen i Skåne om brister i systemet.  För få förvarsplatser gör att man regelbundet tvingas släppa folk som saknar rätt att vistas i landet.

SR - 09 mar 14 kl. 06:13

Systemet med förvaltare kritiseras

En förvaltare ska vara en hjälp för de som inte har möjlighet att sköta sin ekonomi på grund av skada eller sjukdom. Men nu kommer skarp kritik mot systemet med förvaltare och gode män. Det finns stora brister i systemet, menar flera experter P1-programmet Kaliber varit i kontakt med.

Sydsvenskan - 26 feb 16 kl. 19:26

Ta i mot assistansfusk. Det hotar hela systemet.

Det brukar sägas att ett samhälle bör bedömas efter hur det behandlar de medborgare som är i störst behov av dess hjälp. Sverige har, med rätta, höga ambitioner på det området. 1994 genomfördes den så kallade assistansreformen.

SvD - 25 aug 15 kl. 20:30

Brister i system med god man

När ensamkommande flyktingbarn blir fler till Sverige uppstår en brist på gode män, vars uppgift är att stötta barnen. Kritiska röster säger till SvD att även samordningen brister och att det kan vara svårt att avgöra vem som har ansvar när ett barn placeras. – Det finns tydliga brister i systemet, säger Eva von Schéele, förbundsjurist vid SKL..

Newsmill - 31 maj 11 kl. 14:04

Skyll inte på invandrare när det är politiken som brister

Det är inte folk utan det är det politiska systemet som skapar segregerat samhälle, utanförskap och ghetto. Det politiska systemet skapar ghettosamhällen, som sedan förvandlas till måltavlor när en ekonomisk kris påbörjar eller lågkonjunktur tilltar. Det vore bra och rationellt att kalla alla som bor i Sverige och har medborgarskap svenskar och alla som inte är medborgare för utlänningar..

BT - 04 jun 14 kl. 11:36

Insatser för nyanlända brister

Det finns en risk att nyanlända inte får rätt insatser i tid, enligt Riksrevisionen, som har granskat Arbetsförmedlingens, regeringens och länsstyrelsernas insatser. Bland annat behöver insatser för att tillvarata nyanländas kompetens bli mer individuella och erbjudas snabbare, samtidigt som resurserna skulle kunna göra större nytta om de omfördelades."I dag har ungefär en fjärdedel av de nyanlända fått ett arbete eller börjat en utbildning 90 dagar efter sin etableringsperiod", skriver Riksrevisionen i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen - 5 minuter sedan

Krönika: John Prine skrev låtar med humor och värme

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Dieseldoftande män anhållna för stöld från kyrka

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Greps för stöld efter vansinnesfärd i centrum

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Stjärnan på väg bort: "Sagt att de behöver ha en plan B"

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Värmlandsidrotten ger bidrag till föreningar i coronakrisen

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

87-årig kvinna lurade rånaren

Nya Wermlands Tidningen - 1 timme sedan

Färjestad värvar stor målvaktstalang

Nya Wermlands Tidningen - 7 timmar sedan

Gåva till kommunens anställda misstogs för aprilskämt

Nya Wermlands Tidningen - 7 timmar sedan

Vuxen man bytte till sig nakenbild på 12-åring

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.