Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Monday, 30 March, 03:14

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 07:26

Vanvårdade gravar tas bortEtt hundratal gravplatser tas bort i Skåne varje år och gravstenarna krossas eftersom de dödas efterlevande vanvårdat gravarna. ? Det är sorgligt och beklämmande, säger Lars Borgström, kyrkogårdschef i Lunds kyrkliga samfällighet, till Metro. Tidningen rapporterar om meterhöga tistlar och ogräs som döljer gravstenarna. De som inte sköter släktens gravplatser får först en varning..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Skåne, Lars Borgström, Lunds, Metro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vanvårdade, gravar, tas, bort
Uppsalanyheter.se - 08 jul 14 kl. 02:37

Vanvårdade hundar inlåsta i baklucka

De vanvårdade hundar som omhändertogs för en vecka sedan efter ett intensivt och ihärdigt arbete av ett antal ungdomar har återigen omhändertagits.De vanvårdade hundar som omhändertogs för en vecka sedan efter ett intensivt och ihärdigt arbete av ett antal ungdomar har återigen omhändertagits. Denna gång larmades polisen sedan dom blivit inlåsta i en baklucka på en personbil.

BT - 18 jan 15 kl. 13:57

Många vanvårdade fosterbarn får avslag på sin ersättningsansökan

Drygt 5 200 tidigare fosterbarn hann ansöka om ersättning för vanvård innan tiden gick ut i januari. Drygt hälften har hittills fått nej. Totalsumman väntas därmed hamna långt under regeringens kalkyl.

Kristianstadsbladet - 06 aug 13 kl. 10:00

Fond för vanvårdade katter

Foto: Privat
Katten Malva lämnades vind för våg. Nu startas en minnesfond där pengarna ska gå till veterinärkostnaderna för vanvårdade katter.
Så länge Malva var liten och gullig togs den omhand.

Expressen - 30 jul 17 kl. 17:49

Vanvårdade nakenhundar hittades i övergivet hus – nu säljs de av polisen

Polisen i Västra Götaland beslagtog vanvårdade hundar – nu behöver de nya ägare. Två av tikarna fick valpar och polisen slumpar bort de 16 hundarna till ett lågt pris. – Ja, det blev plötsligt lite många hundar, säger Snorre Selmer, till DN..

Expressen - 05 sep 19 kl. 06:30

Polisens fasliga upptäckt – 73 vanvårdade hundar

Längs små grusvägar sökte polisen efter de 73 hundarna varav flera uppgavs vara på väg bort från kommunen. Till slut – efter flera timmars sök – hittades de vanvårdade hundarna i två husvagnar. – Det var överlag fruktansvärda omständigheter, säger polisen Tommy Nyström i Ånge kommun..

YA - 06 apr 16 kl. 03:00

Miljöfarligt avfall måste tas bort

En skräpig tomt med miljöfarligt avfall måste städas upp. Tomtägaren måste senast den 30 maj rätta till den vanvårdade tomten som ligger i kommunens östra delar..

SvD - 18 jun 14 kl. 06:28

Bara hälften anses vanvårdade

Ersättningsnämnden nekade förra året 562 vanvårdade upprättelse trots att samtliga mer än väl uppfyller kravet på vanvård av allvarlig art för barn omhändertagna 1920-1980 enligt barnavårdslagen, skriver utredaren Marianne Lönnqvist, RFHL, som granskat materialet tillsammans med Anne Skånér, RFHL..

Västerbottens Folkblad - 12 jul 12 kl. 09:11

Fårägare vanvårdade sina djur

En man i Norsjö vanvårdade sina 52 får så till den grad att Länsstyrelsen beslutat att omhänderta djuren. I juni genomförde Länsstyrelsen en oanmäld kontroll [...].

Västerbottens Folkblad - 20 jul 12 kl. 10:27

Nötkreatur vanvårdade på lantbruk

I början av juni genomförde länsstyrelsen ett oanmält besök hos en lantbrukare i en kranskommun till Umeå. Flera djur var vanvårdade. Det var en uppföljande [...

SN - 02 aug 12 kl. 14:06

Vanvårdade hästar omhändertogs

Tre vanvårdade hästar samt en katt som lämnats ensam har omhändertagits av polisen i Nyköping..

Helsingborgs Dagblad - 12 nov 12 kl. 12:03

Vanvårdade katter åt på varandra

Mellan 20 och 40 vanvårdade katter har omhändertagits från en ägare i Markaryds kommun. Vid en kontroll hittade länsstyrelsen bland annat katter som åt på resterna av en död katt. Ägaren har sagt att han inte har haft möjlighet att reda ut situationen och att många av katterna är skygga för honom, rapporterar P4 Kronoberg i Sveriges Radio..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Kryssningsfartyget nekas anlägga i Florida

Kryssningsfartyget Zaandam fortsätter att leta efter en hamn att få lägga till i. Senast i raden att avvisa fartyget är Fort Lauderdale i USA och läget ombord blir allt mer ansträngt. De runt 1 400 passagerarna ombord det coronadrabbade fartyget hade ho.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

”Coronakrisen ger oss inte ett nytt milt politiskt klimat.”

Bittra strider väntar om hur det bäst ska röjas i krisens ekonomiska ruiner..

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Mässor livesänds efter nya restriktionerna

Flera kyrkor har börjat sända sina söndagsgudstjänster på nätet, sedan sammankomster med över 50 personer förbjudits. I till exempel Domkyrkan i Karlstad släpps numera endast 49 personer in i kyrkan och resten som vill delta i gudstjänsterna kan följa d.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Bolsonaro: Gå till jobbet

Ekonomin kan inte stanna bara på grund av coronaviruset. Det säger Brasiliens president Jair Bolsonaro, som fortsätter att ifrågasätta karantänsåtgärder mot viruset, trots att antal dödsfall i covid-19 i landet stigit till 114. I klipp som Bolsonaro slä.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

"Människor hjälper varandra som aldrig förr."

Vi kan vakna upp till ett mer omhändertagande klimat efter coronakrisen..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Grundskola stänger – personal smittad

Efter det att två personer i personalen konstaterats vara smittade av coronaviruset väljer Jönköpings största grundskola, Junedalsskolan, att hålla stängt den kommande veckan, skriver Jönköpings-Posten. Beslutet fattades sent på söndagskvällen efter det.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Trump: Kulmen om två veckor

President Donald Trump förlänger riktlinjerna för social distansering i hela USA till den 30 april. Därmed överger han sin av experter kritiserade förhoppning att kunna häva nedstängningen av landet till påsk. Samtidigt säger han att kulmen av antalet a.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Johne Prine livshotande sjuk

Countrylegendaren John Prine har smittats av coronaviruset och hans tillstånd är kritiskt, meddelar hans familj via hans Twitterkonto: "Efter att han plötsligt började uppvisa symtom av covid-19 fördes John till sjukhus på torsdagen. Han försågs med int.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Stenson inte rört en golfboll på två veckor

Henrik Stenson har inte rört en golfboll på över två veckor sedan alla golftävlingar skjutits upp på grund av det nya coronaviruset. Och han planerar att inte röra någon på ett bra tag till – i stället rensar han i garaget. – Jag känner ingen stress att.

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

”Grand Ole Opry”-artister döda

Två röster som hörts flitigt i den amerikanska countrylångköraren "Grand Ole Opry" har tystnat. På söndagen meddelade Joe Diffies talesperson att den 61-årige artisten avlidit efter att ha ådragit sig covid-19, rapporterar ABC News. Diffie skrev en rad.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.