Affärsvärlden > Ekonomi

Thursday, 02 April, 13:53

Affärsvärlden - 17 okt 11 kl. 07:08

Wall street avslutade starktDe ledande amerikanska brsindexen lyfte under fredagen handel, strkt av data ver detaljhandeln och positivt sentiment i Europa. Svl Dow Jones som Nasdaq letade sig upp p plus under 2011 under fredagskvllen..
Läs mer på Affärsvärlden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Wall, street, avslutade, starkt
Expressen - 24 jan 14 kl. 22:34

Ras på Wall Street avslutade veckan

USA-börserna avslutade handelsveckan brant nedåt. Liksom i Europa orsakade kraftiga valutafall i flera tillväxtekonomier oro bland investerarna på Wall Street..

DI - 27 dec 14 kl. 08:14

Wall Street avslutade veckan upp

USA-börserna avslutade handelsveckan uppåt. Det rådde helgstämning på Wall Street: få börsdrivande nyheter presenterades och omsättningen av aktier var låg. Men goda nyheter för USA:s ekonomi tidigare i veckan fortsatte att påverka investerarna..

DI - 01 jan 14 kl. 09:12

USA-börser: Wall Street avslutade året starkt

USA-börserna avslutade handelsåret stilenligt med en uppgång..

DI - 04 jan 19 kl. 17:30

Stockholmsbörsen lyfte med Wall Street – avslutar starkt

Wall Streets optimism smittade av sig på Stockholmsbörsen som avslutade handelsveckan rejält på plus. Storbolagsindex OMXS30 stängde upp 3 procent, medan breda OMXSPI avancerade 2,7 procent. .

Affärsvärlden - 14 jul 14 kl. 07:16

Oregelbundet på Wall Street efter bankoro

Börserna på Wall Street avslutade veckan i oregelbundet område efter europeisk bankoro och avvaktande marknader. Fredagens ensamma jätte i delårsflödet var Wells Fargo som släppte sina siffror i linje med investerares förväntningar..

Affärsvärlden - 25 aug 14 kl. 07:43

Aeropostale sjönk på Wall Street

Börserna på Wall Street avslutade veckan med blandade resultat efter förnyad oro för utvecklingen i Ukraina. Janet Yellen och Mario Draghi har stått i marknadens rampljus under deras respektive tal i Jackson Hole..

Affärsvärlden - 18 jun 15 kl. 08:13

Wall Street vände upp efter Fed-beskedet

Kurserna på Wall Street avslutade handelsdagen på plus efter att den amerikanska centralbanken Federal Reserve som förväntat lämnade räntan på oförändrad nivå. Sämsta sektor för dagen var energi vars index sjönk med 0,19 procent..

Affärsvärlden - 13 jul 15 kl. 07:12

Optimism på Wall Street

Wall Street avslutade veckan klart över nollstrecket efter positiva tongångar från både Grekland och Kina vilket gav stöd åt börserna i USA..

Affärsvärlden - 05 apr 16 kl. 07:17

Hälsovård mot strömmen på Wall Street

Börserna på Wall Street avslutade dagen i negativt territorium, tyngd av ny prispress på oljan. Hälsovård- och telekomsektorn gick mot strömmen..

DI - 07 jun 16 kl. 22:22

Medvind för flygbolag på Wall Street

Börserna på Wall Street avslutade tisdagshandeln överlag lätt på plus, där uppgångar i olja balanserade för nedgångar i läkemedelsaktier..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Hassler: Inte som 90-talskrisen - då kan ekonomin stärkas igen

I den bästa av världar skulle ekonomin skulle se ungefär likadan ut när krisen är över. Det är viktigt att poängtera att den här krisen inte är som exempelvis 90-talskrisen, gamla jobb och företag duger fortfarande. Det sade John Hassler, professor i nationalekonomi, vid ett webbinarium anordnat av SNS på torsdagen..

Affärsvärlden - 1 timme sedan

Analytiker: FI-åtgärder stöttar ekonomin - inte bostadsmarknaden

Finansinspektionens besked att banker får medge undantag från amorteringskravet till åtminstone mitten av 2021 innebär ett likviditetsstöd för amorterande hushåll. Detta stimulerar ekonomin, och innebär en välbehövlig lättnad för hushåll med stora lån, men det ger inget större stöd åt bostadsmarknaden. Det säger Tor Borg, analytiker på Boverket...

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Rekordstort krispaket till kommunsektorn

Sveriges kommuner och regioner kommer att få ytterligare 15 miljarder kronor i vårändringsbudgeten på grund av ökade kostnader i samband med coronapandemin..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Oljebolag lyfter på börsen

Stockholmsbörsen öppnade med oregelbunden handel på torsdagen, efter att Wall Street stängt gårdagskvällens handel klart på minus..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Pareto: Sektorn redo att lyfta - här är 15 köpvärda fastighetsbolag

Aktiemarknaden har haft en allt för dyster syn på fastighetssektorn, menar Pareto som justerar upp rekommendationerna för ett stort antal bolag i sektorn..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Oljepriset rusar efter Trumps uttalande

Oljepriserna tog ett stort skutt uppåt på torsdagen efter den senaste tidens prisras. Nordsjöoljan Brent i första term var upp drygt 10 procent till 27:30 dollar fatet..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Veoneer delar upp Zenuity

Bilsäkerhetsbolaget Veoneer har efter en strategisk översyn ingått ett icke-bindande avtal med Volvo Cars om att dela upp det samägda bolaget Zenuity..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Öppning kring nollstrecket väntas på börsen

Stockholmsbörsen gick mot en öppning kring nollstrecket på torsdagen, efter att Wall Street stängt gårdagskvällens handel på klara minus men Asien klättrat tillbaka efter initiala nedgångar..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Nedåt på Tokyobörsen

Asienbörserna handlades blandat på torsdagen men rejält ned i Japan och Australien i spåren av breda nedgångar på Wall Street..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.