Computer Sweden > IT

Monday, 30 March, 03:02

Computer Sweden - 17 okt 11 kl. 06:56

USA-företag tvingas avslöja cyberattackerFinansinspektionen i USA inför nya regler som tvingar företag att slå larm vid cyberattacker..
Läs mer på Computer Sweden
Läs mer om:
USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: USA-företag, tvingas, avslöja, cyberattacker
DN - 21 dec 18 kl. 19:12

USA stämmer kineser för cyberattacker

Mitt under vapenvilan i handelskriget blir relationen mellan USA och Kina alltmer spänd. USA har stämt två kinesiska medborgare för att utföra cyberattacker mot företag i syfte att stjäla hemliga uppgifter från flera länder, däribland Sverige. Kränkande, svarar Kina och kräver att åtalet dras tillbaka..

DN - 21 dec 18 kl. 19:12

USA stämmer kineser för cyberattacker

Mitt under vapenvilan i handelskriget blir relationen mellan USA och Kina alltmer spänd. USA har stämt två kinesiska medborgare för att utföra cyberattacker mot företag i syfte att stjäla hemliga uppgifter från flera länder, däribland Sverige. Kränkande, svarar Kina och kräver att åtalet dras tillbaka..

DN - 15 nov 17 kl. 00:32

USA binder Nordkorea till serie av cyberattacker

Amerikanska myndigheter varnar nu för hur Nordkorea utför sina cyberattacker. Nordkorea ska ha utfört attacker mot regeringar, företag, rymdindustri och medier sedan 2016..

Kristianstadsbladet - 14 jun 13 kl. 04:46

Läckte USA:s cyberattacker mot Kina

Edward Snowden, som avslöjat USA:s omfattande övervakning av tele- och datatrafik, har läckt uppgifter om hackerattacker mot kinesiska datorer, skriver en Hongkongtidning.
IT-teknikern Snowden gömmer sig i Hongkong efter att ha läckt uppgifter om USA:s övervakning av tele- och datatrafik för medier. Han har sagt att han tänker stanna i staden och kämpa mot USA:s eventuella försök att få honom utlämnad.

Sydsvenskan - 07 feb 13 kl. 06:30

Så ska USA möta ett cyberkrig

USA rustar för framtida cyberkrig. Den stärkta beredskapen gäller både försvaret av den inhemska infrastrukturen och möjligheten att gå till offensiv attack mot utländska datanätverk som kan utgöra ett hot mot USA:s säkerhet.Pentagon har varnat för att en kommande attack mot USA inte alls behöver likna 11 septemberattacken 2001, då terrornätverket al-Qaida kraschade flygplan i World Trade Center-skyskraporna i New York och i försvarsdepartementets eget högkvarter i Washington.

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 17:18

USA: Ryssland bakom allvarliga cyberattacker

USA pekar ut sju personer som arbetar för den ryska militära underrättelsetjänsten GRU för cyberattacker mot flera internationella organisationer – bland annat ett amerikanskt kärnenergiföretag och antikemvapenorganet OPCW. Attackerna har utförts mot känsliga mål i en rad länder..

UNT - 04 okt 18 kl. 17:18

USA: Ryssland bakom allvarliga cyberattacker

USA pekar ut sju personer som arbetar för den ryska militära underrättelsetjänsten GRU för cyberattacker mot flera internationella organisationer – bland annat ett amerikanskt kärnenergiföretag och antikemvapenorganet OPCW..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Utskott: Kinesiska jättar hotar USA

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE, svenska Ericssons konkurrenter, utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott. Utskottet har under elva månader granskat de två kinesiska företagen.

BT - 08 okt 12 kl. 02:36

Utskott: Kinesiska jättar hotar USA

De två kinesiska telekomjättarna Huawei och ZTE, svenska Ericssons konkurrenter, utgör ett säkerhetshot mot USA och bör nekas kontrakt och företagsköp i landet. Det säger representanthusets underrättelseutskott.
Utskottet har under elva månader granskat de två kinesiska företagen.

DN - 11 jun 18 kl. 22:36

Sanktioner USA:s svar på ryska cyberattacker

Trumpadministrationen utfärdade på måndagen sanktioner mot ett antal ryska företag och affärsmän. Dessa utpekas som medagerande i cyberattacker och för att ha bistått ryska militären och underrättelsetjänsten i andra skadebringande attacker..

Fler nyheter från Computer Sweden

Computer Sweden - 20 timmar sedan

Dags att gasa i den digitala omställningen – trots pandemin


Nej, det duger inte att huka och vänta tills coronakrisen blåst över. Nu är det läge att uppgradera sina digitala affärsstrategier och positionera sig för tillväxt..

Computer Sweden - I förrgår: 13:33

Skrivarjätten vill inte veta av någon storfusion under turbulensen


Skrivarjätten HP har hela tiden varit kallsinnig till budet från konkurrenten Xerox – och de är ännu mindre intresserade av en affär nu i de här turbulenta tiderna, att döma av ett aktieägarbrev..

Computer Sweden - I förrgår: 13:22

Videoundervisning avbryts efter problem med blottare


En skola i Oslo väljer att sluta använda sig av Whereby, detta efter att en naken man tagit kontakt med tre nioåriga flickor via appen..

Computer Sweden - I förrgår: 12:49

Bitcoins beräkningskapacitet kraschade med 45 procent


Beräkningskapaciteten i bitcoinnätverket har rasat med 45 procent de senaste dagarna när mindre brytare stänger av riggarna på grund av dålig lönsamhet. Men samtidigt sjunker också svårighetsgraden..

Computer Sweden - I förrgår: 11:23

Coronakrisen gör Hack for Sweden till Hack the crisis


Årets Hack for Sweden ändrar inriktning med anledning av den pågående smittspridningen. ”Det gäller att matcha de idéer som finns med önskemålen hos myndigheterna”, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman..

Computer Sweden - I förrgår: 11:03

Sinch gör miljardförvärv i Brasilien


Svenska telekombolaget Sinch fortsätter att sprida sig över jorden. Nu gör man en rejäl satsning i Sydamerika och Mexiko..

Computer Sweden - I förrgår: 10:36

Google skickade 40 000 varningar om statssponsrad hacking förra året


Under förra året skickade Googles hotanalys-grupp ut 40 000 varningar till Googles kunder om pågående försök att ta över konton och liknande attacker. Men inte en enda attack lyckades, enligt Google..

Computer Sweden - I förrgår: 09:58

Användare strömmar till Slack under coronakrisen – "dramatiskt skifte"


Slacks vd Stewart Butterfield uppger att samarbetsverktyget slår rekord efter rekord under jobba-på-distans-perioden både vad gäller användningen och betalande kunder..

Computer Sweden - I förrgår: 09:42

Efter covid-19 – Tietoevry justerar vinstprognosen


Den nya konsultjätten Tietoevry ändrar nu sina prognoser för 2020 som en följd av coronaviruset..

Computer Sweden - I förrgår: 09:33

Så smörjer du samarbetet i digitala kanaler – vett och etikett i coronatider


Vi är allt fler som arbetar hemifrån och kommunicerar med olika samarbetsverktyg, mejl, chatt och video. Men hur ser man till att få allt att löpa smidigt och hur ser den digitala etiketten ut?.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.