Västerbottens Folkblad > Nyheter

Friday, 10 April, 05:29

Västerbottens Folkblad - 17 okt 11 kl. 07:00

De kan blir grannar med genomfartsledUME 20 privatpersoner p Ringvgen p Teg anser sig vara verkrda av kommunen. Drfr verklagar man nu den klubbade versiktsplanen till frvaltningsrtten i Ume. ? Vi hade ingen aning om att man planerade en vg utanfr oss. S fr det?
Läs mer på Västerbottens Folkblad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De kan blir grannarmed , genomfartsled
BT - 04 maj 11 kl. 09:17

Starka röster mot genomfartsled på Campinggatan

Svar på Ingvar Zachrissons artikel i BT den 27 april. Förslaget att dra en genomfartsled på Caminggatan var ett mycket dåligt och ogenomtänkt förslag redan från början. Som tur är har de flesta vid det här laget insett det.

Sydsvenskan - 23 jun 19 kl. 18:00

Återvändsgränden planeras bli genomfartsled

De välkomnar sina blivande grannar men tycker att Kirsebergsdelen hamnat i bakvattnet..

YLE - 26 sep 14 kl. 17:09

Sea Horse Week-arrangörer och kritiska grannar möttes

Det gick stundvis hett till då arrangörerna från Sea Horse Week mötte grannar och andra Hangöbor under ett infotillfälle på fredag eftermiddag. Ridevenemangets arrangörer svarade på den kritikstorm som de mötte i samband med sommarens evenemang. Ett tiotal grannar och övriga Hangöbor hade bänkat sig till diskussion.

Dagensanalys.se - 09 feb 19 kl. 16:40

Svenskarna är sämst på att ha kontakt med sina grannar

Ring har gjort en undersökning i sex europeiska för att kartlägga de planerar användningen av säkerhetsutrustning för ”smarta hemmet”. De planerar att årligen följa trenderna för att se hur våra inställningar ändras. I undersökningen anger knappt var fjärde svensk (24%) att de har en regelbunden kontakt med sina grannar.

Kristianstadsbladet - 10 jun 11 kl. 16:28

Kristianstadsbladet har goda grannar

Foto: Johanna Wallin
Inofficiellt husband väcker campingens gäster.
Sweden Rocks inofficiella husband Goda Grannar har på festivalgeneralen Ingolf Perssons begäran gått runt och spelat för campinggästerna vartenda år sedan starten för 20 år sedan. I år föräras bandet ett eget gig på en av scenerna inne på festivalsområdet.

SmålandsPosten - 25 okt 13 kl. 10:57

Fel grannar tillfrågades om hönsgård

Nu ska mark- och miljödomstolen ska ta ställning till om ett par i Hovmantorp ska få ha höns. Fel grannar har tillfrågats enligt en överklagan. I april fick ett par i Hovmantorp tillåtelse av Lessebo kommun att hålla max fem höns i en del av sitt garage samt en anslutande inhägnad.

Barometern - 15 aug 14 kl. 10:49

Självklart ja till nya grannar

Kring 1900-talets början lämnade många svenskar Sverige på grund av fattigdom, religiös förföljelse och dåliga skördar. De kallades för nybyggare.
I dag kommer många människor till Sverige av samma skäl, men i dag kallas det att vara invandrare.

Skånskan - 15 mar 17 kl. 14:20

Noveller om grannar i bottenlös gottepåse

Recension/litteratur BOK Grannar
Författare: Elsie Johansson, Kim Thúy, Lars Norén, Josefine Klougart, Augustin Erba, Merethe Lindström, Aris Fioretos, Kjell Westö, Lydia Davis
Omslag: Karin Mamma Andersson
Förlag: Novellix ERWP.fif(0)Vad tänker du när du hör ordet granne? Själv tänker jag på norrmän i lusekofta, danskar med munnen full av kransekage och den snälla grannfamiljen på min barndoms radhusgata vars bokhylla jag välte när jag skulle klättra upp i den och undersöka en intressant spargris som stod ovanpå.

Trelleborgs Allehanda - 16 aug 12 kl. 08:10

Grannar strider vidare mot skjutbanor

Än är inte striden om Maglarps skyttecentrum över. Tre grannar drar nu ärendet vidare till mark- och miljööverdomstolen. Deras mål är att skyttecentrumet bommas igen helt.

YLE - 13 jul 13 kl. 16:36

Allt svårare att vräka sina grannar

Dålig grannsämja är inte tillräckligt för att tvinga grannarna att flytta. Störningarna måste vara tillräckligt omfattande, regelbundna och trotsa bostadsaktiebolagets varningar. Skillnaden mot tidigare är att bolaget inte längre kan bevisa störningarna med polisrapporter.

YA - 12 nov 13 kl. 14:50

Grannar överklagar minkfarmstillstånd

Arkivfoto: Ronnie Smith
Grannar till den planerade minkfarmen i Gussnava har nu överklagat Ystad-Österlenregionens miljöförbunds direktions beslut till länsstyrelsen.
En lantbrukare i Gussnava tänker bygga ett stall på 2 300 kvadratmeter där han ska föda upp 1 500 minkhonor för avel. Djuren ska slaktas och frysas ner på gården, för att därefter köras iväg för avpälsning.

Fler nyheter från Västerbottens Folkblad

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:18

Två kvinnor omhändertagna i centrum

Två kvinnor har omhändertagits i centrala Umeå. Strax efter 18-tiden blev två kvinnor, som är i 25- respektive 35-årsåldern, omhändertagna i centrala Umeå misstänkta för narkotikabrott. Kvinnorna misstänktes vara påverkade av narkotika och fick följa med polisen för provtagning.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 22:23

[PLUS] Tillbaka efter ett års skadefrånvaro när UIK storsegrade

A-lagsspelaren gjorde comeback efter ett års skadefrånvaro när Umeå IK:s F19 krossade och gick upp....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 21:18

Hon förlänger med Löven

Forwarden blir kvar i Björklöven. Lina Hedlund och Björklöven har kommit överens om en förlängning. Hedlund har spelat SDHL-hockey för SDE men har spenderat de senaste två säsongerna i Björklöven.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:33

[PLUS] Föremålet i Yttersjö var ofarligt

Bomskyddet har nu undersökt det föremål som påträffades på en tomt i Yttersjö. Föremålet var....

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:44

Kvinna misshandlad på Nydalahöjd

En kvinna har blivit slagen av en man utomhus. Vid 15-tiden inträffade en misshandel utomhus på Nydalahöjd i Umeå. En kvinna ska ha blivit slagen av en man och enligt uppgifter från polisen har de inte haft någon relation till varandra.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:38

Man misstänks för narkotikabrott

En man misstänks för innehav av narkotika. Vid 18-tiden kontrollerade polisen en man i Skelleftehamn. Mannen är i 25-årsåldern och misstänks nu för narkotikabrott, innehav.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:00

”Utan kärnkraft inga klimatmål”

Den svenska välfärden är beroende av tillförlitliga elleveranser. Att då avskriva kärnkraften är oansvarigt, menar Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson, Mattias Bäckström Johansson. Ett mål om helt fossilfri svensk elproduktion är inom räckhåll, detta då produktionen i dag främst kommer från kärnkraft, vattenkraft och väderberoende energislag som vindkraft.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 20:05

”Norrlandskandidater” ska in på heltid”

Aldrig förr har så många svenskar röstat i EU-valet. Och trots farhågan att valdeltagandet skulle backa i länet, blev resultatet det motsatta. I riket landade det preliminära resultatet på 53,3 procent, i länet låg vi strax under snittet på 52,6 mot fjolårets deltagande på 51,6 procent.

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:30

[PLUS] Alpina stjärnor flyttar utomlands

I höst går flyttlasset, då flyttar två av länets alpina stjärnor till Österrike..

Västerbottens Folkblad - 27 maj 19 kl. 19:00

[PLUS] Tonåringarna drömmer om en framtid på hemmaplan

Pendla flera mil varje dag eller första egna lägenheten långt hemifrån. Så ser verkligheten ut för....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.