DN > Utrikes

Tuesday, 31 March, 09:47

DN - 17 okt 11 kl. 06:34

?Fängslandet är tecken på Etiopiens problem?De två fängslade svenska journalisterna är inte de enda medierepresentanterna som farit illa i Etiopien. Men deras fall är kännetecknande för en rad problem hos den nuvarande regimen i Addis Abeba..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Etiopiens, Etiopien, Addis Abeba

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fängslandetär , tecken, Etiopiensproblem
YLE - 29 mar 17 kl. 12:53

Etiopiens premiärminister blir inte hedersdoktor vid finskt universitet

Tammerfors tekniska universitet var på väg att utnämna Etiopiens kontroversiella premiärminister till hedersdoktor vid universitetet i maj. Pressmeddelandet om utnämningen har ändå tagits bort från nätet, och universitetets rektor säger att det inte blir någon utnämning – eftersom premiärministern inte kan komma. Yle Nyheter kontaktades av en etiopisk journalist i exil i Finland som var mycket upprörd över att Tammerfors tekniska universitet tänkte utnämna Etiopiens premiärminister Hailemariam Desalegn till hedersdoktor vid universitetet.

Nyhetskanalen - 05 jun 12 kl. 07:34

Etiopiens regering vill utreda de fängslade journalisterna

Nytt hopp har väckts för de terrordömda journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson, som suttit fängslade i ett år, efter att ha gripits i Ogaden. Etiopiens regering har begärt en utredning om hur svenskarna uppfört sig i fängelset. Uppgifterna bekräftas för dn.

Helsingborgs Dagblad - 30 apr 13 kl. 11:36

Fängslandet av Tymosjenko "olagligt"

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (ECHR) konstaterade på måndagen att fängslandet av Ukrainas ex-premiärminister Julia Tymosjenko är olagligt. "Domstolen anser att frihetsberövandet har varit godtyckligt och olagligt under hela perioden", sade domstolen i ett uttalande. Däremot anser domstolen inte att hon behandlats illa under tiden i fångenskap..

SvD - 30 apr 13 kl. 11:33

Fängslandet av Tymosjenko olagligt

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (ECHR) konstaterar att fängslandet av Ukrainas ex-premiärminister Julia Tymosjenko är olagligt..

BT - 30 apr 13 kl. 11:59

Fängslandet av Ukrainas oppositionsledare kan vara olagligt

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (ECHR) konstaterade på måndagen att fängslandet av Ukrainas ex-premiärminister Julia Tymosjenko är olagligt. "Domstolen anser att frihetsberövandet har varit godtyckligt och olagligt under hela perioden", sade domstolen i ett uttalande. Däremot anser domstolen inte att hon behandlats illa under tiden i fångenskap.

Sydsvenskan - 30 apr 13 kl. 16:05

Fängslandet var "olagligt"

Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter (ECHR) konstaterade på tisdagen att fängslandet av Ukrainas ex-premiärminister Julia Tymosjenko är olagligt..

Nyheter 24 - 30 jan 12 kl. 13:13

Bildt på middag med Etiopiens ledare - nämnde inte Schibbye och Persson


Martin Schibbye och Johan Persson sitter fängslade i Etiopien - ändå sattes ingen press när svenska och etiopiska ledare var på samma möte. DAVOS/STOCKHOLM. Under slutet av förra veckan var Sveriges utrikesminister Carl Bildt på besök i Davos för att närvara vid World Economic Forum.

Nyheter 24 - 30 jan 12 kl. 13:52

Bildt på konferens med Etiopiens ledare - nämnde inte Schibbye och Persson


Martin Schibbye och Johan Persson sitter fängslade i Etiopien - ändå sattes ingen press när svenska och etiopiska ledare var på samma konferens. DAVOS/STOCKHOLM. Under slutet av förra veckan var Sveriges utrikesminister Carl Bildt på besök i Davos för att närvara vid World Economic Forum.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Etiopiens premiärminister är död

Etiopiens premiärminister Meles Zenawi är död, rapporterar den statliga televisionen i Addis Abeba, enligt nyhetsbyrån Reuters. Den etiopiska regeringen sa i juli att Zenawi tar en paus för att återhämta sig från ett ännu okänt tillstånd, då hade han inte setts offentligt på flera veckor.Enligt Etiopiens statliga television kommer vice premiärminister Hailemariam Desalegn ta över Zenawis roll..

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 12 kl. 12:16

EU träffar inte Etiopiens regering

EU fortsätter att försöka övertyga Etiopiens premiärminister Meles Zenawi att de terrordömda svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson ska friges..

Helsingborgs Dagblad - 10 maj 12 kl. 10:38

Bildt träffar Etiopiens ledare

Utrikesminister Carl Bildt träffar Etiopiens premiärminister Meles Zenawi under sitt pågående besök i Addis Abeba för att bland annat ta upp frågan om de två fängslade svenska journalisterna, enligt vad Bildt skriver på sin blogg..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Misstänkt överfallsvåldtäkt i Östersund

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt utomhus i centrala Östersund. Larmet inkom vid halv ett, natten mot tisdag..

DN - 2 timmar sedan

Coronaviruset stoppar körkort – 8.000 prov avbokas

Det blir tufft för dem som hade räknat med att ta körkort till sommaren. Trafikverket har på grund av coronaviruset stängt all ny bokning….

DN - 4 timmar sedan

Misstänkt samband mellan flera rån i Göteborg

Sammanlagt fyra personer rånades vid tre olika rån i Göteborg under natten mot tisdagen..

DN - 9 timmar sedan

Elva italienska läkare döda på två dagar

Ytterligare elva läkare har avlidit sedan de smittats med coronaviruset. Dödsfallen har ägt rum under de senaste två dagarna och sammanlagt….

DN - 12 timmar sedan

Dua Lipa jämför sig med futurism men blir mest kitsch

När den brittiska popsångerskan Dua Lipa jämför sig med experimentell futurism blir det bara för dumt, även om hon gör nostalgisk lättdisco….

DN - 14 timmar sedan

Första dödsfallet i Syrien

Helgedomar i Damaskus misstänks vara stora smitthärdar för det nya viruset..

DN - 14 timmar sedan

SHL kan ändra på licensreglerna: ”Måste göra nåt”

På grund av coronaviruset kan licensreglerna i SHL ändras. Det bekräftar Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson för SVT. –.

DN - 15 timmar sedan

Reinebo om OS-beskedet: ”Rimlig och bra lösning”

OS kommer att avgöras 23 juli–8 augusti 2021. Enligt SOK:s verksamhetschef Peter Reinebo var det de enda rimliga alternativet. – Idrott som….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.