Sydsvenskan > Kultur

Tuesday, 07 April, 14:28

Sydsvenskan - 17 okt 11 kl. 06:30

Stereotyper som skapar sympatiRealityserier om galna bridezillas har inte varit srskilt genomslagskraftiga i Sverige. Istllet har program som ?Svenska Hollywoodfruar?
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stereotypersom , skapar, sympati
SVT Debatt - 08 feb 17 kl. 10:59

”Rasistiska stereotyper skapar mening åt de hatfyllda”

”Så länge du inte är politiskt aktiv i en rörelse som nazisterna stör sig på, så länge du inte bor på en flyktingförläggning, så länge du inte är HBTQ, så länge du inte tigger på våra gator och så länge din kropp inte uppfattas som färgad, kommer de högerextremas hat, hot och våld inte drabba dig”, skriver Christer Mattsson..

Dagensanalys.se - 21 feb 17 kl. 11:31

Empati och Sympati – att hantera starka känslor

Vi har under de senaste tvåhundra åren i Sverige lärt oss att det är viktigt att vara rationell och bete oss på ett korrekt och sansat sätt. När alla är lugna är det lätt att vara empatisk och sätta sig in i andras situation. Det är när du kommer i kontakt med starka känsloyttringar som det bli betydligt svårare.

Dagensanalys.se - 01 sep 16 kl. 19:31

Empati och Sympati – liten skillnad med stor effekt

Det finns idag mycket forskning som visar på vikten av att vara empatisk, både som medmänniska och som chef. När arbetsklimatet blir tuffare är det sammanhållningen och empatin mellan kollegor och samarbetspartners som gör att vi orkar jobba vidare. Vissa menar dock att man inte får vara för empatisk, för då blir det för jobbigt för en själv.

Posh24 - 19 jul 14 kl. 13:31

Kim Kardashian: "Jag känner ingen sympati för Rob!"

Rob Kardashian skapade rubriker när han skippade sin syster Kim Kardashians bröllop i maj. Nu säger den 33-åriga realitystjärnan att hon inte känner någon sympati alls för sin bror, som på grund av sina viktproblem även skippade deras familjesemester till Thailand nyligen.

”Vi har alla erbjudit honom hjälp men han tar inte emot den, så jag känner ingen sympati,” säger Kim under ett samtal med sin familj i det kommande avsnittet av Keeping Up With The Kardashians.

Politologerna - 18 dec 14 kl. 07:30

Varför ser sig kvinnliga EU-kandidater som mindre kompetenta? Om könsroller och stereotyper i politiken

Moderaterna har genom åren haft lättare att attrahera manliga än kvinnliga väljare. Kommer en kvinnlig partiledare att kunna ändra på det? På senare tid har forskningen visat att kvinnor inte i större utsträckning röstar på kvinnliga politiker, eller att kvinnliga politiker får fler kvinnor att engagera sig politiskt.

Världen Idag - 06 dec 19 kl. 16:04

Mörk historia med antijudiska stereotyper inom kyrkan

Antijudiska stereotyper i svensk kyrkokonst var temat för ett symposium i Uppsala i mars 2019. – Jesus var jude, kristendomen har djupa judiska rötter och ändå har genom kyrkans historia judarna framställts som de negativt ”andra”, med ganska grova stereotyper ibland, sade initiativtagaren, ärkebiskop Antje Jackelén inför symposiet..

Kristianstadsbladet - 20 dec 12 kl. 21:29

Fransk sympati - men ingen ursäkt

Det var ett steg framåt - men en ursäkt hade varit bättre. Sådan var reaktionen hos folkvalda algerier när Frankrikes president medgav att Algeriet behandlades brutalt under kolonialtiden.
President Francois Hollande, på tvådagarsbesök i Algeriet, uttryckte på torsdagen sin förståelse för det lidande kolonialstyret innebar.

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 13:42

Svenska sympatiåtgärder mot Ryanair

Fackförbunden Seko och ST varslar om sympatiåtgärder mot Ryanair. Bakgrunden är att de danska flygfacken FPU och Serviceforbundet den 2 juli varslade flygbolaget om konflikt. Förbunden har under lång tid krävt att Ryanair ska teckna kollektivavtal för piloter och kabinpersonal.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 13:42

Svenska sympatiåtgärder mot Ryanair

Fackförbunden Seko och ST varslar om sympatiåtgärder mot Ryanair. Bakgrunden är att de danska flygfacken FPU och Serviceforbundet den 2 juli varslade flygbolaget om konflikt. Förbunden har under lång tid krävt att Ryanair ska teckna kollektivavtal för piloter och kabinpersonal.

Helsingborgs Dagblad - 05 aug 15 kl. 19:32

Sympati för mer än Cecil

Med hjälp av inte minst sociala medier har en hel värld visat sin bestörtning över lejonet Cecils död men kanske framför allt över tillvägagångssättet, att någon betalar en stor summa för nöjet att döda. Det är, som komikern Ricky Gervais twittrade, sinnessjukt. Folks reaktioner har säkert också förstärkts då det i detta fall finns ett namngivet offer och gärningsman att förhålla sig till.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

591 döda i covid-19 i Sverige

Hittills har 7 693 personer i Sverige bekräftats smittade av coronaviruset och 591 dödsfall kopplade till covid-19 har rapporterats. Detta visar Folkhälsomyndighetens senast uppdaterade siffror, som publiceras klockan 14 varje dag. Enligt Svenska intens.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Stina Nilsson går direkt in i landslaget

Stina Nilsson kommer att tillhöra skidskyttelandslagets A-lag genom en av de två nya utvecklingsplatserna som skapats. – Jag är väldigt måldriven och älskar den här resan, säger Stina Nilsson. På Östersunds skidskyttestadion gav huvudpersonen själv till.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Regler om skyddsutrustning lättas

Regeringen ändrar reglerna för vilken typ av skyddsutrustning som får användas till exempel i vården, rapporterar SVT Nyheter. Hittills har Arbetsmiljöverket bara godkänt utrustning med så kallad CE-märkning, men från och med tisdagen ska också annan ut.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Flest coronasmittade i Stockholms förorter

Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta är de områden i Stockholm som har störst antal covid-19-smittade per 10 000 invånare, enligt siffror som Smittskyddet i Stockholm nu redovisar. Totalt har 3 143 personer konstaterats smittade i regionen vilket motsvarar 1.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

M: Byt ekonomisk strategi

Regeringen måste satsa 100 miljarder kronor per månad för att rädda svenska företag. Det föreslår Moderaterna som anser att regeringen måste byta ekonomisk strategi. Moderaterna tycker att det är dags för Sverige att byta ekonomisk strategi för att klar.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Varnas för hjälp med bankomatuttag

Branschorganisationen Swedsec varnar en rådgivare som fått tillgång till kunders kort och pinkoder och hjälpt kunderna med uttag från en bankomat. Regelbrottet ska ha skett vid upprepade tillfällen under flera år. "Genom agerandet har rådgivaren överträ.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Nedriven kontaktledning i Eslöv stoppar tåg

All tågtrafik mellan Stockholm och Malmö påverkas..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Tennisens bad boy delar ut mat i krisen

Den kontroversiella tennisstjärnan Nick Kyrgios vill hjälpa till under coronakrisen hemma i Australien. Han erbjuder människor som har det tufft att personligen köra hem mat till dörren. "Snälla, gå inte och lägg er hungriga", skriver han.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Funktionsnedsatt lämnades på tippbräda

Anställd i Vellinge kommun fick sluta sitt jobb..

Sydsvenskan - 7 timmar sedan

Viruslivet bromsar stöldligorna

De senaste veckorna har varit lugnare än vanligt för polisen. När färre rör sig ute på stan på grund av virusrestriktioner begås färre brott. I mars anmäldes bland annat färre våldsbrott, skadegörelsebrott och stölder än samma månad de senaste tre åren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.