BT > Inrikes

Wednesday, 01 April, 19:17

BT - 17 okt 11 kl. 06:30

EU-beslut kan gynna NorrbotniabananEU-kommissionen vntas p onsdag fatta ett transportpolitiskt beslut som kan f betydelse fr planerna p Norrbotniabanan.
Beslutar kommissionen att den s kallade Botniska korridoren ska bli en prioriterad jrnvgsstrcka ppnas en mjlighet att f EU-pengar till banan, skriver Pite-Tidningen.
EU prioriterar strckor som ska ing i Transeuropeiska transportntet.
Norrbotniabanan ska g lngs kusten mellan Haparanda och Ume.
.
Läs mer på BT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU-beslutkan , gynna, Norrbotniabanan
NSD - 17 okt 11 kl. 06:29

EU-beslut kan gynna Norrbotniabanan

EU-kommissionen väntas på onsdag fatta ett transportpolitiskt beslut som kan få betydelse för planerna på Norrbotniabanan..

Västerbottens Folkblad - 17 okt 11 kl. 08:09

Viktigt EU-beslut för Norrbotniabanan

På onsdag tar EU-kommissionen ett beslut som kan bli avgörande för Norrbotniabanan. På onsdag tar EU-kommissionen ett beslut som kan bli avgörande för Norrbotniabanan. Om Botniska korridoren prioriteras av EU så öppnar det en möjlighet att få EU-medel till kustjärnvägen.

DN - 22 okt 14 kl. 16:31

Kritik mot beslut om Norrbotniabanan

Bygget av Norrbotniabanan kom inte igång under åtta år med regeringen Reinfeldt. Nu kritiserar de borgerliga den rödgröna regeringen och Vänsterpartiet för att sakna finansiering för beskedet att snabbjärnvägen mellan Umeå och Luleå ska byggas..

Västerbottens Folkblad - 14 dec 11 kl. 17:06

Inga pengar till Norrbotniabanan

     Riksdagen fattade i dag beslut om att inte sätta igång byggandet av Norrbotniabanan. Riksdagen fattade i dag beslut om att inte sätta igång byggandet av Norrbotniabanan. De borgerliga partierna och Sverigedemokraterna röstade emot en start av bygget medan ?

Västerbottens Folkblad - 18 okt 11 kl. 00:44

Norrbotniabanan hoppasfå vara med om miljonregn

UMEÅ I morgon fattas ett EU-beslut som kan ge byggandet av Norrbotniabanan en rejäl skjuts på traven. Om kustjärnvägen i Norrland blir en EU-prioriterad sträcka innebär det rena miljonregnet. UMEÅ I morgon fattas ett EU-beslut som kan ge byggandet av ?

Expressen - 3 timmar sedan

”Att stänga ner skulle inte gynna någon nu”

Socialförsäkringsministern Ardalan Shekarabi uppmanar de svenska spelbolag som erhåller nätkasinon att ”vidta åtgärder” i en intervju med Aftonbladet. Nu svarar ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth på uppmaningen. – Att stänga ner vår verksamhet skulle inte gynna någon i rådande stund, skriver han till Travronden.

Västerbottens Folkblad - 16 jul 13 kl. 22:25

Norrbotniabanan kan gå miste om miljarder från EU

Regeringens beslut om att bygga Norrbotniabanan dröjer. Vilket kan medföra att projektet gå miste om miljarder kronor från EU. Det skriver Västerbottensnytt.

Kristianstadsbladet - 22 okt 14 kl. 06:51

V: Nu ska Norrbotniabanan byggas


Regeringen är överens om att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång. Det uppger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för SVT:s Västerbottensnytt. - Det här är mycket viktigt för både Norr- och Västerbotten och en fråga som jag har drivit hårt i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

BT - 22 okt 14 kl. 06:51

V: Nu ska Norrbotniabanan byggas

Regeringen är överens om att bygget av Norrbotniabanan ska komma igång. Det uppger Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt för SVT:s Västerbottensnytt. - Det här är mycket viktigt för både Norr- och Västerbotten och en fråga som jag har drivit hårt i förhandlingarna med Socialdemokraterna och Miljöpartiet.

Västerbottens Folkblad - 22 okt 14 kl. 09:57

Norrbotniabanan kom med i budgeten

Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt meddelar att Norrbotniabanan kom med i budgeten. Enligt Vänsterpartiet finns nu en skrivelse om Norrbotniabanan med i regeringens budget som ska presenteras på torsdag. Partiledaren Jonas Sjöstedt hävdar att Vänsterpartiet ensamt ligger bakom att skrivelsen om Norrbotniabanan kom med.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.