Kristianstadsbladet > Kultur

Wednesday, 08 April, 01:35

Kristianstadsbladet - 17 okt 11 kl. 06:30

Vardagsliv med rädslaNY BOK. Novellsamling.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Jan Karlsson, Mats Kempes, Nattlampan, BOK, KempeNattlampan, Radhus, Magnus Dahlström, Norstedts

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vardagslivmed , rädsla
YA - 05 aug 13 kl. 04:00

Nu Pride - sedan diskriminering

Det är veckan efter den stora pridefestivalen i Stockholm. Sakta men säkert kommer frågor som sexualitet, familjenormer och strukturer få allt mindre uppmärksamhet. Många ser det som ett ickeheterosexuellt särintresse, eller något som bara är viktigt för andra länder, som Ryssland eller Iran.

SmålandsPosten - 21 jan 14 kl. 07:28

Lasse Bengtsson: Afghanistan ? om en yttre och inre resa

Boken Afghanistan är ingen tungviktare, snarare en personlig dokumentation av en upplevelserik resa, för Bengtsson är nyfiken, positiv och engagerad. Han skriver dessutom lättsamt och bjuder på sig själv Det började med att Lasse Bengtsson var trött på jobbet som program­ledare på TV4, det hade förändrats, kommersiella hänsyn hade tagit över. Han kände att han ville någonting annat och så dök annonsen som informatör för Svenska Afghanistankommittén (SAK) upp.

YLE - 27 okt 15 kl. 18:46

Annika Löfgren: Mina barn ska inte behöva välja ketchup

Tjugo minuter efter att jag bett tioåringen gå till närbutiken för att köpa ketchup ringer telefonen.  - Vilken ska jag ta? Det finns den här med vähemmän sokeria, luomu, Pikkumyy, sen finns det nån med makeutusaine, pepparsmak, utan konserver...

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Konst i påsk: Säsongspremiär med Slas på Rikstolvan

Konstcentret Rikstolvan i Järrestad öppnar för säsongen på långfredagen. Det blir en annorlunda upptakt utan vernissage och med begränsningar när det gäller antalet besökare. Bland annat visas målningar och teckningar av författaren och konstnären Stig Slas Claesson och författarporträtt av fotografen Cato Lein..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

”Pesten” - en klassiker med skrämmande aktualitet

Att läsa Nobelpristagaren Albert Camus ”Pesten” i ljuset av Corona-pandemin är kusligt. Igenkänningen är slående och skrämmande, skriver YA:s Ulf Mårtensson..

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Snirklar som skapar hopp

Det blir en påsk utan konstrundor, men för den som vill se konst finns det ändå en hel del att upptäcka. Inte minst i Åhus, där bland annat Helena Johansson Palmqvist visar metallkonst, och då främst olika former av ljusstakar med människor, djur och snirklar som motiv. ”Jag vill gärna förmedla olika former av känslor; som glädje, värme och hoppfullhet.

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

”April” – sädgäss och vårens första tidning

Det är april och snart påsk, trots allt. Författaren och akademiledamoten Per Wästberg fortsätter att känna av årstidens noteringar i sin fjärde dikt i serien Plats för poesi, ”April”. .

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Konstens vägar leder vidare – på flera sätt

Det här är en påsk som ingen av oss tidigare upplevt, och de konstutflykter som många av oss brukar göra just den här helgen ställs till stor del in. Men kultur behöver vi, det har blivit än tydligare. .

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

Här hittar du utställningarna som har öppet i påsk

Alla konstrundor i Skåne är inställda, men här och var finns det ändå utställningar att besöka i påsk. Här är ett kalendarium för dig som vill ut, dock med reservation att ändringar kan ske. Och med uppmaningen att följa de restriktioner som gäller.

Kristianstadsbladet - 6 timmar sedan

”Livet är kort, konsten är lång”

Konstdrottningen flyttar i påsk hem sin konst till slottet. ”Det är ett helt fantastiskt ställe, och vi kommer att visa konst både inne och ute”, säger Rebecca Salomonsson, mer känd som ArtQueen, om påskens utställning på ArtCastle, Norra Åsum..

Kristianstadsbladet - Igår: 18:00

Beslut: Backåkra skjuter upp öppnandet

Dag Hammarskjölds Backåkra skulle ha öppnat för säsongen på långfredagen. Nu skjuts öppnandet upp på obestämd tid..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:21

Mörk humor och sarkasm i rapp deckardebut

Oyinkan Braithwaites debut är udda och underhållande, även fast seriemördarspåret inte håller hela vägen, tycker Bella Stenberg..

Kristianstadsbladet - Igår: 11:12

Rivstart i lyxbilsmiljö som slirar mot slutet

En deckardebut om bilbransch i miljardklassen. Ellinor Wessel håller spänningen uppe men Inger Melin undrar över upplösningen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.