BLT > Nöje

Friday, 03 April, 03:03

BLT - 17 okt 11 kl. 06:00

Nu hänger Bengt Saltös verk på Marinmuseum
Bengt Saltö har alltid hyst en speciell förkärlek för det marina.
Så passande då att Marinmuseum nu köpt in ett av hans konstverk.
Bengt Saltö finns representerad lite varstans, i Kaliningrad, i Finland och på Rosenbad i Stockholm.
Men när Marinmuseum hörde av sig och ville köpa in ett av hans konstverk var det lite extra roligt för Karlskronakonstnären.
?
Läs mer på BLT
Läs mer om:
Bengt Saltös, Marinmuseum, Saltö, Kaliningrad, Finland, Rosenbad, Stockholm, Karlskronakonstnären, Bengt Saltö, Visbyklass, Visbykorvett, Nya Simulatorhuset, Lindholmen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu hänger, Bengt, Saltös, verk, Marinmuseum
Länstidningen i Jämtland - 25 aug 18 kl. 10:00

Bengt Lindströms verk visas i Storsjö kapell - sedan skeppas de till USA

Nu i helgen den 25-26 augusti visas Bengt Lindströms verk återigen i hans födelsebygd på....

Kristianstadsbladet - 02 jul 13 kl. 16:06

Bengt Hallberg har avlidit


Pianisten och jazzmusikern Bengt Hallberg har gått bort, skriver Hallands Nyheter. Hallberg föddes 1932 i Göteborg och studerade kontrapunkt och komposition på Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Bengt Hallberg var en av landets främsta jazzpianister och samarbetade med artister som Alice Babs, Arne Domnérus, Stan Getz och Svend Asmussen.

Skånskan - 14 jul 18 kl. 10:00

Så minns vi Ingmar Bergmans filmer och verk

I dag är det 100 år sedan Ingmar Bergman föddes. Vi firar med att låta kultur- och nöjesredaktionens medarbetare bjuda på sina Bergmanfavoriter och minnen. ANNA LINDBLOM
Egentligen är Den goda viljan den juvel jag håller högst i den Bergmanska skattkistan, men när jag såg om Fanny och Alexander i julas, mitt under brinnande #metoo, blev det faktiskt något av en ögonöppnare.

Skånskan - 07 apr 16 kl. 15:33

Bengt Hall avslutar med två uruppföranden

Kultur och Nöje Figaros bröllop regisserat av världsberömda Peter Stein, HC Andersens Snödrottningen som nyskriven familjeopera, La Gioconda i regi av Staffan Valdemar Holm, nyskriven musikal om Karl Gerhard och rymdeposet Aniara. Och så Idolartisten Andreas Weise som gör musikaldebut i Kinky Boots.Malmö Opera, säsongen 2016/2017
Stora scenen:
Kinky Boots, musikal, premiär 3/9
To see the world while the light lasts, dansteater i samarbete med Skånes Dansteater, premiär 15/10
Figaros bröllop, opera, premiär 12/11
Snödrottningen, nyskriven familjeopera, premiär 12/1 2017
Tänk om, musikal, premiär 11/2 2017
La Gioconda, opera, premiär 25/3 2017
Aniara, opera, premiär 6/5 2017
Operaverkstan:
Andrejs längtan, barnopera, nypr

BT - 10 jan 15 kl. 13:50

Nestor visar aktuella verk i Borås

På Flaménska galleriet öppnar i dag en separatutställning med målaren Per-Erik Ekelund från Fritsla. En verklig veteran med en helt egen stil. Han har kallats för en nestor i konstnärskretsar i Sjuhäradsbygden.

Expressen - 18 jan 16 kl. 12:06

Så dör profilen i sista boken om "Saltön"

Viveca Lärn, 71, har skrivit färdigt den åttonde och sista boken om "Saltön". För GT avslöjar författaren nu hur hon tar livet av en av sina populära karaktärer. – Hon har så stor hatt som skymmer sikten.

GT - 18 jan 16 kl. 12:06

Så dör profilen i sista boken om "Saltön"

Viveca Lärn, 71, har skrivit färdigt den åttonde och sista boken om "Saltön". För GT avslöjar författaren nu hur hon tar livet av en av sina populära karaktärer: – Hon har en så stor hatt som skymmer sikten. Så hon blir överkörd..

Sydsvenskan - 16 okt 14 kl. 04:00

Bengt Ludvig Persson

Bengt Ludvig Persson, Bjärred, avled den 2 oktober i en ålder av 77 år. Han sörjs närmast av Maylise med barn och barnbarn samt av systrarna Ulla och Birgit med barn.Ludde, som han helst ville bli kallad, var en bildad man.

Kristianstadsbladet - 11 sep 14 kl. 09:29

Hillfons vänner köpte flera verk

Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT
I sista stund började pengarna ramla in till Hertha Hillfons vänner. Föreningen lyckades köpa verk för runt två miljoner kronor vid den mycket framgångsrika auktionen på tisdagen.
Keramikern Hertha Hillfons livsverk gick på tisdagen under klubban på Stockholms auktionsverk.

Sydsvenskan - 28 jun 15 kl. 12:55

Samarbete som spränger gränser

Ett fint regn strilar över amfiteatern i Pildammsparken när dansföreställningen ”C me” har premiär. Under den gångna veckan har brottstycken visats på olika platser i Malmö: via torget utanför Konsthallen, framför Malmö Live och i Västra hamnen har dansarna från Skånes Dansteater, Teater Teamus och Aktiva tjejer snirklat sig fram för att till slut landa i Malmös grönaste lunga. Under taket på scenen är det som tur är torrt när Melody Putu och Marie Lander gör entré: majestätiskt vandrande och mjukt rullande.

Fler nyheter från BLT

BLT - 5 timmar sedan

Kortfilmsthrillern Iris visas gratis online

Den 6 februari hade thrillern Iris av Karlskronaregissören Mattias Olsson Sverigepremiär. Vid lunchtid på fredagen släpps den för fri visning på nätet via en länk på Facebook. Samtidigt avslöjar regissören sina planer på att göra en långfilm av Iris..

BLT - 6 timmar sedan

Musik i Blekinge trots corona tack vare ny teknik

Flera medarbetare på Musik i Blekinge fick samma idé samtidigt: vi måste se till att musikerna i länet kan nå sin publik även när nästan alla konserter ställs in. Nu öppnar de en ny toppmodern studio där såväl musik som föredrag ska kunna live-streamas, direktsändas på internet. .

BLT - 8 timmar sedan

Tv-serierecension: ”Det är omöjligt att känna ens minsta sympati med denna jättebebis från helvetet”

28-åriga Maria är helnöjd med livet. Hon bor gratis i världens bästa bostad (hemma hos mamma) i sin älskade barndomsstad Falkenberg. Men när ex-pojkvännen dyker upp med sitt välordnade liv verkar alla – utom Maria – vilja förändras..

BLT - 8 timmar sedan

Tv-serierecension: Mästerligt skådespel i ”Unorthodox”

Ett nutidsdrama med kristet utseende. Och en ny stjärna är född i fenomenala Shira Haas..

BLT - 17 timmar sedan

Lista: Så är läget band för band inför Sweden Rock Festival

Ledningen för Sweden Rock Festival planerar fortfarande för en festival i Norje. Det gör inte alla bokade band. Här är listan med bandens status..

BLT - 20 timmar sedan

Jesper Hafström längtar till kontakten med live-publiken

Här är andra avsnittet i BLT:s serie där skapande Blekingebor delar med sig av sin verklighet i dessa tider när mänskliga kontakter har blivit så begränsade. BLT ger i dag plats till en presentation av Jesper Hafström, Nättraby, som är i full verksamhet som musikskapare. .

BLT - I förrgår: 21:40

Daniel Alfons först i BLT:s nya serie med kreativa blekingar

Vad gör alla kreativa personer som tvingas avstå från spelningar, utställningar och så vidare? Det vill vi på BLT veta och skickade därför ut ett upprop i början av veckan, där vi erbjuder dem att på vår webb och i tidningen berätta om livet under corona-epidemin. Redan efter några minuter kom vissångaren Daniel Alfons svar!.

BLT - I förrgår: 07:37

Inkännande om okända pärlor i Blekinge

Björn Gidstams bok ”Blekinge” får beröm av vår recensent. ”Min bok är nu full av små papperslappar på platser som jag vill besöka”, skriver Jane Betts..

BLT - I förrgår: 07:39

Eghammers komihåg-lista

William Faulkner gjorde det och vann Nobelpriset, men när Patric Eghammer gör det blir han bara profet i sin egen hemstad. Konststycket att driva en historia genom lösryckta texter bemästras av få, skriver vår recensent Elmeri Eklund.

BLT - 30 mar 20 kl. 14:21

Alexander Höglund avslutar kreativ månad i Litauen

Konstnären och PLX-profilen Alexander Höglund, Malmöbo med rötterna i Karlshamn, avslutar nu en månads vistelse i på Kuriska näset i Litauen. BLT Kultur och nöje har fått ett resebrev med bilder som svar på ett antal frågor. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.