Expressen > Nyheter

Tuesday, 07 April, 14:45

Expressen - 17 okt 11 kl. 05:38

Kvinnor med cancer får vänta på vård.
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnormed , cancerfår , vänta, vård
GT - 11 feb 19 kl. 06:23

Kvinnor tvingas vänta på assisterad befruktning i 4 år

I Göteborg kan ensamstående kvinnor som vill genomgå assisterad befruktning tvingas vänta fyra år.Det är längst i Sverige, uppger Ekot.Det gör att många av kvinnorna i stället reser till Malmö..

DN - 06 mar 14 kl. 10:23

Kvinnor betalar högre ränta

13 procent. Så mycket mer betalar kvinnor i ränta på konsumtionslån jämfört med män. En möjlig orsak är inkomstskillnader mellan könen.

DN - 07 aug 16 kl. 20:54

Ensamstående får vänta år med att skaffa barn


Sedan den 1 april i år har det varit lagligt för ensamstående kvinnor i Sverige att skaffa barn genom insemination. Men i praktiken kan barnlängtande kvinnor få vänta i tre till fyra år..

DN - 11 mar 13 kl. 14:24

Unga kvinnor väntar med körkort

Det finns stora skillnader mellan körkortstagande i olika delar av landet. Och unga kvinnor verkar vänta med att ta körkort..

SR - 11 feb 19 kl. 04:00

Kvinnor tvingas vänta på assisterad befruktning

Sedan 2016 får man som ensamstående genomgå assisterad befruktning i Sverige, men det är stora skillnader på väntetiden i olika delar av landet..

UNT - 28 jun 19 kl. 11:00

Kvinnor fick vänta länge på VM

Första fotboll- VM för herrar var år 1930 medan motsvarande turnering för damer dröjde till 1991..

YLE - 08 mar 17 kl. 09:59

Mammografiscreening av äldre kvinnor har räddat liv

Mammografiscreening av kvinnor i åldern 60-69 år ser ut att minska dödligheten i den vanligaste cancerformen bland finländska kvinnor. I Sverige erbjuds alla kvinnor i åldern 40-74 år mammografiscreening i syfte att hitta eventuella bröstcancerfall i ett tidigt skede. I Finland omfattades till en början 50-59-åringar av screeningen och för cirka tio år sedan utvidgades screeningen till att gälla även kvinnor i åldern 60-69 år.

GT - 17 apr 15 kl. 21:49

Skulle kolla cancer – fick vänta i 11 månader

En man skulle undersökas på Norra Älvsborgs Länssjukhus för att se om han hade cancer. Men de långa köerna gjorde att han fick vänta – i över 11 månader! – Det visade sig då att mannen hade cancer.

UNT - 23 nov 12 kl. 01:30

Lång väntan på bröst efter cancer

Kvinnor i Göteborg som opererats för bröstcancer och blivit friska, får vänta i minst ett år på ett nytt bröst. Ibland är väntetiden flera år, trots att den ska vara högst tre månader, skriver Göteborgs-Posten.(TT).

Sydsvenskan - 16 maj 19 kl. 07:41

Cellprovssvar dröjer – tros öka fall av cancer

Hälften av landets regioner ger inte svar på tagna cellprov inom den rekommenderade tiden på 28 dagar, rapporterar Ekot. Längst väntetider är det i Uppsala och Västra Götaland där kvinnor får vänta så länge som ett halvår på svar. För majoriteten av kvi.

Helsingborgs Dagblad - 16 maj 19 kl. 07:41

Cellprovssvar dröjer – tros öka fall av cancer

Hälften av landets regioner ger inte svar på tagna cellprov inom den rekommenderade tiden på 28 dagar, rapporterar Ekot. Längst väntetider är det i Uppsala och Västra Götaland där kvinnor får vänta så länge som ett halvår på svar. För majoriteten av kvi.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Hur svårt kan det vara att stänga ett köpcentrum?

Varför tog det så lång tid? Och hade det verkligen inte varit möjligt att stänga Sveriges bibliotek på ett enklare sätt?Regeringen ser ut att få sina extra maktbefogenheter, men vägen dit kantas av frågetecken..

Expressen - 10 minuter sedan

Norska gränsvakterna: Vi är rädda för svenskar

Här är coronanyheter från landet runt..

Expressen - 30 minuter sedan

Bagare anklagas för nagelklipp vid degen

Bagaren fick sparken från sitt jobb efter att bageriet hävdat att han klippt tånaglarna i närheten av en deg. Nu kräver bagaren 200 000 kronor i skadestånd, rapporterar Hallandsposten. – Ingen konsument vill riskera att få tånaglar i sitt bröd, säger bageriets vd till tidningen.

Expressen - 1 timme sedan

Stor gräsbrand i Karlskrona

Larmet kom strax efter klockan 13 om en brand i Karlskrona kommun.Enligt BLT rör det sig om en gräsbrand på Sturkö.Det ska vara 5 000 kvadratmeter av gräsyta som brinner..

Expressen - 1 timme sedan

Fyra till har avlidit av covid-19 i Västsverige

På tisdagen har fyra nya dödsfall till följd av coronaviruset rapporterats i Västsverige.I Värmland och i Jönköping har två personer avlidit. På Södra Älvsborgs sjukhus har också två patienter dött sedan måndagen, rapporterar P4..

Expressen - 1 timme sedan

Edwin, 4, ströps till döds – domen mot mamman dröjer

Edwin, 4, hängdes och ströps till döds av sin mamma i Halmstad. Men domen kommer att dröja. Halmstads tingsrätt begär att Socialstyrelsens rättsliga råd yttrar sig om hennes psykiska tillstånd..

Expressen - 1 timme sedan

Coronakrisen öppnar OS-dörren för Nordén

En ekonomisk käftsmäll med inställda tävlingar och sponsorer som går under.Men coronakrisen innebär också att det kanske kan bli ett fjärde OS för triathletstjärnan Lisa Nordén, trots att hon egentligen lagt ner sina olympiska ambitioner.– Dörren till ett OS är lite mer öppen, säger hon.

Expressen - 1 timme sedan

Stena Line permitterar och varslar hundratals

Stena Line planerar att permittera 600 medarbetare och varsla ytterligare 150 om uppsägning inom sin verksamhet på Irländska Sjön och Nordsjön.Åtgärden är en direkt konsekvens av den negativa påverkan som coronaviruset har på Stena Lines passagerar- och fraktverksamhet, meddelar man i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Regeringen får stöd för lagen om mer makt

Regeringen har fått igenom ett lagförslag om mer makt.Statsminister Stefan Löfven höll i dag ett flera timmar långt sammanträde med de övriga partiledarna.Regeringen har lyssnat på oppositionen och Lagrådets synpunkter..

Expressen - 2 timmar sedan

Det gör Västtrafiks nya kontrollanter

I coronakrisen behöver Västtrafiks kontrollanter arbeta på nya sätt för att undvika smittan sprids.Sedan Folkhälsomyndighetens nya rekommendationer gällande kollektivtrafik har Västtrafik även dragit in på antalet biljettkontroller – i stället jobbar kontrollanterna med att reglera trängseln.– Vi som operatörer försöker begränsa antalet passagerare per fordon, säger Henrik Kjellberg, presstalesperson på Västtrafik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.