BT > Ekonomi

Tuesday, 07 April, 00:27

BT - 14 okt 11 kl. 16:15

Högre räntor, starkare krona
De svenska marknadsräntorna steg på fredagen, i avvaktan på kvällens G 20-möte i Paris. Kronan stärktes mot både euron och dollarn.
Tioårig statsobligation: 1,99 procent (1,94).
Tvåårig statsobligation: 1,35 procent (1,33).
Euro: 9:13 kronor (9:14).
Läs mer på BT
Läs mer om:
Paris

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Högre, räntor, starkare, krona
E24 - 11 sep 15 kl. 11:43

Högre räntor, starkare krona

Svenska räntor gick mot strömmen på fredagen och steg i spåren av starka BNP- och jobbdata. Kronan stärktes dessutom något..

BT - 24 jul 12 kl. 16:25

Högre räntor, starkare krona

Stockholmsbörsen rör sig runt nollstrecket på eftermiddagen - precis som flera andra marknadsplatser i Europa. Räntorna steg medan kronan stärktes mot både euron och dollarn.
Sent i går sänkte kreditvärderingsinstitutet Moody's sina framtidsutsikter för Tyskland, från stabil till negativ.

Kristianstadsbladet - 04 feb 13 kl. 16:51

Lägre räntor, starkare krona


Kronan stärktes något, medan marknadsräntorna sjönk på måndagen.Räntan på den tvååriga statsobligationen sjönk till 1,03 procent (1,04), medan räntan på den tioåriga obligationen backade till 1,98 procent (1,99).En euro kostade vid klockan 16.

DI - 13 maj 16 kl. 10:42

Räntor och valutor: Lägre Europaräntor

Fredagens förmiddagshandel på de europeiska finansmarknaderna präglas av nedgångar på börserna, något lägre räntor och en starkare dollar..

DN - 03 sep 13 kl. 09:03

Högre räntor tecken på normalisering

Högre räntor är inget konstigt när uppgången börjar från mycket låg nivå. Marknadsräntorna stiger redan och nästa steg från Riksbanken blir att höja reporäntan, även om beskedet på torsdag inte blir någon ändring. Starkare konjunktur betyder ändå att räntesänkningarnas tid är förbi..

Cornucopia - 05 apr 17 kl. 16:01

ECB varnar för högre räntor - flera svenska banker höjer bolåneräntorna

ECB har gått ut och varnat för att politikerna måste räkna med högre räntor framöver. Samtidigt höjer nu flera svenska banker återigen sina bolåneräntor eftersom marknadsräntorna på obligationsmarknaderna fortsätter stiga och gör upplåningen för finansieringen allt dyrare. Svenska marknadsräntor är dock inte stigande, så det måste handla om upplåning i utländsk valuta.

Dagens PS - 07 aug 17 kl. 08:18

”Lite högre räntor vore bra”

Rutger Arnhult har enligt Dagens Industri fortsatt tanka aktier i fastighetsbolaget Klövern, där han är vd och storägare. Han bekymrar sig föga över hotet om en åtstramingspolitik från ECB och Riksbanken. Han tvärt om välkomnar åtgärderna.

Cornucopia - 13 nov 18 kl. 09:06

Riksbanken: Fallande bostadspriser kan ge högre räntor

Riksbanken varnar hos SvD för att bankernas så kallade säkerheter inte är så stora som det hävdas, samt att bolåneräntorna kan stiga om bostadspriserna faller. Det senare kan alltså bli en självförstärkande nedåtgående spiral.
Finns inget som kan gå fel.

Cornucopia - 16 dec 14 kl. 09:38

20% av BLT har inte råd att amortera eller betala högre räntor

Under rubriken "Svenskarna har råd att amortera" har någon bostadsbubbleförnekare på TT skickat ut en artikel där det framgår att var femte skuldslav inte har råd att amortera och därmed inte heller har råd med högre räntor. Artikeln hittar ni här.

I artikeln står följande:"Men två av tio skulle inte alls ha råd eller bara klara av max 500 kronor i månaden.

DI - 06 aug 17 kl. 17:26

Klöverns storägare vill se högre räntor

Fastighetsinvesteraren Rutger Arnhult räds inte högre räntor. Trots att oro för just åtstramad penningpolitik i förra året skakade om fastighetsaktierna på börsen, säger han sig välkomna en höjning. ”Lite högre räntor vore bra.

PrivataAffärer - 28 jan 19 kl. 09:48

Nordea: Högre boräntor kan leda till prisfall

”Det är svårt att exakt bedöma vid vilken nivå högre räntor leder till en markant nedgång i bostadspriserna. Men situationen är bräcklig och våra beräkningar visar att även måttliga räntehöjningar skulle leda till historiskt förhöjda räntekostnader”, skriver banken. Ett exempel, för varje procentenhet som räntorna stiger kommer räntekostnaderna i förhållande till disponibla inkomster att stiga med närmare 2 procentenheter (före skatt).

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.