Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Thursday, 02 April, 11:30

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 11 kl. 01:32

Kritik för dödsfall efter hundattackEn man i 70-årsåldern som blivit riven av en hund sökte hjälp på ett sjukhus i Småland, men avled nio timmar efter ankomsten. Nu får lasarett allvarlig kritik av Socialstyrelsen, skriver Smålänningen. En hund hade rivit mannen på en arm tre veckor tidigare. Såren hade läkt, men mannen fick blodförgiftning. Läkaren visste inte hur han skulle behandla den svårt sjuka patienten men tog ändå inte hjälp av någon kollega..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Småland, Socialstyrelsen, Smålänningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kritikför , dödsfallefter , hundattack
SmålandsPosten - 27 dec 14 kl. 10:42

Bättre rutiner efter dödsfall

Crew Care i Diö har ändrat sina rutiner sedan utredningen efter ett dödsfall fått kritik. Inspektionen för vård och omsorg avslutar därmed ärendet. Det var i slutet av mars som en ung person hittades livlös på behandlingshemmet Diö HVB.

BT - 30 dec 14 kl. 12:31

Flera dödsfall i Malaysiastorm

En kvarts miljon människor har tvingats fly från sina hem i Malaysias värsta översvämningar på flera årtionden. Flera dödsfall rapporteras. Stark kritik riktas mot regeringens svar på katastrofen.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Lasarettet får kritik efter dödsfall

Karlskoga lasarett får kritik av IVO efter utredningen av ett dödsfall som inträffade 2013. Patienten drabbades av en allvarlig vårdskada och borde ha anmälts enligt lex Maria, enligt IVO..

SmålandsPosten - 03 sep 14 kl. 06:12

Utredning kritiseras av IVO efter dödsfall

En ung boende hittades i våras död på behandlingshemmet Diö HVB. Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, kritik mot brister i ägarna Crewford Care AB:s utredning av dödsfallet. Det var i slutet av mars som en ung person hittades livlös på behandlingshemmet Diö HVB.

BT - 03 nov 14 kl. 16:13

Allvarlig kritik efter dödsfall på Säs

Södra Älvsborgs sjukhus får allvarlig kritik av IVO, Inspektionen för vård och omsorg för brister i vården av en äldre kvinna i vintras. Kvinnan fick olämplig medicinering och bristande tillsyn och dog efter att ha påträffats medvetslös på avdelningen. Kvinnan som var drygt 70 år gammal fördes i ambulans till sjukhusakuten i Borås efter att ha drabbats av andningsproblem i hemmet.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Gevalias nya reklam får hård kritik – "För tankarna till självmord" Inte första gången

STOCKHOLM. Det började i måndags med att Södermalmspolisen lade upp en bild på Gevalias nya reklamkampanj på Twitter, med orden: "För en polis i Stockholm ger denna kampanj andra associationer. Så många gånger..

YA - 29 okt 14 kl. 15:08

Chefer på lasarettet får kritik efter dödsfall

Tio patienter avled efter att ha drabbats av en tarmbakterie på Ystads lasarett. När utredningarna om utbrottet nu är klara få tre chefer kritik, men ingen tvingas lämna sitt jobb.
För snart två år sedan startade utbrottet av den aggressiva tarmsmittan på lasarettet i Ystad.

Kristianstadsbladet - 29 okt 14 kl. 15:33

Chefer på Ystads lasarett får kritik efter dödsfall

Foto: Ulrika Aastrup Berg
Tio patienter avled efter att ha drabbats av en tarmbakterie på Ystads lasarett. När utredningarna om utbrottet nu är klara få tre chefer kritik, men ingen tvingas lämna sitt jobb.
För snart två år sedan startade utbrottet av den aggressiva tarmsmittan på lasarettet i Ystad.

SmålandsPosten - 16 dec 15 kl. 12:55

BB Sophia får kritik efter dödsfall

BB Sophia i Stockholm får skarp kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter fallet med en kvinna som avled vid en förlossning förra året. Enligt IVO gjordes inte rätt riskbedömning av patienten, trots att hon var kort, överviktig och väntade ett stort IVF-barn, skriver tidningen Vårdfokus.(TT) Kvinnan som dog efter en förlossning förra året på BB Sophia bedömdes aldrig som en riskpatient.

SVT - 14 okt 19 kl. 19:39

”Det hade kunnat ske dödsfall” – Apotekstjänst fick kritik redan 2013

Apotekstjänst är under hård kritik för att inte klara avtalade leveranser till sjukhus. Men det är inte första gången bolaget får hård kritik för sin distribution. Den första stormen kom strax efter att Apotekstjänst startat sin verksamhet..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 5 minuter sedan

Anders Tegnell medverkar i ”Skavlan”

Mannen som står mitt i coronastormens öga, statsepidemiologen Anders Tegnell, ska bli intervjuad i "Skavlan" på fredag, skriver DN. Enligt SVT:s pressavdelning är programmet inte färdigklippt, eftersom de "håller på in i det sista", men programmet ska l.

Helsingborgs Dagblad - 4 minuter sedan

H&M permitterar tusentals anställda

På torsdagen har H&M:s personal fått information om permitteringar, rapporterar Dagens Industri. Enligt tidningen rör det sig om stora besparingsåtgärder som omfattar tiotusentals anställda, varav de flesta i Sverige. Bakgrunden är att en mängd butiker.

Helsingborgs Dagblad - 4 minuter sedan

När hundratals svenskar dör protesterar ingen mot att öka statsskulden

Största krispaketet någonsin till kommunerna: 22 miljarder kronor..

Helsingborgs Dagblad - 2 minuter sedan

Danmark har blivit grönare

Mindre kol och naturgas, mer vind. Det bidrog till att göra Danmarks energimarknad snäppet grönare förra året, visar preliminär statistik från Energistyrelsen. Eldningen med kolet sjönk med nästan hälften, och står på årsbasis därmed för bara fem procen.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Liberalerna: ”Skandal att inte fördöma”

Sverige och tolv andra länder oroar sig över vad de anser är alltför kraftfulla åtgärder mot coronaviruset i icke nämnda EU-medlemsstater. För svagt, tycker Liberalerna. I ett gemensamt uttalande som skickats ut av Nederländernas utrikesdepartement uppm.

Helsingborgs Dagblad - 10 minuter sedan

Masktvång minskar inte risken för smitta

Ett fåtal europeiska länder har infört krav på att bära ansiktsskydd på offentlig plats för att minska spridningen av coronaviruset. – Det finns ingen som helst vetenskaplig grund för att det skulle hjälpa, säger smittskyddsexperten Johan Giesecke. I Ös.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

AIK värvar storstjärna – och flyttar

AIK rustar för kommande säsongen i elitserien i bandy. Nu är det klart att Villa Lidköpings storstjärna Johan Esplund ansluter till Solnaklubben, skriver Bandypuls. Den 37-årige mittfältaren utsågs i fjol till årets man i svensk bandy och var en bidraga.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Sex personer insjuknar i Skåne – varje dag

Skåne ligger efter huvudstaden vad gäller utvecklingen av coronaviruset. I dagsläget har 291 personer konstaterats vara smittade, men siffran kan komma att öka nu när regionen satsar på mobil provtagning för äldre. – Vi har ett ganska gynnsamt läge i fö.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Corona på äldreboenden i stora delar av landet

I tisdags beslutade regeringen om totalt besöksförbud på Sveriges äldreboenden de närmaste tre månaderna. Om smittan kommer in på äldreboendena kan det få förödande effekter, sade socialminister Lena Hallengren (S) till TT i samband med beslutet. Men en.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Silfverstrand blir SHL-chef

Jenny Silfverstrand blir ny vd i Svenska hockeyligan, SHL. Hon efterträder Michael Marchal som slutar i höst. Silfverstrand har varit vd i Djurgården sedan 2013.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.