DN > Opinion

Sunday, 05 April, 08:42

DN - 17 okt 11 kl. 00:50

?Kvinnor med cancer får vänta alltför länge på behandling?Vid misstanke om bröstcancer är landstingen snabba att ta prover och lämna besked om sjukdom till den som drabbats. Men sedan blir det sämre. Snabb behandling är viktig för chansen att överleva, men för en majoritet av landstingen tar det mer än två veckor från diagnos till behandling. Nu måste landstingen åtgärda de långa väntetiderna, skriver Cancerfonden och cancerspecialister..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Cancerfonden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kvinnormed , cancerfår , vänta, alltför, länge, behandling
GT - 11 feb 19 kl. 06:23

Kvinnor tvingas vänta på assisterad befruktning i 4 år

I Göteborg kan ensamstående kvinnor som vill genomgå assisterad befruktning tvingas vänta fyra år.Det är längst i Sverige, uppger Ekot.Det gör att många av kvinnorna i stället reser till Malmö..

DN - 06 mar 14 kl. 10:23

Kvinnor betalar högre ränta

13 procent. Så mycket mer betalar kvinnor i ränta på konsumtionslån jämfört med män. En möjlig orsak är inkomstskillnader mellan könen.

DN - 07 aug 16 kl. 20:54

Ensamstående får vänta år med att skaffa barn


Sedan den 1 april i år har det varit lagligt för ensamstående kvinnor i Sverige att skaffa barn genom insemination. Men i praktiken kan barnlängtande kvinnor få vänta i tre till fyra år..

DN - 11 mar 13 kl. 14:24

Unga kvinnor väntar med körkort

Det finns stora skillnader mellan körkortstagande i olika delar av landet. Och unga kvinnor verkar vänta med att ta körkort..

SR - 11 feb 19 kl. 04:00

Kvinnor tvingas vänta på assisterad befruktning

Sedan 2016 får man som ensamstående genomgå assisterad befruktning i Sverige, men det är stora skillnader på väntetiden i olika delar av landet..

UNT - 28 jun 19 kl. 11:00

Kvinnor fick vänta länge på VM

Första fotboll- VM för herrar var år 1930 medan motsvarande turnering för damer dröjde till 1991..

YA - 27 jul 13 kl. 04:00

Låt kvinnor få vara individer

Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Alltför ofta är Sveriges Radios Sommar ett tillfälle för diverse semikändisar att låta sitt stora ego rastas på en 90 minuters lång promenad.
Det är långa haranger om alla de framgångar som huvudpersonen har mött på livets svindlande väg. Men ibland dyker de där programmen upp som slår an en sträng, som får en att tänka till.

YLE - 08 mar 17 kl. 09:59

Mammografiscreening av äldre kvinnor har räddat liv

Mammografiscreening av kvinnor i åldern 60-69 år ser ut att minska dödligheten i den vanligaste cancerformen bland finländska kvinnor. I Sverige erbjuds alla kvinnor i åldern 40-74 år mammografiscreening i syfte att hitta eventuella bröstcancerfall i ett tidigt skede. I Finland omfattades till en början 50-59-åringar av screeningen och för cirka tio år sedan utvidgades screeningen till att gälla även kvinnor i åldern 60-69 år.

Politikerbloggen - 12 jan 13 kl. 08:00

De flesta kvinnor saknar insyn i försvarsfrågor


DEBATT. Visst har vi en kvinnlig försvarsminister. Men fortfarande involveras alltför få svenska kvinnor i beslut som berör försvaret och dess insatser.

GT - 17 apr 15 kl. 21:49

Skulle kolla cancer – fick vänta i 11 månader

En man skulle undersökas på Norra Älvsborgs Länssjukhus för att se om han hade cancer. Men de långa köerna gjorde att han fick vänta – i över 11 månader! – Det visade sig då att mannen hade cancer.

YLE - 26 nov 16 kl. 11:29

Våld mot män tystas alltför ofta ner

De allra flesta som utsätts för fysiskt våld i Finland är män. Män utsätter andra män för våld. Ändå får våldet mot kvinnor större uppmärksamhet.

Fler nyheter från DN

DN - 11 timmar sedan

”SVT agerar statstelevision i krisen – då behövs öppet TV4”

Björn Rosengren: I bevakningen av coronakrisen tycks SVT ha återgått till att förmedla statsmaktens budskap till medborgarna. .

DN - Igår: 21:00

”Konkurser kan till i höst öka arbetslösheten med 350.000”

Jan-Olof Jacke, Svenskt Näringsliv: Nu krävs kraftfullare åtgärder för att undvika massutslagning av företag och jobb..

DN - I förrgår: 17:16

”Stark vetenskaplig evidens för reformbehov på arbetsmarknaden”

Forskarna Nils Karlson och Charlotta Stern: Det finns starka skäl att ifrågasätta om dagens arbetsmarknadsregleringar ligger i….

DN - I förrgår: 16:32

”Varför inte satsa på krispaket med klimatprofil också i Sverige?”

Mattias Goldmann: MP-ministrarna kan ta initiativ till att inte bara EU utan också Sverige ger stimulanspaketen en klimatprofil..

DN - I förrgår: 16:09

”Vårt förslag skulle kunna leda till minskat drickande”

Forskare och branschföreträdare: Systembolagets försämrade öppettider och lägre priser leda till att alkoholdrycker bunkras hemma..

DN - 01 apr 20 kl. 21:00

”Risk att auktoritära stater nu tar över svenska företag”

Olle Wästberg och Erik Åsbrink: Regeringen måste nu skyndsamt vidta åtgärder för att förhindra detta..

DN - 01 apr 20 kl. 13:30

”Sänkta krav på skyddsutrustning saknar vetenskaplig grund”

17 infektionsspecialister och läkarföreträdare: Dåligt skydd för vårdpersonal kan minska vårdkapaciteten och då öka dödligheten i covid-19..

DN - 01 apr 20 kl. 11:20

”Vi måste vara öppna också för skrämmande prognoser”

Forskarna Tove Fall, Stefan Engblom, Richard Torkar, Fredrik Elgh och Björn Olsen: Ett osäkert kunskapsläge kräver saklig och öppen debatt..

DN - 31 mar 20 kl. 21:00

”Använd den gröna given till att rädda Europas ekonomi”

Fem ledande MP-politiker: Viktigt att EU nu inte gör samma misstag som efter finanskrisen 2008 då klimatinvesteringarna minskade..

DN - 31 mar 20 kl. 11:45

”Se över lagstiftningen om prioriteringar när krisen är över”

Torbjörn Tännsjö: Jämför man vad Socialstyrelsen skriver nu med prioriteringsplattformen inser man att det finns oklarheter i rättsläget..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.