Expressen > Nyheter

Monday, 30 March, 08:29

Expressen - 16 okt 11 kl. 23:43

Reepalu står fast - vill ha temporära medborgarskapFlera invandrare kommer till Sverige bara för att begå grova brott. Det hävdar Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) - som står fast vid sitt kontroversiella förslag om temporära medborgarskap. - Sverige håller på att bli en bas för kriminell verksamhet, som handlar om trafficking, narkotikahandel eller handel med illegala vapen, säger han i SVT:s "Agenda". .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Malmös, Ilmar Reepalu, SVT, Agenda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reepalu, står, fastvill ha , temporära, medborgarskap
Sydsvenskan - 25 mar 12 kl. 08:30

Ilmar Reepalu kör sitt eget race

Alla partier i kommunstyrelsen var välkomna att skriva under, sa kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S). Men han visste vilken öm tå han trampade på när han valde att ta upp flyktingars rätt att välja bostadsort ? den så kallade ebo-lagen ?

Sydsvenskan - 25 feb 12 kl. 06:30

Fortsatt resevarning upprör Reepalu

Arkivfoto: Julia Lindemalm
Simon Wiesenthal Center fortsätter att varna för Malmö. Det gör inte Malmös judiska församling.
MALMÖ.

Sydsvenskan - 14 mar 11 kl. 00:05

Reepalu reparerar

Malmö kopplas till antisemitism i Europa. Ilmar Reepalus (S) uttalanden har gjort saken värre. Nu måste förtroendet återställas.

Sydsvenskan - 11 okt 11 kl. 01:30

Det blåser hårt kring Ilmar Reepalu

Foto: Ludvig Thunman
... men han får mycket beröm via mejl.
Ilmar Reepalus förslag om temporära medborgarskap väcker skarp kritik bland ledande socialdemokrater i Malmö.

Dagens PS - 05 jul 17 kl. 08:55

Bomben: Regeringen kör över Reepalu

Enligt Dagens Industri, som hänvisar till källor i regeringen, har förhandlingarna med V gått i stå. I stället är regeringen beredd att nu förhandla fram en kompromiss med M och L om kvalitetskraven i välfärdssektorn. I klartext innebär det att regeringen – enligt Di – kan komma att släppa Reepalu-utredningens krav på vinsttak för välfärdssektorn.

Expressen - 16 okt 11 kl. 23:14

Reepalu står fast - trots kritiken

Flera invandrare kommer till Sverige bara för att begå grova brott. Det hävdar Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) - som står fast vid sitt kontroversiella förslag om temporära medborgarskap. - Jag tror att ett antal väljer att förlägga baser för sin verksamhet i ett land där risken för upptäckt eller påföljden är relativt liten, säger han i SVT:s "Agenda"..

Kristianstadsbladet - 17 apr 12 kl. 09:04

Åström - mer fatal än Reepalu!

Ilmar Reepalus uttalanden om Israel och judarna och hans tankeoreda kring sionism och antisemitism ä?
Inte heller alla ?pudlar?

Dagens PS - 28 jun 17 kl. 10:23

Debatt: Inse att det är omöjligt, Reepalu!

Välfärdsutredningen, där Ilmar Reepalu var ordförande, har föreslagit kraftiga begränsningar för privata och kollektiva utförare av privata välfärdstjänster såsom skolor, vård och omsorg. Rörelseresultatet skall maximalt få uppgå till 7 procent plus statslåneräntan (för närvarande 0,47 procent) på det operativa kapitalet i respektive bolag. Problemet är att det senare ofta är väldigt lågt medan omsättningen kan vara mycket hög.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 17 kl. 03:00

Släng Reepalu-utredningen i papperskorgen!

Remisstiden har nu gått ut för den så kallade Reepalu-utredningen om vinster i välfärden och kritiken från många tunga remissinstanser är svidande. De enda som just nu verkar vilja hålla fast i Reepalus utredning är Vänsterpartiet. Centerpartiet i Region Skåne har varit tydliga med vår kritik och hoppas att S/MP-regeringen tar sitt förnuft till fånga och gör det enda rätta med hela utredningen.

SR - 09 maj 17 kl. 07:25

Reepalu: Välfärd garanteras inte med kriterier

Kvalitetskrav räcker inte för att minska välfärdsföretagens vinster. Det slås fast i den välfärdsutredning som presenteras i dag. Ulla Andersson, som är Vänsterpartiets ekonomiskpolitiska talesperson välkomnar slutsatsen..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Polisen varnar för halka

Trafikanter i Sydsverige uppmanas att se upp på måndagsmorgonen till följd av halka.Flera olyckor har inträffat.– Ingen med personskador men man ska vara försiktig, säger Åsa Emanuelsson vid polisen..

Expressen - 10 minuter sedan

Här minskar de farliga utsläppen

Utsläppen av skadlig kväveoxid minskar kraftigt i Europas storstäder.Det visar nya satellitbilder från Europeiska rymdorganisationen ESA som jämfört mars år 2020 med samma månad år 2019..

Expressen - 30 minuter sedan

CORONA I KORTHET: Sjuksköterskans vittnesmål från intensiven • Börsras i Asien • Folkhälsomyndigheten: Experiment att låsa in befolkningen

Sjuksköterskan på intensivvårdsavdelningen på Karolinska universitetssjukhuset berättar om läget.■■■Trots Kinas signal – Börserna rasar i Asien ■■■ Carlsons svar på den internationella kritiken: ”Sådana regler undergräver förtroendet för myndigheterna”■■■Expressen ger dig morgonens coronanyheter i korthet..

Expressen - 45 minuter sedan

Väktare upptäckte hål i bankens väggar

En bank i Askim utsattes på fredagskvällen för ett inbrott.Det var en väktare som upptäckte stegar utplacerad längs fasaden, och hål i lokalens innerväggar.– Vi kan inte konstatera om något är stulet ännu, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg..

Expressen - 1 timme sedan

Fackets vädjan – om krisen skulle förvärras

I frontlinjen i kampen mot covid-19 och smittan i Skåne står oftast medlemmar i fackförbundet Kommunal.  Om kanske tio dagar kan covid-19 slå till med full kraft i Skåne.– Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer så våra medlemmar kan klara av att sköta sitt arbeta inom vården och omsorgen, vädjar Tina Christensen, ordförande för Kommunal i Skåne..

Expressen - 1 timme sedan

När coronakrisen ska summeras har vi också lärt oss bra saker

32 000 döda i en grym pandemi, en global katastrof, ett världskrig utan stridande parter, endast människor som söker skydd och solidaritet och hopp om bättre tider.När vi har kommit ut på andra sidan corona borde vi ta fasta på de få positiva effekterna, de enstaka förändringar som kan tolkas som godartade..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Explosion vid pizzeria i Lund

Under natten till måndag larmade flera lundabor om en hög smäll i närheten av Mårtenstorget. Det hade skett en detonation vid en restaurang – lokalen fylldes med glassplitter och rök. – Någon har kastat en kraftigare fyrverkeripjäs mot en pizzeria, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl vid polisen, till Sydsvenskan.

Expressen - 1 timme sedan

Carlsons försvar: ”Sådana regler undergräver förtroendet”

Internationell kritik har riktats mot Sveriges hantering av coronaviruset. BBC kallade det för ”det svenska experimentet”.Nu slår generaldirektören för Folkhälsomyndigheten tillbaka mot de andra ländernas hårdare taktik:– Det är ett väldigt knepigt experiment att låsa in en befolkning, säger Johan Carlson i SVT:s Agenda..

Expressen - 1 timme sedan

IVA-sjuksköterskan Annas vittnesmål inifrån vårdsalarna

Trycket på de svenska sjukhusen ökar hela tiden på grund av coronaviruset och behovet av intensivvårdplatser är stort. För personalen innebär utbrottet stora påfrestningar.TT har talat med en sjuksköterska som vårdar de sjukaste patienterna..

Expressen - 3 timmar sedan

Anna-Karin: ”Vi vill inte jobba utan rätt utrustning”

Vårdpersonal gör uppror mot de nya, sänkta kraven på skyddsutrustning.På ett dygn har Facebookgruppen #vägrasänkahygienkraven samlat tiotusentals medlemmar.– Vi vill visa att svensk vårdpersonal är orolig, säger Anna-Karin Andersson, en av initiativtagarna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.