Expressen > Nyheter

Thursday, 09 April, 03:13

Expressen - 16 okt 11 kl. 23:14

Reepalu står fast - trots kritikenFlera invandrare kommer till Sverige bara för att begå grova brott. Det hävdar Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S) - som står fast vid sitt kontroversiella förslag om temporära medborgarskap. - Jag tror att ett antal väljer att förlägga baser för sin verksamhet i ett land där risken för upptäckt eller påföljden är relativt liten, säger han i SVT:s "Agenda"..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverige, Malmös, Ilmar Reepalu, SVT, Agenda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Reepalu, står, fasttrots , kritiken
Sydsvenskan - 30 mar 12 kl. 02:30

Tagen Reepalu vill ha kvar jobbet

Ilmar Reepalu är tagen av kritiken, men han ger inte upp sin post. Det var beskedet när han kom tillbaka från en långresa, besvärad av tidsskillnad men stärkt av hopp om nya jobb till Malmö..

Sydsvenskan - 30 mar 12 kl. 02:30

Reepalu vill ha kvar jobbet

Ilmar Reepalu är tagen av kritiken, men han ger inte upp sin post. Det var beskedet när han kom tillbaka från en långresa, besvärad av tidsskillnad men stärkt av hopp om nya jobb till Malmö..

PI - 18 mar 11 kl. 16:58

?Reepalu skyller ifrån sig?

MALMÖ I veckan besökte representanter från Simon Wiesenthal-centret Malmö och kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) för att själva bilda sig en uppfattning om judarnas situation i den ökända staden. Reepalu får nu hård kritik för att inte ta ansvar för alla invånare i staden och skylla på andra. Reepalu avfärdar dock kritiken och hänvisar till språkförbistring och menar att centrets representanter måste lida av kunskapsluckor.

Sydsvenskan - 18 mar 11 kl. 01:30

Reepalu i storbråk med Wiesenthalcentret

Arkiv: Linda Axelsson
I ett brev riktar centret en ny serie anklagelser mot Ilmar Reepalu.
Rabbinen Abraham Cooper, en av USA:s mest inflytelserika rabbiner, och Shimon Samuels, ansvarig för Wiesenthalcentrets internationella relationer, stormade ut från mötet med Ilmar Reepalu, sammanbitna och fåordiga. Nu vet vi varför.

Kristianstadsbladet - 23 mar 12 kl. 17:24

Ilmar Reepalu: De lyssnar inte

Judiska centralrådet i Sverige går till hård attack mot Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S), som anklagas för att använda antisemitisk retorik.
Kritiken levereras i ett brev till S-ledaren Stefan Löfven, efter Reepalus påstående i en tidningsartikel att judiska församlingen i Malmö infiltrerats av Sverigedemokraterna. Stefan Löfven bjöd på fredagen in Judiska centralrådet till ett möte för att försöka medla.

Trelleborgs Allehanda - 10 mar 17 kl. 03:00

Släng Reepalu-utredningen i papperskorgen!

Remisstiden har nu gått ut för den så kallade Reepalu-utredningen om vinster i välfärden och kritiken från många tunga remissinstanser är svidande. De enda som just nu verkar vilja hålla fast i Reepalus utredning är Vänsterpartiet. Centerpartiet i Region Skåne har varit tydliga med vår kritik och hoppas att S/MP-regeringen tar sitt förnuft till fånga och gör det enda rätta med hela utredningen.

Dagen - 27 apr 12 kl. 13:13

USA-sändebud kritisk mot Reepalu

"Hans (Ilmar Reepalus) språkbruk är oacceptabelt." Så sammanfattade Hannah Rosenthal, Barack Obamas sändebud för att motverka antisemitism, sitt möte med Malmös kommunalråd Ilmar Reepalu (S).

Efter flera negativa uttalanden från Ilmar Reepalus sida gentemot judar i Malmö besökte Hannah Rosenthal i veckan Malmö och Stockholm.

Sydsvenskan - 25 mar 12 kl. 08:30

Ilmar Reepalu kör sitt eget race

Alla partier i kommunstyrelsen var välkomna att skriva under, sa kommunstyrelseordförande Ilmar Reepalu (S). Men han visste vilken öm tå han trampade på när han valde att ta upp flyktingars rätt att välja bostadsort ? den så kallade ebo-lagen ?

Nyheter 24 - 03 apr 12 kl. 14:41

Eric Rosén: "Ska Löfven försvara Reepalu nästa gång också?"


KRÖNIKA. Hur länge ska Ilmar Reepalu få uppbackning när han säger märkliga saker om minoritetsgrupper? Det är en sorglig, nästan parodisk, scen som inte ska behöva förekomma i Sverige.

Sydsvenskan - 25 feb 12 kl. 06:30

Fortsatt resevarning upprör Reepalu

Arkivfoto: Julia Lindemalm
Simon Wiesenthal Center fortsätter att varna för Malmö. Det gör inte Malmös judiska församling.
MALMÖ.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 timmar sedan

Kvinnor bättre än män på skydd mot smitta

En stor undersökning visar att kvinnor är bättre än män på att ändra sitt beteende för att skydda sig mot corona.Men i princip alla i Sverige har ändrat sitt beteende för att inte smittas.Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, är inte förvånad.

Expressen - 2 timmar sedan

Visselblåsaren Linda Tripp död – blev 70 år

Linda Tripp – som avslöjade Bill Clintons affär med Monica Lewinsky – har dött.Hon blev 70 år gammal.Enligt Daily Mail diagnostiserades Tripp med cancer i bukspottskörteln för mindre än en vecka sen..

Expressen - 3 timmar sedan

Donald Trump varnades för en kris redan i november

I slutet av november slog amerikansk underrättelsetjänst larm om en smitta som spreds i Wuhan.Men det skulle dröja månader innan Donald Trump tog viruset på allvar.– Vita huset ignorerade tydliga varningssignaler, säger John Cohen som arbetat på inrikessäkerhetsdepartementet till ABC News.

Expressen - 4 timmar sedan

Stort slagsmål vid vandrarhem i Stockholm

På onsdagskvällen larmades polisen till ett vandrarhem i Vasastan i Stockholm. Exakt vad som hänt på platsen är oklart då det finns många vittnesuppgifter som delvis motsäger varandra..

Expressen - 4 timmar sedan

Krögare anmäldes för slaveri på Möllan - utredning läggs ner

Krögaren i 40-årsåldern är verksam vid Möllevången - men polisanmäldes i början av året, misstänkt för människohandel och tvångsarbete.Nu läggs förundersökningen ner och misstankarna stryks, rapporterar Sydsvenskan. .

Expressen - 4 timmar sedan

Hjälpen till kvinnor som utsätts för våld – hotellet öppnar rum

När allt fler sitter hemma på grund av coronaviruset har situationen för utsatta kvinnor och barn blivit ännu svårare.Den nystartade stiftelsen Her house har nu börjat samarbeta med en hotellkedja för att erbjuda ett säkert boende.– Nu måste man tänka utanför boxen och handla fort och bokstavligen rädda liv, säger Ann Söderlund, en av grundarna av stiftelsen..

Expressen - 4 timmar sedan

Uppgifter: Intensiven på Sahlgrenska nästan full

Sahlgrenska universitetssjukhusets nuvarande intensivvårdplatser kan snart vara fullbelagda, skriver GP och hänvisar till ett internt brev från sjukhuset.Enligt Per Karlsson, förste chefsläkare på sjukhuset, är läget dock inte allvarligt.– Vi har tillräckligt med platser för att ta emot patienter under de närmsta dagarna, både vad gäller icke-covid och covidvård, säger Karlsson till tidningen..

Expressen - 5 timmar sedan

Tegnell hoppfull – tydlig avplaning av fall i Stockholm

Stockholm ser varken en ökning eller minskning i antalet corona-smittade.Det säger statsepidemiologen Anders Tegnell som är hoppfull över utvecklingen. – Vi hoppas verkligen det stämmer men det bygger också på att vi kan fortsätta med de insatser vi gjort hittills, säger han i P1:s ”Studio ett”.

Expressen - 5 timmar sedan

Motorväg avstängd - flera fordon inblandade i olycka

E6 är avstängd efter en olycka mellan flera fordon, rapporterar SOS.Vägen är avstängd i södergående riktning. .

Expressen - 5 timmar sedan

JUST NU: Båt har sjunkit – räddningsinsats pågår

En båt har sjunkit utanför Helsingborg.SOS rapporterar att en större räddningsinsats pågår i Norra hamnen.– Vi har kallat fyra ambulanser, säger Lukas Hettman vid SOS.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.