SVT > Videos

Thursday, 09 April, 08:51

SVT - 16 okt 11 kl. 20:36

Fortsatt våldsamt i JemenSå till Jemen där det varit nya demonstrationer idag mot presidenten. På nytt besköts demonstrations-tåget av polis och militär. Minst åtta människor dödades och 13 skadades..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt våldsamti , Jemen
YLE - 23 maj 13 kl. 17:55

Dödsstraff i Jemen ett problem för CKP

Centralkriminalpolisen i Finland håller på att inleda en brottsutredning om kidnappningen av de två finländarna i samarbete med jemenitiska myndigheter. Att ett dödsstraff är möjligt i Jemen är ändå problematiskt för CKP. De kidnappade finländarna Atte och Leila Kaleva frigavs redan för några veckor sedan, men det är först nu man inleder en brottsutredning om kidnappningen.

Skånskan - 31 okt 15 kl. 11:03

USA hjälper IS i Jemen

Opinion Förr skulle vi kanske inte ha haft så stor anledning att engagera oss eller försöka få kunskap om konflikten i Jemen. Men sönderfallet i den arabiska världen med stora flyktingströmmar gör att även denna konflikt riskerar att påverka oss. Det är inte längre till Jemen än till andra länder från vilka människor flyr till Sverige.

BT - 30 okt 12 kl. 18:01

Fängelse för våldsamt upplopp

Femton supportrar till IFK Göteborg fälldes på tisdagen för våldsamt upplopp. Sju av männen döms till fängelse. Med kameror från både Gamla Ullevi och på polishjälmar kunde de kravalliknande händelserna i samband med IFK Göteborgs hemmamatch mot AIK den 4 augusti i fjol dokumenteras.

SmålandsPosten - 13 jun 14 kl. 06:10

Sex ungdomar misstänks för våldsamt upplopp på Araby

Ytterligare en 15-åring misstänks ha varit inblandad i attacken mot poliserna på Araby för drygt två veckor sedan. Nu har sex ungdomar mellan 15-18 år delgivits misstanke om våldsamt upplopp. – Utredningen går framåt och jag hoppas kunna gå igenom materialet inom de närmaste veckorna, säger åklagare Emma Berge som leder förundersökningen.

Skånskan - 01 mar 17 kl. 15:41

Man döms för våldsamt motstånd

Lund En 27-åring knuffade två kvinnor och gjorde sedan motstånd mot polisen. Nu döms hans för ofredande och våldsamt motstånd. ERWP.

BT - 18 mar 11 kl. 16:21

Blodbad i Jemen

Över 40 demonstranter har skjutits ihjäl och 100 skadats i ett blodbad vid universitetet i Sanaa i Jemen, uppger vittnen och läkare.
President Saleh har utlyst undantagstillstånd i landet och medborgarna förbjuds att bära vapen.
Enligt vittnen var det regimvänliga "ligister" som öppnade eld från byggnader nära torget mot demonstranterna som samlats efter fredagsbönen för att kräva president Ali Abdullah Salehs avgång.

Kristianstadsbladet - 25 feb 12 kl. 18:17

Ny president i våldsamt Jemen

Jemen fick sin första nya ledare på 33 år, när Abdrabuh Mansur Hadi avlade presidenteden.
Men ett dödligt självmordsattentat underströk spänningarna och våldet, som blir den nye presidentens största utmaning. Abdrabuh Mansur Hadi avlade på lördagsmorgonen eden som Jemens president i huvudstaden Sanaa.

Sydsvenskan - 19 jan 16 kl. 20:03

Flyktingar till Jemen trots strider

Flyktingar från Somalia och Etiopien färdas den farliga vattenvägen till konfliktens Jemen för att fly sina hemländer trots de svåra striderna som rasar i landet. FN beräknar att närmare 100 000 flyktingar har tagit sig i båtar, ofta undermåliga, över Persiska viken för en framtid i Jemen.— Det är uppenbarligen mycket farligt, både med själva resan och med den framtid som väntar i Jemen, säger Adrian Edwards som är talesperson för FN:s flyktingorgan.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 16 kl. 20:03

Flyktingar till Jemen trots strider

Flyktingar från Somalia och Etiopien färdas den farliga vattenvägen till konfliktens Jemen för att fly sina hemländer trots de svåra striderna som rasar i landet. FN beräknar att närmare 100 000 flyktingar har tagit sig i båtar, ofta undermåliga, över Persiska viken för en framtid i Jemen.— Det är uppenbarligen mycket farligt, både med själva resan och med den framtid som väntar i Jemen, säger Adrian Edwards som är talesperson för FN:s flyktingorgan.

Nyheter 24 - 13 feb 12 kl. 13:41

Oroligheter i Jemen skäl att stanna - även för icke-flyktingar


Det som närmast kan liknas vid ett inbördeskrig i Jemen är skäl nog för att människor ska få stanna i Sverige - även om de inte räknas som flyktingar. SVERIGE. I Jemen rasar våldet och motsättningarna vidare.

Dagen - 20 mar 12 kl. 03:00

Terrordåd mot svensk skola i Jemen

Terrornätverket al-Qaida har mördat en lärare på en skola i Jemen som drivs av bland andra svenska pingstförsamlingarnas biståndsorgan, PMU. - Det är så oerhört tragiskt. Han gav sig ut för att göra världen till en bättre plats och blir i stort sett avrättad, säger Stig-Arne Wesslegård från Pingstkyrkan i Sundsvall.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.